به گزارش بامداد چهارشنبه خبرنگار ایرنا، سید کریم حسینی سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه در زمینه بروز پدیده ریزگردها با منشا داخلی و خارجی در دستور کار ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار قرار گرفته است اظهارکرد: این در حالی است که همزمان باید از تحمیل هزینههای درمانی به مردم در معرض این پدیده نیز جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه چهارمین نشست ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار امروز با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهور و نمایندگان ۱۲ وزارتخانه برگزار شد ادامهداد: در این نشست از نماینده وزارت بهداشت و درمان خواسته شد تا موضوع درمان رایگان مردم در معرض گرد و غبار که به مراکز درمانی مراجعه می کنند را با جدیت پیگیری و نتیجه آن را هرچه سریعتر اعلام کند.
نهال کاری در کانون ریزگردها ناقص و یا تخریب شده است
عضو مجمع نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی همچنین به بررسی وضعیت کانون ریزگردها در خوزستان اشارهکرد و گفت: این بررسیها نشان میدهد، بخشی از پروژهها در کانون ریزگردها ناقص انجام شده است که رسیدگی به آنها نیازمند حقابه پایدار و منابع اعتباری است.
حسینی اضافهکرد: علاوه بر این، بخشی از نهال کاریهای انجام شده به دلیل عدم آبیاری دچار تخریب شده اند که وضعیت نگران کنندهای را به وجود آورده است.
وی افزود: در همین راستا، وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان باید در خصوص حقابه کانون ریزگردها برنامه اجرایی و عملیاتی ارائه دهند.
حسینی اضافهکرد: همچنین سازمان منابع طبیعی کشور باید برای کاهش سطح فعلی کانون ریزگردها در استان، برنامه کاری ویژهای ارائه کند.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی از تشکیل ۲ کارگروه کارشناسی ویژه بررسی وضعیت کانون داخلی ریزگردها و همچنین عوامل خارجی بروز این پدیده تشکیل شده است گفت: در اولین اقدام، اولین کارگروه برای بررسی میدانی کانون ریزگردها در خردادماه جاری به استان خوزستان اعزام میشود.
وی افزود: کارگروه دوم نیز قرار است طی هفتههای آینده موضوع رسیدگی به پدیده ریزگردها با منشاء خارجی را از طریق مقامات کشورهای ترکیه، عراق و سوریه مورد پیگیری قرار دهد.
حسینی همچنین به پیش بینی سه هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای مهار پدیده ریزگردها در کشور اشاره کرد و گفت: علاوه بر این نیز مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای پروژههای آبخیزداری در کشور پیشبینی شده است.
عضو مجمع نمایندگان مردم خوزستان در مجلس تصریح کرد: از ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گرد و غبار خواسته شد تا نسبت به تعیین سهم خوزستان از این منابع مالی اقدام کند.
گرد و غبار شدید که از عصر دوشنبه از کانونهای کشور عراق وارد خوزستان شده تعطیلی سراسری مدارس و ادارات استان را در روز سه شنبه (امروز) به دنبال داشت.
غلظت گرد و غبار در حمیدیه در ساعت ۲۰ دیروز به ۱۰ هزار، در اهواز به هفت هزار و ۱۴۳، در شادگان به هشت هزار و ۳۳۵ و شوشتر به پنج هزار میکروگرم برمترمکعب رسید.