به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا از رویترز، این لایحه که در اولین مرحله توسط مجلس دوما تصویب شد، همچنین توزیع مقالات یا سایر مطالب از رسانههایی که فعالیت آنها در روسیه متوقف شده را ممنوع میکند.
همچنین مجوز روزنامه نگاری روزنامهنگاران رسانهای که طبق این لایحه فعالیت آن ممنوع شده باشد هم در وزارت خارجه روسیه لغو میشود به این معنی که آنها نمیتوانند در روسیه به فعالیت خود ادامه دهند.
این اقدام روسیه در واکنش به تحریم رسانههای این کشور از سوی کشورهای غربی انجام میشود.
به گزارش ایرنا، پس از آغاز جنگ در اوکراین، تحریمهای ضدروس آمریکا و اتحادیه اروپا شامل رسانههای روسیه هم شده و رسانههایی مانند خبرگزاری تاس، شبکه راشاتودی، اسپوتنیک و روزنامه اقتصادی کامرسانت یا تحریم یا هک شدهاند و دسترسی به آنها در بسیاری از کشورها امکان پذیر نیست.
وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در ۸ اسفند ۱۴۰۰ انتشار اخبار خبرگزاری اسپوتنیک و راشاتودی را در کشورهای عضو این اتحادیه منع کردند.
افزون بر این، پایگاه اطلاع رسانی اسپوتنیک پولسکا نیز برای کاربران در لهستان در دست نیست. پایگاههای اطلاعرسانی خبرگزاری تاس، روزنامه ایزوستیا، روزنامه محلی سنتپترزبورگ به نام فونتانکا، پایگاه اطلاعرسانی تکِ دلا و روزنامه اقتصادی کامرسانت و روزنامه برخط زناک نیز توسط هکرهای ناشناس هک شدند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
رئیس جمهور روسیه سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.