به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، مهدی صفری در حاشیه اجلاس معاونین وزرای خارجه کشورهای عضو اکو که امروز در تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: این نشست با محوریت توسعه وگسترش در تعاملات تجاری و اقتصادی میان کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی اکو برگزار شده است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه اضافه کرد: سال گذشته حجم مبادلات تجاری میان ۱۰ کشور عضو، حدود ۴۰ میلیارد دلار بوده است. این ظرفیت وجود دارد که این حجم مبادلات با ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار نیز برسد.
وی همچنین بر اهمیت فعال شدن هرچه زودتر این سازمان در حوزههای تجارا و بازرگانی بین کشورهای عضو تأکید کرد و گفت: باید بانک اکو را فعال کنیم تا روابط بانکی بین کشورها را پشتیبانی کند.
صفری افزود: این بانک در حال حاضر پروژههای کوچک بین سه کشور ایران، ترکیه و پاکستان را فاینانس میکند؛ اما حوزه فعالیت آن باید بین همه کشورهای عضو گسترش پیدا کند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اکثر پروژهها در بحث توسعه صادرات باید بیمه شود: اکنون در کراچی پاکستان صندوق بیمه وجود دارد و باید پولی در آن گذاشته شود تا این صندوق بیمه اجرایی و فعال شود.
وی با بیان اینکه بین کشورهای عضو، ظرفیتهای ترانزیتی خوبی وجود دارد، گفت: اکنون به دنبال اجرای کریدورهای شمال به جنوب و غرب به شرق هستیم و خوشبختانه ۱۰ کشور عضو شامل این مسیرهای ترانزیتی هستند.
صفری با تاکید بر اینکه فعالیتها در حوزه ترانزیتی بین کشورهای عضو باید گسترش بیشتری پیدا کند، اضافه کرد: همچنین تعرفهها بین کشورهای عضو، همگن و هماهنگ باشد و اگر بتوانیم روی قیمتها و تعرفههای گمرکی هماهنگی لازم را داشته باشیم، این امکان وجود دارد که همکاریهای ترانزیتی بین کشورهای عضو افزایش پیدا کند.