قم ـ ایرنا ـ ۱۴ عکاس به عنوان برگزیدگان در دو بخش «آزاد» و «قم» در قالب «مجموعه‌عکس»، «تک‌عکس» و «عکاسی موبایلی»؛ از دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم؛ موفق به کسب نشان افتخار انجمن عکاسان استان قم، دیپلم افتخار و جایزه نقدی شدند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط‌عمومی دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم، امیرعلی میقانی، پژمان مولایی و بهمن عزیزی در بخش «مجموعه‌عکس قم»؛ رضا رمضانی، سجاد حیات‌پور و راضیه اخلاقی در بخش «تک‌عکس آزاد»؛ اعظم نجفعلی زاده، حمید عابدی و محمد محسن‌زاده در بخش «تک‌عکس قم»؛ سیده مریم صمدی، اکبر لطفی و جواد طهماسبی در بخش «عکاسی موبایلی آزاد» و مهدی جعفری و محبوبه رضایی در بخش «عکاسی موبایلی قم» تجلیل شدند.

تمام برگزیده ها در بخش های مذکور، به صورت هم‌تراز معرفی شدند و هیات داوران در بخش «مجموعه‌عکس آزاد» این دوسالانه، هیچ فردی را به عنوان برگزیده معرفی نکرد.

طی این تقدیرها، تعدادی از برگزیدگان با اشاره به سوم خردادماه، چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر، با ادای احترام به مقام والای شهدا، از جمله شهیدان هشت سال دوران دفاع مقدس، امنیت و آرامش امروز را مرهون رشادت های رزمندگان اسلام و شهدا دانستند و بر پیروی از سیره شهیدان تاکید کردند. 

اهدای نشان افتخار انجمن عکاسان به استاندار قم

به پاس حمایت‌های سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم، در آیین اختتامیه دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم، نشان افتخار و کارت عضویت افتخاری انجمن عکاسان استان قم، به وی اعطا شد.

ابوالقاسم مقیمی معاون هماهنگی امور زایرین استاندار قم، نشان افتخار و کارت عضویت افتخاری انجمن عکاسان استان قم را به نمایندگی از استاندار قم دریافت کرد.  

همچنین، این نشان و کارت عضویت افتخاری؛ به تعداد دیگری از مدیرانی که از دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم حمایت و پشتیبانی کرده اند، اعطا شد.

از «حسین مظاهری تهرانی»، «رضا رحیمی‌تنها»، «مجید ایرانی»، «سید حسین بحرینی»، «سید عمار محمدی»، «امیرمسعود عربشاهی»، «حسین یاراحمدی» و «مهدی مهدوی‌راد» به عنوان پیشکسوتان و یا فعالان عرصه هنر عکاسی قم نیز تقدیر به عمل آمد.      

 شرکت ۱۲۴ عکاس با ۲هزار اثر در دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم

دبیر دهمین دوسالانه عکس هنرمندان قم نیز در آیین اختتامیه که در تالار مجتمع فرهنگی شهید سید مرتضی آوینی و همزمان با سوم خرداد، چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر (روز مقاومت، ایثار و پیروزی) برگزار شد، گفت: ۱۲۴ هنرمند عکاس، بیش از ۲هزار اثر به دبیرخانه این دوسالانه ارسال کردند.  

ابراهیم سلیمانی افزود: این دوسالانه با برگزاری نمایشگاه در ۲ بخش «قم» و «آزاد» انجام شد که در بخش «قم» از منویات امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب استفاده شده است.

وی از استاندار قم و نیز نهادهایی که از این دوسالانه حمایت های معنوی و مادی داشته اند، تقدیر کرد و گفت: این دوسالانه توسط انجمن عکاسان قم با همکاری استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل اوقاف و امور خیریه، حوزه هنری، شهرداری، شورای اسلامی شهر قم و نگارخانه فرهنگ برگزار ‌شده است.

وی با بیان اینکه حمایت از رویدادهای فرهنگی از جمله این دوسالانه لزوما حمایت مادی نیست و حمایت معنوی نیز بسیار مهم است، افزود: در این زمینه برخی از دستگاه ها، نسبت به برگزاری این رویداد فرهنگی بی توجهی نشان دادند. 

سلیمانی درباره نحوه برگزاری دوسالانه مذکور اعلام کرد: در این رویداد فرهنگی ۱۲۴ عکاس (۵۳ خانم و ۷۱ آقا) از قم و از استان های دیگر کشور با بیش از ۲هزار اثر شرکت کردند.

وی افزود: در مجموع ۱۸۰ اثر از ۵۰ هنرمند عکاس در قالب «تک‌عکس»، «مجموعه‌عکس» و «عکاسی موبایلی» در ۲ بخش «قم» و «آزاد» در ۲ نمایشگاه جداگانه در نگارخانه فرهنگ در معرض دید عموم قرار گرفت.   

