انیسه رنجبر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سمپاشی تاکستان ها در سه مرحله انجام می شود که مرحله نخست مبارزه از ۲۴ اردیبهشت ماه شروع شد و تا چهارم خرداد ماه ادامه داشت و در مجموع کل سمپاشی قبل گل، بعد گل و زمان ترش و شیرین شدن قوره ها انجام می شود.
وی سطح باغ های انگور شهرستان را سه هزار و ۷۴ هکتار عنوان کرد و افزود: سال گذشته مبارزه و سمپاشی کرم خوشه خوار انگور در سطح ۲ هزار و ۳۳۰ هکتار از باغ های شهرستان صورت گرفت که طی سه مرحله بررسی می کنیم تا انگور بازار پسندی بهتری داشته باشد.
رنجبر اضافه کرد: به باغداران توصیه می شود در صورت وجود سابقه آلودگی، سمپاشی و مبارزه با این آفت را با مشورت کارشناسان حفظ نباتات انجام دهند.
کارشناس مسئول حفظ نباتات اداره جهاد کشاورزی شیروان در خصوص بیماری سفیدک انگور گفت: این بیماری بستگی به شرایط آب و هوایی دارد و چنانچه منطقه مرطوب باشد درصد سمپاشی بالا می رود که تاکنون در سطح کمی از باغ های شهرستان مشاهده شده است.
رنجبر با اشاره به راهکارهای جلوگیری از هرگونه با این مبارزه و خسارت به کشاورزان افزود: در حال حاضر آموزش و مشاورههای رایگان بهمنظور پیشگیری از آفات احتمالی و تشخیص نوع کیفیت سم و نحوه سمپاشی برای کشاورزان توسط کارشناسان گذاشته میشود و توصیه می شود آنان هم اقدامات لازم را انجام دهند.
این شهرستان ۱۵۷ هزار نفری ۱۰۵ هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و ۱۲ هزار بهره بردار کشاورزی دارد.