به گزارش ایرنا، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس امروز (دوشنبه) در گفتوگو با شبکه خبری اسکای گفت: آبله میمون یک بیماری خیلی نادر و عواقب آن تاکنون خیلی جدی نبوده است. وی افزود: اما مهم است که ما اوضاع را زیر نظر داشته باشیم و این کاری است که آژانس امنیت بهداشت انگلیس روی آن متمرکز است.
ساعاتی پیش هم «سیمون کلارک» معاون وزیر خزانه داری انگلیس در اظهار نظر مشابهی عنوان کرد که نسبت به شیوع این ویروس نگاهی محتاطانه دارد اما «مطمئناً نگران» گسترش آن مانند همهگیری کرونا نیست. آبله میمون تاکنون ۲۰ انگلیسی از جمله یک کودک را بیمار کرده است.
کارشناسان بر این باورند که آبله میمون مانند ویروس کرونا که کشور را مجبور به دو سال محدودیتهای فلجکننده اقتصادی کرد، از کنترل خارج نخواهد شد؛ آنها با این حال وضعیت انگلیس را "نگران کننده" و "بی سابقه" خواندهاند.
آژانس امنیت بهداشتی انگلیس قرار است آخرین آمار ابتلا به این ویروس را در کشور اعلام کند. این سازمان روز جمعه هشدار داد که بدترین وضعیت ابتلا به این ویروس هنوز در راه است.
وزارت بهداشت انگلیس به افرادی که با مبتلایان به آبله میمون تماس داشتهاند توصیه کرده که به مدت سه هفته خود را قرنطینه و از تماس با کودکان خودداری کنند. این میزان از قرنطینه دو برابر زمانی است که به افراد مبتلا به کرونا توصیه شد، چون گفته میشود که دوره نهفتگی ابله میمون بسیار طولانیتر است.
آبله میمون که بیشتر در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شایع است، در ۱۵ کشور اروپایی و آمریکا شناسایی شده است. ساعاتی پیش مقامات بهداشتی اسکاتلند از شناسایی این ویروس در این منطقه خبر دادند. آرژانتین هم شب گذشته اعلام کرد که در حال بررسی یک مورد مشکوک است.
سازمان جهانی بهداشت گزارش داد در مجموع ۹۲ مورد تائید شده آبله میمون در ۱۲ کشور مختلف جهان به ثبت رسیده است. بعلاوه، این سازمان تاکید کرد که در کل ۲۸ مورد مظنون به ابتلا در دست بررسی قرار دارد.تدروس آدهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت هشدار داد جهان با چالشهای هولناک از جمله کووید، جنگ و آبله میمون مواجه است.
آبله میمون یک عفونت ویروسی نادر و شبیه به آبله انسان است و اولین بار در سال ۱۹۵۸ در میمونهایی که برای تحقیق نگهداری میشدند، کشف شده و اولین مورد آبله میمون در انسان نیز در سال ۱۹۷۰ میلادی شناسایی شد.
گفته میشود که این ویروس از حیوان به انسان منتقل میشود و واکسن آن در سال ۲۰۱۹ ساخته شد، اما در دسترس عموم نیست.