تهران- ایرنا- رقابت‌های آلیش (کشتی با کمربند) قهرمانی آسیا در حالی برگزار شد که کشورها استقبال کمی از این مسابقات به خصوص در بخش زنان داشتند.

به گزارش ایرنا، رقابت‌های کشتی آزاد آلیش قهرمانی آسیا طی روزهای اول و دوم خردادماه در شهر اوش قرقیزستان با حضور کشورهای هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، ژاپن و مغولستان برگزار شد که تیم ملی کشتی آلیش بانوان با سه طلا، یک نقره و دو برنز در بخش آزاد و با یک مدال طلا، ۴ نقره و یک برنز در بخش کلاسیک قهرمان قاره کهن شدند.

نکته قابل توجه در این مسابقات این بود که استقبال کشورها از این رشته نسبت به دوران گذشته بسیار کم شده بود. تا حدی که حتی برخی از کشورها یک آلیش‌کار راهی این مسابقات کردند و در بخش زنان تعداد تیم‌های حاضر بسیار محدود بود و تمایل زیادی هم برای حضور در این رقابت‌ها از خود نشان ندادند.

تمایل نداشتن کشورها حتی برای کسب میزبانی و برگزاری این مسابقات یا شرکت در آن سبب پایین آمدن کیفیت این مسابقات می‌شود و در نهایت نبود استقبال از این سبک از کشتی و حتی برنامه‌ای برای آن، شاید با تصمیم جدی اتحادیه جهانی کشتی برای محدود کردن این رشته و حتی تعطیل کردن آن منجر شود، موضوعی که می‌تواند به ضرر کشتی کشور شود چرا که براساس قوانین بین‌المللی، فدراسیون‌های ملی مکلف به فعالیت در بخش زنان هستند و با توجه به شرایط فرهنگی و اسلامی، زنان کشورمان در رشته کشتی فعالیتی ندارند و تنها در آلیش (کشتی با کمربند) با توجه به شرایط مناسب پوششی، بانوان ایرانی می‌توانند فعالیت کنند.

این در حالی است که پیش از این فدراسیون کشتی ایران، سبک جدیدِ کشتی کلاسیک (که در زمان مدیریت رسول خادم برای زنان راه‌اندازی شده بود) را به دلیل استقبال نکردن کشورها و تحمیل شدن هزینه زیاد بر فدراسیون، به نوعی تعطیل کرد و توجه خود را بر آلیش معطوف ساخت.

حتی توجه فدراسیون کشتی به آلیش زنان بیشتر از مردان است. البته بانوان آلیش‌کار کشورمان طی این مدت نتایج درخشانی را در سطح پیکارهای قهرمانی آسیا و جهان کسب کردند و همین موضوع انگیزه فعالیت زنان را در این رشته دوچندان می‌کند.

دختران ایرانی از سال ۹۵ تاکنون توانستند قهرمانی قاره کهن را از آن خود کنند و بر سکوی قهرمانی جهان در قزاقستان نیز بایستند.

اتحادیه جهانی کشتی بعد از بازی‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن و اخطار کمیته بین‌المللی المپیک مبنی بر اینکه کشتی در دنیا توسعه پیدا نکرده و علاقمندان چندانی ندارد، دست به اقدامات جدیدی از جمله تغییر قوانین، تغییر رنگ تشک‌ها و دوبنده‌ها، پخش تلویزیونی مسابقات کشتی و همچنین تحت پوشش قرار دادن کشتی‌های سنتی را در دستور کار قرار داد. آلیش یا کشتی با کمربند که از جمله کشتی‌های سنتی مربوط به کشورهای آسیای مرکزی است که تحت پوشش اتحادیه جهانی قرار گرفت و برهمین اساس مسابقات آن در چندین سال گذشته زیر نظر اتحادیه جهانی برگزار می‌شود.

کشتی پهلوانی ایران نیز از جمله کشتی‌های سنتی است که تحت پوشش اتحادیه جهانی است که البته به دلیل اختلافات داخلی در کشورمان هنوز نتوانستیم این رشته را به شکل آبرومندی در مجامع جهانی گسترش دهیم و حتی خطر گرفتن مدیریت فدراسیون جهانی آن از ایران نیز وجود دارد. علیرضا حیدری در حال حاضر ریاست فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی را برعهده دارد و برخی کشورها از جمله ترکیه، جمهوری آذربایجان و حتی روسیه در صدد گرفتن این پست از کشورمان هستند.