به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، کارگاه عملی «پرورش ایده به صورت گروهی» توسط پدرام پورامیری و حسین دوماری در چهارمین روز از برگزاری سیزدهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه سایه در سینماتک موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.
در این کارگاه، از اهمیت همراستایی و آگاهی به پیشزمینه کامل شخصیتهای فیلمنامه گفته شد.
حسین دوماری گفت: ما باید همواره از مخاطب جلوتر باشیم نه به این معنی که به مخاطب حقه بزنیم، صرفا باید برای کنشها و اعمال هر کاراکتر دلیلی داشته باشیم که شاید مخاطب به آن آگاه نباشد.
وی توضیح داد: در کار کردن مهم است که با همکار خود در یک راستا و خط فکری باشیم، مثلا در سریال یاغی ما هر دو نویسنده بودیم اما کسی متوجه نمیشد کدام قسمت را چه کسی نوشته است، چراکه ما با هم در یک مسیر و همراستا هستیم و پیشینه تمام کاراکترها مشخص است، حتی پیشینهای که ممکن باشد از آن استفاده نشود.
در ادامه پدرام پورامیری گفت: توصیه این است که تلاش کنید تا در کارهای خود از ساختارهای مشخص استفاده کنید اما مراقب باشید که ماشینوار نشود؛ مثلا ساختار سه پردهای نشود، زیرا هنگامی که کار پیش نرود، این ساختار به شما برای پیش بردن کار کمک میکند.
در این کارگاه به داستانهایی که زمان مناسب خود را دارند، نیز اشاره شد و پورامیری گفت: ممکن است سه سال با وسواس تمام روی یک فیلمنامه/داستان کار کنیم، اما هنگامی که به اتمام میرسد، دیگر از زمان مناسب ساخت آن گذشته است؛ بنابراین باید به این نکته بسیار توجه کنیم.
سیزدهمین جشنواره ملی دانشجویی فیلم کوتاه سایه به دبیری محمدحسین یاوری در موزه هنرهای معاصر تهران در حال برگزاری است.