به گزارش روز جمعه ایرنا، سرپرست دانشگاه رازی کرمانشاه در این نشست مجازی اظهار داشت: دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه مادر غرب کشور، میزبان دانشجویان از اقلیم کردستان و کشور عراق است و آمادگی داریم تا پذیرای دانشجویان بیشتری از اقلیم کردستان باشیم.
دکتر «محمدنبی احمدی» با اشاره به اینکه دانشگاه رازی از زیرساختهای آموزشی، پژوهشی، کارگاهی و آزمایشگاهی مناسب و همچنین حضور اعضای هیأت علمی توانمند و مطرح در سطح ملی و بینالمللی برخوردار است، افزود: دانشگاه رازی آمادگی دارد تا پروژههای تحقیقاتی مشترک با دانشگاههای سلیمانیه و حلبچه تعریف نماید و به طور سه جانبه به تبادل دانشجو و استاد بپردازد.
وی از اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای برگزاری کارگاههای تخصصی مشترک (حضوری و مجازی) با دانشگاههای اقلیم کردستان، ایجاد کرسی زبان فارسی در دانشگاههای سلیمانیه و حلبچه و برگزاری دورههای کوتاهمدت زبان فارسی برای دانشجویان اقلیم کردستان در دانشگاه رازی خبر داد و گفت: در صورت تمایل میتوانیم بین دانشجویان اقلیم کردستان و دانشجویان دانشگاه رازی مسابقات ورزشی برگزار کنیم، همچنین میتوانیم زمینه فرصت مطالعاتی را برای اساتید و دانشجویان به صورت سهجانبه فراهم کنیم.
وی برگزاری کنفرانسها، سمپوزیومها و همایشهای علمی مشترک را از دیگر زمینههای همکاری با دانشگاههای اقلیم کردستان برشمرد و بیان کرد: دانشگاه رازی در تدارک میزبانی همایش بزرگ و بینالمللی تحت عنوان «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» است، خوشبختانه سرزمین هورامان بین استانهای کرمانشاه، کردستان و اقلیم کردستان مشترک است به طوریکه ۶۰ درصد از قلمرو آن در استان کرمانشاه، ۳۰ درصد در استان کردستان ایران و ۱۰ درصد در در استان حلبچه است.
احمدی، مساحت هورامان را ۴۰۹ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: منظر فرهنگی هورامان در مرداد ماه امسال با تایید ۱۸۶ کشور جهان در چهل و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسید؛ باتوجه به اینکه بخش هورامان حلبچه هنوز ثبت جهانی نشده، ما این آمادگی را داریم تا تجارب ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان را در اختیار اقلیم کردستان قرار دهیم و هورامان حلبچه نیز به این پرونده جهانی بپیوندد.
وی از رؤسای دانشگاههای سلیمانیه، حلبچه به همراه هیأت رییسه و تعدادی از اساتید برای حضور در همایش بینالمللی هورامان و بازدید از دانشگاه رازی دعوت به عمل آورد.
سرپرست دانشگاه رازی با اشاره به اینکه اساتید و پژوهشگران برجسته بسیاری از سراسر جهان در همایش بینالمللی هورامان شرکت خواهند کرد، گفت: اساتید دانشگاههای اقلیم کردستان نیز میتوانند مقالات خود را برای دبیرخانه این همایش ارسال کنند و ما آمادگی داریم تا از شخصیتهای علمی و برجسته دانشگاههای اقلیم به عنوان سخنران کلیدی بهرهمند شویم.
وی اظهار امیدواری کرد که شاهد حضور وزیر فرهنگ و میراث اقلیم کردستان، استاندارهای سلیمانیه و حلبچه و دیگر مقامات و مسوولین اقلیم کردستان عراق در این همایش بزرگ در دانشگاه رازی و استان کرمانشاه باشیم.
