به گزارش خبرنگار ایرنا، مجاهد کرباسی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران شهرستان با اشاره به اینکه هرگونه ساخت و ساز در بافت تاریخی برای حفظ باغ شهر مهریز ممنوع است، افزود: وجود دوگانگی در تصمیمگیریها و نبود همکاری لازم بین متولیان موجب سوءاستفاده برخی افراد در شهرستان است.
وی با بیان اینکه باغ شهر مهریز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، ادامه داد: ساخت و ساز در این محدوده در شهرستان ممنوع است ولی برخی افراد با دور زدن قوانین نسبت به ساخت و ساز غیرمجاز اقدام میکنند.
این مسئول با بیان اینکه برای جلوگیری از تخریب باغ شهر مهریز به همکاری بیشتر مسئولان به خصوص شهرداری نیاز است اظهار کرد: هرگونه سهلانگاری و بیتفاوتی در حفظ باغ شهر موجب نابودی کامل آن میشود.
کرباسی با اشاره به اینکه مردم باید به قوانین احترام گذاشته و همکاری لازم را با میراث فرهنگی شهرستان داشته باشند بر ضرورت نظارت و همراهی بیشتر مسئولان و شهرداری تاکید کرد.
وی گفت: اینکه بعد از ساخت و سازهای غیرمجاز در باغ شهر تاریخی و فرهنگی فقط متخلفان جریمه شوند دردی دوا نمیکند و چاره راه فقط رعایت مقررات و پیشگیری است.
این مسئول در ادامه، برگزاری جشنوارههای مختلف برای معرفی شهرستان، جذب گردشگران و میهمانان و احیای صنایع دستی را جزو برنامههای مهم این اداره ذکر کرد.
کرباسی با بیان اینکه هماکنون ۱۱۵ اثر تاریخی و طبیعی مهریز در فهرست آثار ملی کشور و ۲ اثر منطقه شامل باغ پهلوانپور و قنات حسنآباد در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده به ظرفیتهای خوب فرهنگی پرداخت.
وی بیان کرد: برای حفظ آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی شهرستان، همکاری مردم و مسئولان و مشارکت خیران و بخش خصوصی نیاز همیشگی است.
شهر مهریز از ادغام و به هم پیوستن پنج سکونتگاه به نامهای بغداداباد، مهرپادین، مزویرآباد، استهریج و منگاباد به وجود آمده و با توجه به وجود منابع آب و قنوات متعدد این منطقه از سرسبزی و طراوت منحصر به فردی در استان کویری یزد برخوردار است.
بافت شهری مهریز در درون باغها با گونههای متفاوت خانه شکل گرفته که الگوی باغ شهری را به وجود آورده و همین امر باعث شده که معماری و طبیعت در یک تعامل و تأثیرگذاری متقابل قرار گیرند و در نهایت بافت منحصر به فرد تاریخی با باغات پیوند خورده است.
از جمعیت ۵۵ هزارنفری مهریز حدود ۷۰ درصد در شهر و محلههای قدیمی و شهرکهای اطراف این شهر زندگی میکنند.
مهریز با بیش از ۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی که باغ پهلوانپور و قنات حسن آباد آن به ثبت جهانی رسیده و قرار گرفتن در کنار جاده اصلی شمال به جنوب کشور در طول سال میزبان مسافران و گردشگران زیادی است.
مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.