به گزارش مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «مهدی مسکنی» در اولین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری استان تهران بیان کرد: در شمال و شمال شرق تهران حدود ۵۴ تعاونی دارای مشکلاتی در حریم هستند و اگر بتوان مشکلات آنها از جمله تخصیص زمین را حل کرد میتوان این الگو را بهتمامی شهرهای استان تهران گسترش داد.
وی با اشاره به اینکه در دوران مسکن مهر نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار مسکن ساخته شد، تصریح کرد: از این میزان حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار خود مالکی و شخصی و یک میلیون و ۹۰ هزار جمعی و تعاونی ساز بودند که از این تعداد نیز ۸۴۰ هزار واحد به تعاونیها اختصاص داشت که فقط ۳۹ هزار واحد ناموفق بوده است.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰ هزار تعاونی مسکن در کشور وجود دارد که حدود ۹ هزار تعاونی دارای سابقه درخشان و ۵۰۰ تعاونی دچار عارضه هستند.
وی با تاکید بر اینکه تعاونیهای بزرگ دنیا چنین سابقه درخشانی ندارند، گفت: این کار بزرگی است؛ اما دلیل گرفتاری تعاونیها بدون نگاه سیاسی، عدم حمایت دولت درگذشته، بعد از مسکن مهر بود و مشکلات آنها حل نشد.
مسکنی گفت: دولت نیز بخش تعاون را مکلف کرده که از چهار میلیون واحد ۴۰۰ هزار واحد در بخش تعاون ساخته شود.
معاون امور تعاون تصریح کرد: با معاونت شهرسازی شهر تهران مذاکراتی برای انجام این کار بهصورت اجرای پایلوت در مناطق و بافتهای فرسوده با محوریت منطقه ری داشتهایم که در حال نهایی شدن و تبدیل به تفاهمنامه است. وی از مسئولان شهری حاضر در نشست خواست به مسائل اجتماعی و شهری توجه بیشتری داشته باشند.
مسجد رکن اصلی تعاون و همکاری در محلات
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دو موضوع کالبُد و کالبَد در زندگی مردم شهری و شهرسازی اهمیت دارد، گفت: آنچه ما میسازیم پوستهای از شهر و آنچه مردم زندگی میکنند روح حاکم بر شهر است. ولی آنچه اصالت دارد زمانی است که روح در پوسته باشد.
مسکنی با تاکید بر اینکه در شهرها و شهرکهای بلندمرتبه عناصر کالبدی و روح وجود ندارد، خاطرنشان کرد: در شهرسازی و بازآفرینی شهری باید به این موضوع بهصورت جدی نگاه کرد. مسجد رکن اصلی توسعه محله و منطقه است و رکن اصلی اشاعه روحیه و تعاون، اقتصاد مردمی و مبتنی بر حل مسئله همیاری، همدردی، همسویی و همراهی در مسجد است.
وی، بافت شهری را در بخشهای مختلف دارای اهمیت توصیف کرد و گفت زیست شهری را بهصورت پایلوت در گرمسار طراحی کردهایم و در این طراحی امنیت و راحتی زندگی، بچهها و بانوان در اولویت قرار دارد.
مسکنی تصریح کرد: آمادگی داریم در هرکدام از شهرهای استان تهران که اراده انجام این کار وجود داشته باشد، همکاری و این مدل را پیادهسازی کنیم.
باقدرت در مجمع جهانی تعاون ورود میکنیم
معاون امور تعاون، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: با قدرت در مجمع جهانی تعاون که در ماه جاری برگزار میشود، ورود میکنیم.
وی تصریح کرد: تعاون تجربه همافزایی بسیار بزرگی است که باید جدی گرفته شود. اما ظاهراً یک فرهنگ میخواهد بگوید که ما نمیتوانیم و بلد نیستیم باهم کار کنیم؛ شورا و تعاونیها معنا ندارد و در آن دعوا میشود. وی با اظهار امیدواری یادآور شد: میتوانیم در کشور «تعاون و باهم کارکردن» را ترویج دهیم.
مسکنی تاکید کرد: هم در دولت و هم در بخش تعاون این آمادهایم که تعاون را در کشور با نگاهی دوباره به قانون تعاون تسهیل کنیم و از نمایندگان مجلس نیز در این زمینه درخواست کمک داریم.
وی ادامه داد: با منطق و خودباوری توانستیم بخش تعاون را در هیات رئیسه منطقه آسیا وارد کنیم و امیدواریم در این ماه نیز در با حضور در مجمع جهانی تعاون، بخش تعاون ایران در انتخابات هیات رییسه ورود کند تا جایگاه مردم ایران در باهم کارکردن که نشاندهنده فرهنگ اصیل ایرانی است را به جهان ارائه دهیم.