همچنین رییس انجمن عکاسان استان قم از انتشار کتاب عکس «قم ۱۴۰۰» خبر داد.

وی؛ مهدی توکلیان، مهدی کلانترزاده، مهدی مهدوی‌راد، امیر حسامی‌نژاد، حجت‌الله عطایی، امیرمسعود عربشاهی و ابراهیم سلیمانی را اعضای شورای سیاستگذاری این دوسالانه معرفی کرد و گفت: حسن گایینی، امیرمسعود عربشاهی، مهدی بهمنی، مونا نیکوگفتار و نسرین شیخ‌حسن هیات انتخاب این دوسالانه بودند.

وی افزود: سید عباس میرهاشمی، ساسان مویدی و محمد نوروزی از تهران و حجت‌الله عطایی و امیر حسامی‌نژاد از قم اعضای هیات داوری بودند و میثم باباخانی روابط‌عمومی و تبلیغات، محبوبه رضایی دبیرخانه و عباس منجمی گیلانی اطلاع‌رسانی این دوسالانه را برعهده داشتند. 

انقلاب اسلامی سبب‌ساز انقلاب عکاسی

نماینده شورای سیاستگذاری دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم نیز گفت: فضای امروز هنر عکاسی در ایران به برکت انقلاب اسلامی، برای همه عکاسان مهیاتر و آسمان پرواز برای بال زدن هنرمند گشوده‌تر شده است.

مهدی توکلیان افزود: عکس به واسطه موهبتِ مستند بودن، برهه‌های خاصی از انقلاب را به تصویر می‌کشد و می‌توان گفت در دوران انقلاب بود که عکاسی مستند، دوباره متولد شد.

وی ادامه داد: البته نباید منکر عکاسی پیش از انقلاب شد؛ انقلاب اسلامی سبب انقلاب عکاسی شد و انقلاب، عکاسی فراموش شده را به جامعه بازگرداند، این خدمتی است که انقلاب اسلامی به عکاسی کرد و عکاسی هم متقابلا به آن خدمت کرده است.

وی گفت: به خوبی می‌دانیم که در جریان انقلاب اسلامی، برخی عکس‌ها تا چه میزان توانسته بودند، شور انقلابی ایجاد کنند و این همان قوه خلاقه‌ای است که می‌تواند در عالم هنر تاثیرگذار و منقلب‌کننده باشد.

توکلیان در بخش دیگر سخنان خود اظهار داشت: نمی‌توانیم به نقش و جایگاه تعیین‌کننده «قم» به عنوان شهر مهم فرهنگی در ایران اسلامی بی‌توجه باشیم.

وی با اشاره به آثار عکاسی به‌جامانده از قم در دوران های مختلف تاریخی افزود: جهاد تبیین عکاسانه و هنرمندانه را اهل قم از دیرباز آغاز کرده و از این موضوع عقب نبوده اند.

وی ادامه داد: قم در زمره شهرهایی است که به لحاظ مجموعه عکس، در بخش های گوناگون از جمله دوران هشت سال دفاع مقدس، دارای بایگانی عکس غنی است.  

توکلیان گفت: عکاسان در طول این سال ها تلاش کرده اند و نمونه بارز آن در دوران شیوع ویروس کرونا بوده است و «کروناگرافی» که عکاسان قمی انجام داده اند، گمان نمی کنم که در هیچ استان دیگری این گونه مجموعه عکس‌های ارزشمند در این موضوع تهیه شده باشد.  

وی تصریح کرد: عکاسان «تاریخ مصور» هر دوره را ثبت می‌کنند و اینکه امروز در رویدادی به عنوان دوسالانه از عکاسان تقدیر می شود، نشان می‌دهد که عکاسان «تاریخ‌نگاری» کرده‌اند و به طور حتم نسل‌های آتی از این عکس‌ها استفاده خواهند کرد.    

این پیشکسوت عکاسی و روزنامه‌نگار یادآور شد: نکته مهمی که در چندساله اخیر وجود داشت، این است که ظرفیت های هنر عکاسی برای همه مردم با وجود فناوری‌های نوین ملموس‌تر شد و دریافتند که «عکس» همچون یک «رسانه» است که در امر اطلاع‌رسانی می تواند نقش‌آفرینی کند.

آیین اختتامیه دهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم؛ با حضور ابوالقاسم مقیمی معاون هماهنگی امور زایرین استاندار قم، عباس ذاکریان فرماندار قم، جمعی از مسئولان فرهنگی استان و اصحاب هنر و رسانه استان برگزار شد.   

نهمین دوره دوسالانه عکس هنرمندان قم در سال ۱۳۹۷ برگزار شد.