وجیهالله رئیسی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز درمان ناباروری رویش سال ۱۳۹۵ با کمک خیرین در بیرجند راهاندازی شد و با تجهیز این مرکز از سال ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ پرونده برای زوجین نابارور تشکیل شده است که زوجها تحت درمان قرار گرفتند.
وی بیان کرد: پیش از این زوجهای نابارور به استانهایی مانند یزد، تهران یا مشهد اعزام میشدند و از سال گذشته با تکمیل چرخه خدمات مرکز درمان ناباروری در بیرجند، زوجها نیاز ندارند به سایر استانها مراجعه کنند.
رییس مرکز جامع بیماریهای خاص خراسان جنوبی اظهار داشت: چند سال است که بسته حمایتی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده و در قالب آن ۹۰ درصد هزینههای زوجهای نابارور از طریق یارانه وزارت بهداشت تامین و ۱۰ درصد دیگر توسط زوجین پرداخت میشود.
وی گفت: همچنین بنیاد برکت هزینه درمان زوجهای بیبضاعت را پرداخت میکند که در این طرح اولویت با زوجهای بیبضاعت روستایی و عشایر در نظر گرفته شده است.
رئیسی ادامه داد: طرح «برکت خانواده» با هدف شناسایی، ساماندهی و ارائه خدمات کامل مالی و حمایتی در امور تشخیصی و درمانی زوجهای نابارور مناطق روستایی و کمتر توسعهیافته کشور به منظور کمک به تحکیم بنیان خانوادههای ساکن مناطق محروم اجرا میشود.
وی گفت: سال گذشته حدود سه میلیارد تومان اعتبار در قالب تسهیلات پنج تا ۳۰ میلیون تومانی با نرخ سود چهار درصد به ۸۰۰ زوج نابارور در استان پرداخت شد.