به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، این بیماری نادر که برای اولین بار در سال ۱۹۵۸ میلادی در جمهوری دموکراتیک کنگو و در مناطق روستایی مرکز و غرب آفریقا گزارش شد، اخیرا در استرالیا، بلژیک، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، پرتغال، اسپانیا، سوئد، انگلیس و آمریکا شیوع پیدا کرده است.
در آمریکای لاتین، دولتهای مختلف با احتمال اینکه آبله میمون، دیر یا زود به قلمرو آنها برسد، دستورالعملهایی را به کار گرفتهاند.
آرژانتین
آرژانتین اولین کشور آمریکای لاتین بود که یک مورد مشکوک آبله میمون را در مردی که در بوئنوس آیرس زندگی میکرد اما اخیرا به اسپانیا سفر کرده بود، گزارش کرد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت این کشور، بیمار مبتلا در شرایط قرنطینه به سر برده و تحت درمان قرار دارد.
با این حال آرژانتین یک تیم کاری برای بررسی موارد ابتلای احتمالی جدید و ارائه توصیههای ویژه برای تیمهای بهداشتی و شهروندان ارائه کرده است.
اروگوئه
در اروگوئه، وزارت بهداشت عمومی اعلام کرد که وضعیت را زیر نظر دارد و موارد مشکوک را با توجه به علائم پیگیری میکند.
همچنین طی روزهای آینده، مقامهای اوروگوئه با کارشناسان سازمان جهانی بهداشت تشکیل جلسه خواهند داد.
شیلی
در شیلی، پس از انتشار اطلاعات نادرست در رسانهها، وزارت بهداشت این کشور وجود موارد مشکوک یا تایید شده را رد کرد.
«کریستین گارسیا» رئیس بخش اپیدمیولوژی وزارت بهداشت شیلی، به مطبوعات گفت «پروتکلهای شبکه اپیدمیولوژی برای شناسایی الگوهای غیرعادی فعال شده است».
بولیوی
مقامهای بولیویایی از فعال شدن پروتکل پایش اپیدمیولوژیک در صورت مشاهده موارد مشکوک به آبله میمون در این کشور خبر دادند.
طبق اعلام مقامهای بهداشتی بولیوی، جریان بالای مهاجرت میتواند در بروز این نوع بیماری در کشور موثر باشد.
طبق اطلاعات منتشر شده، واکسیناسیون علیه آبله احتمال سرایت آبله میمون را تا ۸۵ درصد کاهش میدهد، هر چند این واکسنها برای دههها استفاده نشدهاند.
برزیل
با وجود اینکه هیچ موردی از آبله میمون در برزیل تا کنون گزارش نشده است، وزارت علوم، فناوری و نوآوری (MCTI) از ایجاد یک تیم فنی موقتی برای بررسی شیوع بیماری در سایر قارهها خبر داد.
پرو
وزارت بهداشت پرو نیز پس از تایید موارد ابتلا به آبله میمون در کشورهای اروپایی و ایالات متحده، هشدار اپیدمیولوژیک به مراکز بهداشتی عمومی و خصوصی در سراسر این کشور صادر کرد.
این وزارتخانه همچنین گزارش داد که اگر چه این کشور تا کنون هیچ موردی را شناسایی نکرده است، اما مقامهای بهداشتی به دنبال شناسایی، اطلاع رسانی و بررسی به موقع مواردی هستند که ممکن است در پرو گزارش شوند.
وزارت بهداشت پرو همزمان با ارزیابی خرید واکسن، از متخصصان خواسته است تا هرگونه مورد مشکوک را گزارش کنند.
جمهوری دومینیکن
وزارت بهداشت جمهوری دومینیکن با تاکید بر اینکه هنوز موردی از ابتلا به این بیماری در این کشور شناسایی نشده است، هشدار اپیدمیولوژیک پیشگیرانه صادر کرد.
به این ترتیب، دومینیکن با در نظر گرفتن اینکه ایالات متحده، منبع اصلی گردشگران به این کشور است، مجموعهای از توصیههای بهداشتی به منظور جلوگیری از سرایت و پرهیز از تماس با حیواناتی که ممکن است دارای ویروس باشند، ارائه کرد.
آبله میمون که یک بیماری مسری است، زمانی انتقال مییابد که فردی با فرد دیگر، حیوان یا مواد آلوده به آن ویروس در تماس نزدیک باشد. این ویروس میتواند از طریق ترک پوست، دستگاه تنفسی یا از راه چشم، دهان و بینی وارد بدن شود. انتقال ویروس از انسان به انسان معمولا از طریق قطرات تنفسی اتفاق میافتد، اما لازم به ذکر است که معمولا تماس رو در روی طولانی مدت منجر به ابتلا می شود. در همین حال، انتقال از حیوان به انسان ممکن است از طریق گاز یا چنگ گرفتن رخ دهد.
آبله میمون یک بیماری نادر که توسط ویروس آبله میمون ایجاد میشود، بخشی از همان خانواده آبله است. این ویروس که عموما در مناطق دورافتاده مرکز و غرب آفریقا شناسایی شده است، اولین بار در سال ۱۹۵۸ (۳۷-۱۳۳۶) در میمونهای در قفس حبس شده، مشاهده گردید و یک دهه پس از آن در سال ۱۹۷۰ (۴۹-۱۳۴۸) اولین مورد انسانی ثبت شد.
علائم آن تب، لرز و تورم غدد لنفاوی است، اما آنچه که این بیماری را بیشتر پیچیده میکند، ضایعات پوستی است که روی صورت و دستها ایجاد میکند. این بیماری برای کودکان و همچنین زنان باردار خطر بیشتری دارد، زیرا احتمال انتقال آن به جنین وجود دارد.
هانس کلاگ مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است سرایت ویروس آبله میمون میتواند در فصل تابستان سرعت بگیرد.