زنجان - ایرنا - رئیس سازمان نظام پرستاری استان زنجان بابیان اینکه سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در رشته پرستاری از دانشگاه علوم پزشکی زنجان فارغ‌التحصیل می شوند، گفت: جذب همه این نیروها اتفاق نمی افتد بطوری که در سه سال گذشته حدود ۱۷۰ پرستار در بیمارستان‌های استان جذب شده اند.

فریدون اسکندری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مورد تناسب بین جذب و اشتغال دانشجویان پرستاری در دانشگاه‌ها علوم پزشکی افزود: در سطح استان چهار دانشکده پرستاری وجود دارد که نسبت به تربیت نیروی پرستاری مبادرت می کنند.

وی با بیان اینکه که اگر همه این افراد هم جذب دانشگاه‌ها شوند بطور قطع باز  کمبود نیرو وجود دارد، اضافه کرد: باید توجه داشت که نیازی به افزایش ظرفیت  دانشجوی پرستاری در دانشگاه‌های پرستاری کشور نیست و همه این نیروها می‌توانند در بیمارستان‌ها  جذب شوند.

این مسوول یادآور شد: باید به این مهم توجه داشت که به دلیل شرایط نامناسب حقوقی و مزایا تعدادی از پرستاران به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند چراکه سطح اختلاف و درآمد در حوزه پرستاری بین ایران و کشورهای منطقه بسیار متفاوت است و افرادی که توانایی رفتن را دارند، اقدام به مهاجرت می‌کنند.

اسکندری با اشاره به اینکه سیستم آموزشی نیروی متخصص در این حوزه را تربیت می‌کند، اما متاسفانه اقدامی در جهت حفظ این نیرو در کشور انجام نمی‌دهد افزود: ضمن اینکه تربیت پرستار در ایران جزو بهترین نظام‌های تربیتی جهان است و پرستاران آموزش‌دیده در ایران را سایر کشورها به‌راحتی قبول می‌کنند چراکه این گروه در همه بخش‌ها دوره می‌بینند و از همین رو بسیار راحت جذب کشورهای دیگر می‌شوند.

وی با بیان اینکه بیش از ۸۵ درصد پرستاران را زنان تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: در کل دنیا نسبت متوسط پرستار به تخت بیمارستان ۲.۵ است که در ایران این میزان  یک‌به‌یک است. یعنی به ازای هر تخت بیمارستانی یک پرستار وجود دارد که خواسته وزارتخانه ۱.۷ بوده که هنوز محقق نشده است.

رییس سازمان نظام پرستاری استان زنجان خاطرنشان کرد: از همین رو باید سیستم درمانی، پرستاران را جذب کند تا بتوان این نسبت را افزایش داد، تنها بخشی که در آن میزان پرستاران استاندارد است بخش آی سی یو بیمارستانی بوده که نسبت یک پرستار به ۲ بیمار است. اما در سایر بخش‌ها چنین وضعیتی نیست.