به گزارش ایرنا «داود اسدیان» روز سهشنبه در آیین افتتاحیه این همایش ملی اظهار داشت: ثبت ژئوپارک منطقه فسیلی مراغه در سطح ملی و بینالمللی زمینه توسعه روزافزون بخش گردشگری شهرستان را فراهم میکند و تحقق آن با جدیت دنبال خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه نخستین جلسه کارگروه پیگیری و ثبت ژئوسایت مراغه فردا با حضور برخی صاحبنظران و متولیان امر برگزار میشود، بیان کرد: در کنار آن ایجاد رشتههای مرتبط با زمینشناسی و دیرینهشناسی در دانشگاههای مراغه و ازسرگیری فعالیت عمرانی در مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور در ردیف مطالبههای محلی از مسئولان کشوری قرار دارد.
به گفته وی ایجاد یک موزه فاخر دیرینهشناسی به عنوان تنها موزه فسیل کشور با برخورداری از پیوستهای فرهنگی و اقتصادی یکی دیگر از برنامههای جدی مسئولان شهرستان برای توسعه گردشگری محسوب میشود.
وی همچنین معرفی این ظرفیت به مردم و مسئولان امر با هدف صیانت و بهرهگیری بهینه از آن را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: برگزاری این همایش فرصتی مغتنم برای معرفی ظرفیتهای منطقه فسیلی مراغه و رشد و بالنگی شهر در ابعاد مختلف محسوب میشود.
«منطقه فسیلی مراغه» به اذعان کارشناسان جزو پنج منطقه پر اهمیت دارای فسیلهای مهرهداران در سطح جهان به شمار میرود و از نظر ذخیرگاه دیرینهشناسی و مطالعه جغرافیای دیرینه صفحه «اوراسیا» دارای اهمیت ویژهای است تا جایی که با کاوش و استخراج جدید نمونههای موجود در سایت مراغه، میتوان به معرفی بیش از پیش ظرفیتهای جهانی رسید.
به گفته مسئولان امر و بر اساس تحقیقهای زمینشناسی و فسیلشناسی، فسیل حیواناتی که از منطقه فسیلی مراغه استخراج شده، به اجداد حیوانات امروزی در آفریقا تعلق دارد و همین موضوع مطالعات دیرینهشناسی در این کهنشهر را جذابتر کرده است تا جایی که مرکز تحقیقات دیرینهشناسی کشور نیز در مراغه استقرار دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه نیز در مورد این جذابیت و اهمیت ویژه منطقه فسیلی این شهرستان میگوید: منطقه فسیلی مراغه در مسیرهای مهاجرتی پستانداران دوران سوم یعنی مسیرهای مهاجرتی مابین اروپا، آفریقا و آسیای شرقی قرار دارد و گونهزایی جانوران فسیلی (پستانداران) در میوسن فوقانی نوار آذربایجان به خصوص در سایت مراغه نیز بر اهمیت آن افزوده است.
به گفته «غلامرضا زارع» تراکم بالای قطعات فسیلی در واحد حجم لنزهای فسیلی، پراکنش وسیع لنزهای فسیل مهرهدار در مساحت حدود ۴۰ هزار هکتار، تنوع بالای گونههای جانوری موجود در لنزهای حفاری شده و دسترسی نسبتا آسان به لنزهای فسیل مهرهدار و حفظ شدگی مناسب قطعات فسیلی در سایت مراغه نسبت به سایر سایتهای فسیل مهرهداران جهان نیز موجب شده است تا بر اهمیت آن افزوده شود.