تهران- ایرنا- تورنمنت «بولات تورلیخانوف» قزاقستان در حالی ۱۲ تا ۱۵ خرداد در شهر آلماتی قزاقستان برگزار می‌شود که ۲۷۵ کشتی‌گیر مطرح دنیا در دومین دوره از چهار رویداد سری رنکینگ‌دار در قزاقستان حضور دارند.

به گزارش ایرنا، بیش از ۲۷۵ کشتی‌گیر از ۱۵ کشور آفریقا، آسیا، اروپا و پن‌آمریکا به منطقه کوهستانی جنوبی قزاقستان می‌روند و در پیکارهای رنکینگ‌دار حضور خواهند یافت. در کشتی آزاد، قهرمانان فعلی جهان از جمله حسن یزدانی، کامران قاسم پور و امیر زارع پیشتازان این رقابت هستند. جام بولات تورلیخانوف قزاقستان که از روزهای ۱۲ تا ۱۵ خردادماه در آلماتی برگزار می‌شود، یکی از مهمترین تورنمنت‌های پیش روی تیم‌های ملی کشتی آزاد و فرنگی در مسیر مسابقات جهانی صربستان است، یک تورنمنت رنکینگ دار که امتیازهای آن در سیدبندی کشتی گیران در صربستان تاثیرگذار است.

اهمیت تورنمنت رنکینگ دار تورلیخانوف سبب شده تا محمد بنا و پژمان درستکار نگاه ویژه‌ای به ترکیب اعزامی به این مسابقه داشته باشند و به همین خاطر با تصمیم کادر فنی تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی، مدال آوران مسابقات جهانی نروژ هم قرار است در این مسابقات روی تشک بروند.

با توجه به تصمیم محمد بنا و پژمان درستکار، به ترتیب ۴ و ۳ مدال آور کشتی فرنگی و آزاد که در نروژ روی سکو رفته‌اند، در لیست اعزامی به تورنمنت تورلیخانوف قرار گرفته‌اند تا این مسابقات با حضور این کشتی‌گیران شاخص پر رونق‌تر شود.

سه طلایی آزاد در آلماتی

تیم ملی کشتی آزاد ایران در حالی در تورنمنت بولات تورلیخانوف قزاقستان شرکت می‌کند که نام سه طلایی مسابقات جهانی اسلو در ترکیب تیم اعزامی به آلماتی قرار دارد. بدون شک مشهورترین ملی‌پوش حاضر در تورنمنت رنکینگ‌دار قزاقستان، حسن یزدانی خواهد بود. ملی پوش وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد که پس از مدال نقره المپیک توکیو، در مسابقات جهانی اسلو در شهریورماه گذشته توانست به مدال طلا برسد و روی سکوی اول قرار بگیرد. مدالی که با شکستن طلسم دیوید تیلور رقم خورد و یزدانی پس از سه بار شکست مقابل این حریف آمریکایی که آخرین آن سبب از دست رفتن تکرار طلای المپیک در توکیو شد، این بار در اسلو طلسم شکنی کرد و توانست با پیروزی مقابل تیلور، سومین مدال طلای جهانی را کسب کند.

با گذشت ۸ ماه از مسابقات جهانی نروژ، یزدانی قرار است در تورنمنت قزاقستان برای اولین بار روی تشک برود. مسابقاتی که می‌تواند فرصتی باشد تا ملی پوش پرآوازه وزن ۸۶ کیلوگرم آزاد در فاصله چهارماه مانده تا مسابقات جهانی صربستان، برای همه خط و نشان بکشد.

کامران قاسم پور دیگر طلایی آزاد در مسابقات جهانی نروژ است که در تورنمنت قزاقستان، روی تشک می رود. ملی پوش وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی آزاد که با تغییر وزن و آمدن به یک وزن بالاتر، در نروژ توانست در اولین حضورش در مسابقات بزرگسالان جهان به مدال طلا برسد. اوج کار قاسم پور در نیمه نهایی بود که توانست جی دن کاکس کشتی گیر عنوان‌دار آمریکایی و دارنده مدال های طلای جهان و برنز المپیک را شکست دهد و به فینال برسد.

 قاسم پور که خودش را به عنوان یکی از مدعیان وزن ۹۲ کیلوگرم مطرح کرده است، در مسابقات قزاقستان به عنوان اولین تورنمنت خارجی پس از قهرمانی در اسلو، کشتی خواهد گرفت.

دیگر طلایی آزادکار اعزامی به قزاقستان، امیر حسین زارع است، ملی پوش سنگین وزن کشتی آزاد که پس از برنز المپیک توکیو، در مسابقات قهرمانی جهان در شهریورماه سال گذشته در نروژ توانست مدال طلای وزن ۱۲۵ کیلوگرم را برای ایران کسب کند. مدال زارع در جهانی نروژ، اولین مدال طلای ایران پس از ۳۲ سال در قهرمانی جهان بود. آخرین بار پیش از زارع، علیرضا سلیمانی در جهانی ۱۹۸۹ مارتینی توانسته بود در سنگین وزن برای ایران طلا بگیرد.

زارع پس از کسب برنز المپیک و طلای جهان، در حالی در لیست اعزامی به تورنمنت قزاقستان قرار گرفته تا پس از۸ ماه روی تشک برود که یک مصدومیت بد موقع، حضورش را در قزاقستان با تردید روبرو کرده است، اگر چه کادر فنی و پزشکی کشتی آزاد تلاش می‌کنند با تمرینات ویژه، زارع را به تورنمنت تورلیخانوف برسانند.

فراخوان بنا به ۵ مدال آور جهانی برای قزاقستان

مانند کشتی آزاد، برای کشتی فرنگی هم مسابقات قزاقستان، اولین میدان مدال آوران جهانی و المپیک فرنگی کار خواهد بود و  در لیست محمد بنا برای شرکت در تورنمنت تورلیخانوف، نام ۵ مدال آور جهانی و المپیک دیده می‌شود.
محمدرضا گرایی بدون شک شاخص‌ترین چهره اعزامی کشتی فرنگی به قزاقستان است. ملی پوش وزن ۶۷ کیلوگرم فرنگی که سال گذشته یک سال رویایی را تجربه کرد و هم در المپیک و هم در جهانی توانست دو طلای خوش رنگ بگیرد. حالا گرایی پس از ۸ ماه دوری از مسابقات بین المللی یکی از معروف‌ترین کشتی‌گیران حاضر در آلماتی خواهد بود تا با دیگر با آن خونسردی منحصربه فردش، چشم‌ها را خیره کند.

میثم دلخانی دیگر طلای جهانی کشتی فرنگی است که در تورنمنت قزاقستان شرکت می‌کند. ملی‌پوش وزن ۶۳ کیلوگرم پس از ناکامی در جهانی نورسلطان در سال ۲۰۱۹ که با باخت در رده‌بندی دستش از مدال کوتاه ماند، در جهانی ۲۰۲۱ در نروژ طلا گرفت تا اولین مدال جهانی‌اش، خوش رنگ ترین مدال باشد. دلخانی هم که پس از مسابقات جهانی اسفند ۱۴۰۰ در رقابت‌های بلغارستان به روی تشک رفته بود، در تورنمنت تورلیخانوف روی تشک می‌رود.

محمدعلی گرایی یکی دیگر از مدال آوران فرنگی در جهانی نروژ بود که قرار بود در تورنمنت قزاقستان شرکت کند اما ملی‌پوش وزن ۷۷ کیلوگرم کشتی فرنگی که در اسلو برنز گرفت، دچار یک مصدومیت از ناحیه زانو شدتا از لیست اعزامی به آلماتی کنار برود.

پژمان پشتام یکی دیگر از مدال آوران جهانی فرنگی است که در تورنمنت قزاقستان شرکت می کند. مسابقات جهانی نروژ که اواخر تابستان گذشته در نروژ برگز شد، آخرین رقابتی بود که پشتام کشتی گرفت و توانست به مدال برنز برسد. ملی پوش وزن ۹۲ کیلوگرم کشتی فرنگی پس از برنز جهانی اسلو، در آلماتی اولین رقابت بین المللی اش را پس از مسابقات قهرمانی جهان تجربه می کند.

علی اکبر یوسفی یکی از پدیده‌های کشتی فرنگی در مسابقات قهرمانی جهان نروژ هم در لیست اعزامی دیده می‌شود. ملی پوش وزن ۱۳۰ کیلوگرم پس از قهرمانی در مسابقات ۲۰۱۹ امیدهای جهان، این بار در رده بزرگسالان توانست طلا بگیرد و در جهانی ۲۰۲۱ نروژ یکی از طلایی های کشتی فرنگی بود. پس از مسابقات جهانی، یوسفی در ۸ ماه گذشته در رقابت بین المللی دیگری به میدان نرفته و تورنمنت قزاقستان اولین رقابت او پس درخشش در نروژ است.

براین اساس، نخستین مسابقه دارای سیستم رنکینگ تورنمنت بین‌المللی جام یاشار دوغو است که روزهای ۵ تا ۸ اسفند ۱۴۰۰  (۲۴ تا ۲۷ فوریه) در استانبول ترکیه برگزار شد.

دومین رویداد دارای رنکینگ در آلماتی قزاقستان روزهای ۱۲ تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ (۲ تا ۵ ژوئن) برگزار خواهد شد.

متئو پیلکونه سومین تورنمنت دارای رنکینگ نیز یکم تا پنجم تیر ۱۴۰۱ برگزار می‌شود.

آخرین سری از این نوع مسابقات نیز قرار است در قاره آفریقا و به میزبانی تونس برگزار شود. زمان برگزاری این پیکارها روزهای ۲۳ تا ۲۶ تیر (۱۴ تا ۱۷ ژوئیه) است.