«سعید کریمی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به مجوز فعالیت ۱۵ کارخانه آرد در استان، افزود: از این تعداد ۱۴ کارخانه فعال است و یک واحد در سرپلذهاب پس از وقوع زلزله آبان سال ۹۶ تخریب شد و بدلیل عدم تمایل مالک آن به بازسازی، تعطیل است.
وی اظهار کرد: کارخانه آرد قدیمی استان که در شهر کرمانشاه قرار داشت به دلیل قدمت زیاد و فرسودگی پیش از این از دور فعالیت خارج شده بود.
وی در ادامه با بیان اینکه تسهیلات برای احیا و بازسازی کارخانه های نیمه فعال و تعطیل در سازمان جهاد کشاورزی وجود دارد، گفت: برخی از موارد مانند عدم تمایل صاحبان کارخانه ها و صنایع و یا بدهی معوقه زیاد به بانک مانع مراجعه مالکان این کارخانه ها برای اخذ تسهیلات می شود.
کریمی در ادامه همچنین توضیح داد: ۶۱ سیلو گندم در استان کرمانشاه وجود دارد که ۱۰ سیلو با ظرفیت ۳۵۹ هزار تن متعلق به بخش دولتی است و ۵۱ سیلو با ظرفیت یک میلیون و ۱۲۸ هزار تن نیز به بخش خصوصی تعلق دارد.
استان کرمانشاه ۹ کارخانه شیر دارد
معاون صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود همچنین گفت: در سطح استان کرمانشاه ۹ کارخانه شیر وجود دارد که اکنون از این تعداد سه واحد فعال، ۲ واحد نیمه فعال و مابقی نیز به دلایل متعدد مانند عدم مدیریت صحیح، عدم تمایل صاحبان آن و یا مشکل بدهی بانکی و جابه جایی تعطیل است.
کریمی همچنین با اشاره به سه کارخانه فعال بستنی در استان بیان داشت: روزانه نزدیک به هزار تن شیر از کارخانه های شیر استان تولید می شود.
سالیانه نزدیک به ۴۰۰ هزار تن شیر از گاوداری های صنعتی و سنتی کرمانشاه تولید می شود که حدود ۱۰۹ تن آن در روز در استان مصرف می شود و مابقی آن به خارج از استان صادر می شود.
وی همچنین در پایان صحبت های خود همچنین از فعالیت ۳۱ کارخانه خوراک دام و طیور در استان خبر داد و گفت: شاید آزاد شدن نرخ ارز بر قیمت کالاهای آنها تاثیر گذاشته باشد اما بیشتر کارخانه های خوراک دام و طیور اکنون فعال است.
کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه
به گزارش ایرنا، در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.
در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.