تهران-ایرنا- کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند، سرایت ویروس آبله میمون از انسان به انسان سخت و شیوع این بیماری در سطح گسترده بعید است.

به گزارش ایرنا به نقل از بی بی سی، سازمان جهانی بهداشت (WHO) می‌گوید آبله میمون را می‌توان در کشورهایی خارج از آفریقا که معمولاً این ویروس شناسایی نمی‌شود، مهار کرد. طبق آمارهای منتشر شده در اروپا، آمریکا و استرالیا بیش از ۱۰۰ مورد ابتلا به این ویروس ثبت شده است.

مقامات بهداشتی پیش بینی می کنند که تعداد مبتلایان افزایش یابد ولی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند خطر شیوع ویروس در سطح جهانی بسیار کم است. به گفته این سازمان، ویروس بیشتر در غرب آفریقا تشخیص داده شده است.

ماریا ون کرخوف، رئیس بخش بیماری‌های جدید سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت: شیوع ویروس آبله میمون بعید است و وضعیت کنونی قابل مهار است.

او با اشاره به موارد اخیر در اروپا و آمریکای شمالی افزود: هدف اصلی توقف سرایت انسان به انسان است و این کار در کشورهای غیربومی محتمل است.

طبق آمارهای منتشر شده سازمان جهانی بهداشت، ویروس آبله میمون تا کنون در ۱۶ کشور خارج از آفریقا شناسایی شده است. به گفته کارشناسان سرایت این ویروس از انسان به انسان به سختی صورت می‌گیرد و خطر شیوع آن با پاندمی کرونا قابل مقایسه نیست.

ون کرخوف گفت: سرایت ویروس آبله میمون از طریق تماس پوستی بیشتر شایع است و به خاطر همین می‌توان در سطح اولیه بیماری را مهار کرد.

روزاموند لوئیس رئیس بخش بیماری‌ آبله سازمان جهانی بهداشت نیز گفته است هیچ مدرکی مبنی بر جهش ویروس آبله میمون وجود ندارد. ویروس‌های گروه آبله معمولاً پایدار بوده و تمایل به جهش ندارند.

مقامات سازمان جهانی بهداشت می‌گویند به هر حال خطر این ویروس برای بعضی از مردم با بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر از سایرین است.

به اعتقاد دکتر آندره آمون از مرکز پیشگیری از بیماری‌های اتحادیه اروپا شیوع ویروس آبله میمون در سطح گسترده بسیار پایین است چون سرایت از طریق تماس پوستی و رابطه جنسی انجام می‌شود.