به گزارش ایرنا، محمود منطقی روز یکشنبه به رسانهها ابراز داشت: سال ۱۴۰۱در هر شهرستان استان سمنان ۴۱ پایگاه دائمی و غیر دائمی و سیار در سطح اول، ۹ بیناییسنج سطح ۲ و سه پزشک متخصص چشم سطح سه جهت اجرای برنامه در نظر گرفته شده است.
وی افزود: لازم است خانوادههای داری فرزند سه تا ۶ سال از فواید مشارکت در این طرح آگاه باشند زیرا این گروه سنی، بهترین زمان تشخیص و غربال بهنگام و مداخله طلایی برای درمان مشکلات بینایی کودکان است.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: کاهش عوارض اجتماعی، روانی و اقتصادی ناشی از کمبینایی یا نابینایی کودک در خانوادهها و تامین سلامت جمعیت آینده کشور از دیگر فواید و ارزشهای این طرح است و به خانوادهها توصیه می شود جهت انجام غربالگری، استفاده از چارت E را به جای دستگاه مورد توجه قرار دهند.
منطقی بیان کرد: امسال ۲۴ لامپ چارت E برای اجرای طرح غربالگری بینایی خریداری شد و در اختیار پایگاهها قرار گرفت.
وی افزود: سال گذشته با وجود شرایط شیوع کرونا، ۲۰ هزار و ۷۵۵ کودک سه تا ۶ سال، در سطح اول غربالگری در ۳۰ پایگاه، شامل هشت پایگاه دائمی در هشت شهرستان، ۲۰ پایگاه غیر دائمی و ۲ واحد سیار غربال شدند و در مواردی که امکان استفاده از چارت E نبود ۶ دستگاه فتوفروکتومتر مورد استفاده قرار گرفت.
سرپرست اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: از کل سنجش شدگان سال گذشته، ۲ هزار و ۲۰ کودک به سطح ۲ بینایی سنجی ارجاع شدند که برای ۶۷ کودک تنبلی چشم تشخیص داده شد، ۴۳۴ نفر سایر اختلالات بینایی داشتند، ۵۱۹ کودک سالم بودند و ۲۴ نفر نیز به سطح سه چشم پزشک جهت پیگیری و درمان ارجاع شدند.
منطقی بیان کرد: ۵۰ کودک نیازمند کمک هزینه عینک بودند که مبلغ ۱۹۴ میلیون ریال کمک هزینه پرداخت شد، همچنین یک کودک نیازمند عمل جراحی بود که مبلغ ۲۴۴ میلیون ریال کمک هزینه به وی پرداخت شد.
وی افزود: همچنین سال گذشته ۱۲ هزار کودک نیز در ابتدای ورود به دبستان توسط آموزش و پرورش بیناییسنجی شدند.
برنامه غربالگری بینایی کودکان از سال ۱۳۷۵ در سازمان بهزیستی آغاز شد.