احمدی اظهار داشت: همایش بینالمللی هورامان دارای پیوستهای فرهنگی و اجتماعی مناسبی است، از جمله میتوان به نمایشگاه عکس هورامان، جشنواره فیلم کوتاه هورامان، نمایشگاه آثار هنری، صنایع دستی، خوراک، لباس و سایر ظرفیتهای منطقه هورامان اشاره کرد. امیدواریم که فعالان حوزههای اقتصادی، فرهنگی و گردشگری استانهای سلیمانیه و حلبچه در این نمایشگاه شرکت نمایند.
وی از اعلام آمادگی دانشگاه رازی برای پیشبرد همکاری علمی، پژوهشی و آکادمیک سهجانبه با دانشگاههای سلیمانیه و حلبچه خبر داد و افزود: پیشنهاد ما این است که متن تفاهمنامه سهجانبه همکاری را تنظیم کرده و برای بررسی و تأیید خدمت رؤسای آن دانشگاهها ارسال نماییم.
در ادامه رییس دانشگاه حلبچه نیز گفت: مایه خرسندی است که تعامل و ارتباطات سازنده با دانشگاه رازی داشته باشیم ضمن اینکه این ارتباطات در حوزه تبادلات فرهنگی، علمی و اقتصادی بوده است و چه بهتر که ما دانشگاه رازی را انتخاب کنیم چرا که این دانشگاه در رنکینگ بینالمللی دارای رتبه بالایی است. دانشگاه حلبچه نیز مدت کوتاهی است که تاسیس شده و توانستهایم تا حدودی در سطح منطقه و در سطح جهان ارتباطات خوبی پیدا کنیم.
«مهاباد کامل عبدالله» با معرفی کوتاهی از دانشگاه حلبچه، افزود: در این دانشگاه اساتید شاخصی داریم که در حوزه بینالمللی اقدام به چاپ مقالات کردهاند، چندین دانشکده، ۲۳ گروه آموزشی، ۲۰۰ استاد در مرتبههای مختلف علمی و چهار هزار و ۲۰۰ دانشجو در دانشگاه حلبچه داریم که این دانشجویان از تمام شهرهای اقلیم کردستان هستند.
رییس دانشگاه سلیمانیه هم در باره همایش بینالمللی هورامان گفت: این همایش دریچهای برای خدمت به منطقه، فرهنگ و تمدن هورامان است و بسیار خوشحالیم که در این کنفرانس شرکت کنیم. به اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه سلیمانیه نیز اعلام خواهیم کرد که مقالات ارزشمندی برای این همایش ارسال نمایند.
در ادامه دکتر «رضا حسن» با دعوت از مسوولان دانشگاه رازی برای حضور و بازدید از دانشگاه سلیمانیه، ابراز امیدواری کرد: با گسترش تعاملات دانشگاهی شاهد توسعه فرهنگی، علمی و اقتصادی منطقه باشیم.
در ادامه این نشست، معاونین علمی و پژوهشی و مدیران روابط بینالملل دانشگاههای سلیمانیه و حلبچه نیز به بیان نظرات و زمینههای همکاری مشترک اشاره کردند.
به گزارش ایرنا، دانشگاه رازی فعالیت خود را از بهمن ماه سال ۱۳۵۱ با عنوان «دانشکده علوم کرمانشاهان» به ریاست مرحوم دکتر «عبدالعلی گویا» آغاز کرد و در سال تحصیلی ۱۳۵۲-۱۳۵۱ برای اولین بار پذیرای ۲۰۰ دانشجو در رشتههای فیزیک، شیمی، زیستشناسی و ریاضی شد.
این مرکز در سال ۱۳۵۳ به «دانشگاه رازی» تغییر نام یافت و در ادامه، با تاسیس «دانشکده پزشکی کرمانشاه»، «تربیت دبیر سنندج» و «دانشکده دامپروری ایلام» توسعه یافت.
با گسترش آموزش عالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، این دانشکدهها استقلال یافته و با عناوین «دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه»، «دانشگاه کردستان» و «دانشگاه ایلام» به فعالیت خود ادامه دادند.
دانشگاه رازی به عنوان دانشگاه معین استان، هم اینک از وجود بیش از ۴۶۵ عضو هیات علمی و ۴۸۷ کارمند پرتلاش بهره می برد و بیش از ۱۱ هزار دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند.