به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، عباس اکبری شریف در جلسه آغاز عملیات برنامه "تولید قراردادی گوشت قرمز در منطقه شمالغرب و غرب کشور" در تبریز با اشاره به آسیب شناسی طرح تولید قراردادی، اظهار کرد: بازار تولید گوشت قرمز و مرغ کشور در سال گذشته بسیار پرتلاطم و سینوسی بوده و گاه با کمبود و گاه با مازاد گوشت در بازار مواجه بودیم.
وی افزود: مردم کشور بیشتر ذائقه مصرف گوشت قرمز گوسفندی را دارند و متاسفانه تولید این نوع گوشت در کشور با مشکل انجام می شود چرا که شرایط پرورش دام سبک تابعی از وضعیت فیزیولوژیکی دام بوده و خروجی خوبی از پرورش دام سبک نداریم.
وی با بیان اینکه با وجود چنین موضوعی تقاضای گوشت گوسفندی در کشور، شیب نزولی ندارد، گفت: بستر تولید کشاورزی در اختیار بخش خصوصی بوده که این وضعیت نیز تابعی از شرایط اقتصادی است و تولیدکنندگان به دنبال کاهش هزینهها هستند.
اکبری شریف با تاکید بر اهمیت مدیریت شرایط موجود، افزود: تولید قراردادی بر اساس تعریف سازمان خواروبار و کشاورزی فائو در قالب پنج مدل انجام شده و نوعی مشارکت بین تولید و سرمایه گذاری در سطوح مختلف است و سعی ما ایجاد چنین سیستمی در حوزه گوشت قرمز بوده تا تولید این محصول تابع عرضه و تقاضا و انباشت دام نباشد.
وی در خصوص اهداف اجرای طرح تولید قراردادی گوشت قرمز، اظهار کرد: اهمیت اجرای این طرح، حفاظت از ذخایر ژنتیکی، تعادل بخشی به بازار، حفظ و استمرار اشتغال، اشتراک گذاری در سرمایهها و اطمینان بخشی به دامدار است و در واقع میخواهیم تولید گوشت قرمز در قالب یک برنامه در طول سال انجام بگیرد و به شکل متعادل در تمامی فصول در بازار موجود باشد.
در این جلسه تفاهم نامه اجرایی عملیات برنامه تولید قراردادی گوشت قرمز در منطقه شمالغرب و غرب کشور بین شرکت پشتیبانی امور دام با اتحادیه های دامداران استان، صنعت دامپروری استان و اتحادیه تعاونیهای عشایری استان منعقد شد.
سالانه در حدود یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود.