تهران-ایرنا- به گفته یک مقام ارشد ترکیه، آنکارا در حال مذاکره با روسیه و اوکراین برای بازگشایی یک کریدور صادرات غلات از طریق تنگه بسفر است.

به گزارش ایرنا از الجزیره، بنادر اوکراین در دریای سیاه  از زمان حمله روسیه به این کشور در فوریه مسدود شده و بیش از ۲۰ میلیون تن غلات در سیلوهای این بنادر مسدود شده است.

این درحالی است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل امروز (پنجشنبه) اظهار داشت: لازمه حل بحران غذا در جهان ادغام محصولات کشاورزی، مواد غذایی و کود اوکراین، روسیه و بلاروس در بازارهای جهانی است.

دبیرکل سازمان ملل گفت: جنگ در اوکراین موجب شده قیمت مواد غذایی به بالاترین حد خود در تاریخ برسد. کشورهای آفریقایی از جمله کشورهایی هستند که به شدت تحت تأثیر این جنگ  قرار می گیرند.

همچنین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه گفت: در صورت لغو تحریم‌ها علیه روسیه، مسکو آماده است برای غلبه بر بحران غذایی ناشی از مسدود شدن غلات اوکراین و روسیه به دلیل درگیری‌های جاری، کمک کند.

به گزارش ایرنا، تحلیل‌گران معتقدند که بحران غذا و ناامنی غذایی تنها یکی از تبعات جنگ در اوکراین است که با توجه به خشکسالی و تغییرات اقلیمی اخیر، بخش قابل توجهی از مردم سراسر جهان را متاثر کرده و جمعیت مواجه با ناامنی غذایی را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

جنگ‌ها به طور کلی تهدیدی برای امنیت غذایی مناطق درگیر محسوب می‌شوند اما جنگ میان اوکراین و روسیه از آنجا که هر دو از تولیدکنندگان مهم و صادرکنندگان جهانی غلات و دانه‌های روغنی هستند، جهان را با بحران غذایی جدی مواجه کرد.

این بحران در کشورهای پیشرفته و یا در حال توسعه به شکل افزایش بهای غلات رخ نشان داد اما وضعیت نگران‌کننده‌ای را برای کشورهای فقیر و نیازمند به کمک سازمان‌های جهانی رقم زد.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.