به گزارش ایرنا، وحیدرضا زیدیفرد روز سهشنبه در نشست با مدیران و استادان دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: صنعت نفت چند مشکل اساسی دارد که اگر حل شوند علاوه بر افزایش ارزش افزوده از برخی از بحران ها در کشور جلوگیری خواهد شد و می توانیم سطح این صنعت را چند پله ارتقا دهیم.
وی برخی از این مسائل را صرفه جویی انرژی، تحول دیجیتال، خوردگی و احیای چاه های کم بازده دانست و اظهار داشت: ما در زمینه تحول دیجیتال صنعت نفت نیاز به ارتقا با رعایت شیوهنامه ها و الزامات پدافندی و امنیتی نیازمندیم.
وی به موضوع خوردگی در برخی از تاسیسات و خطوط و لوله صنعت نفت اشاره و اضافه کرد: این مساله از مباحث بسیار جدی در صنعت نفت بشمار می آید که لازم است از ظرفیت دانشگاه ها برای برطرف کردن آن استفاده شود.
زیدیفرد با تاکید بر اهمیت همکاری صنعت نفت با دانشگاه های کشور بویژه مراکز برتر در زمینه های فناوری، گفت: ما در برخی از بخش ها جلو هستیم و به لطف مباحث تحریمی خود را ارتقا دادیم و دانشگاه ها بهویژه دانشگاههای برتر یکی از مهمترین ابزار برای دانش بنیان کردن صنعت نفت هستند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت نفت برای استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها، اضافه کرد: هر یک از دانشگاه ها در زمینه خاصی از علم و فناوری معروف و مشهور هستند و ما در این زمینه تقسیم بندی داشتیم و در دوره جدید قراردادهای همکاری ما مساله محور و چالش محور است.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با بیان اینکه در صدد هستیم چالش ها و مسائل صنعت نفت را از طریق دانشگاه ها حل کنیم، تصریح کرد: ارتباط بین مجموعه های مختلف صنعت نفت با دانشگاه ها می تواند به ایجاد کارآفرینی و برطرف کردن مشکلات صنعت نفت منجر شود که تلاش می کنیم نقش تسهیلگری در این زمینه داشته باشیم.
مدیر کل امور پژوهش وزارت نفت نیز در این نشست گفت: جهتگیری های حوزه پژوهش وزارت نفت تعیین شده و امید است تا پایان خرداد امسال سند برنامه راهبرد فناوری و تا پایان شهریور، نقشه راه توسعه فناوری تدوین و معرفی شود.
مهدی احمدخان بیگی با بیان اینکه عنوان های طرح های پژوهشی و اینکه از ظرفیت دانشگاه ها یا شرکت های دانش بنیان برای اجرای آنها استفاده شود، در این سند مشخص می شود، افزود: سامانه جامعی نیز تا پاییز امسال در این زمینه آماده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به تازگی شیوهنامه فرصت مطالعاتی حضور استادان در صنعت نفت ابلاغ شده که فرصت بسیار خوبی برای تقویت ارتباط دانشگاه ها با این صنعت است.
وی به ظرفیت های دانشگاه صنعتی اصفهان در زمینه صنعت نفت اشاره و اضافه کرد: ۲ قرارداد همکاری با دانشکده مهندسی شیمی این دانشگاه عملیاتی شده است و برخی از بخش های دیگر آن از جمله پژوهشکده زیردریایی کاربرد بسیاری در صنعت نفت دارد.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این نشست با اشاره به سابقه همکاری این مرکز با صنعت نفت، گفت: رویکرد دولت سیزدهم حرکت به سمت تحقیقات کاربردی و حل چالش های بخش های مختلف از جمله صنعت نفت است که باید به کمک متخصصان داخلی انجام شود.
سیدعلیمحمد میرمحمدی میبدی با بیان اینکه دانشکده هایی مانند مهندسی شیمی، مکانیک و مواد و پژوهشکده زیر دریایی در این دانشگاه در زمینه صنعت نفت کارهای زیادی انجام دادند، اظهار امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت های این دانشگاه در همکاری با وزارت نفت، نخبگان جوان این مرکز در پیشرفت کشور سهم بسزایی داشته باشند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیز با اشاره به شکل گیری معاونت فناوری و نوآوری در مجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: این موضوع باعث تمرکز بیشتر دانشگاه ها بر روی بحث فناوری خواهد شد.
حمیدرضا صفوی با اشاره به فعالیت ۴۲ واحد فناور در دانشگاه صنعتی اصفهان، خاطرنشان کرد: استقرار شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در کنار این دانشگاه به تکمیل زیست بوم فناوری کمک بسیاری می کند.
معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت با حضور در دانشگاه صنعتی اصفهان از آزمایشگاه تخصصی طرح بزرگ نفتی مارون و پژوهشکده زیردریایی این دانشگاه بازدید کرد.
دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۱۳۹۹ مجری طرح پژوهشی افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی مارون شد و انجام پژوهشهای کاربردی و ارائه مشاوره درباره توسعه میدان نفتی مارون، انجام تحقیقات درباره افزایش میزان استحصال نفت از این میدان نفتی و ارائه طرحهای جدید در راستای توسعه این میدان نفتی بر عهده دانشگاه صنعتی اصفهان است.