به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، ایگور کریلوف رئیس نیروهای حفاظت از تشعشع، شیمیایی و بیولوژیکی روسیه گفت: روسیه از سازمان جهانی بهداشت میخواهد تا فعالیتهای آزمایشگاههای نیجریه با بودجه ایالات متحده در ابوجا، زاریا و لاگوس را بررسی کند.
کریلوف در ادامه افزود: با توجه به موارد متعددی از نقض الزامات ایمنی زیستی آمریکا و حقایق ذخیره سازی سهل انگارانه مواد زیستی بیماری زا، ما از سازمان جهانی بهداشت میخواهیم که فعالیتهای آزمایشگاههای نیجریه با بودجه آمریکا در ابوجا، زاریا، لاگوس را بررسی کند و جامعه جهانی را در مورد نتایج آن مطلع کند.
کریلوف یادآور شد که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، سویه پاتوژن آبله میمون در آفریقای غربی از نیجریه آمده است، کشور دیگری که آمریکا زیرساخت های بیولوژیکی خود را در آن مستقر کرده است. طبق اطلاعات موجود، حداقل چهار آزمایشگاه زیستی تحت کنترل آمریکا در نیجریه فعال هستند.
بر اساس داده های وزارت دفاع روسیه، دو آزمایشگاه زیستی تحت کنترل آمریکا در شهر ابوجا، یکی در شهر زاریا و دیگری در لاگوس فعال هستند.
نخستین مورد اروپایی آبله میمونی در ۷ مه (۱۷ اردیبهشت) در فردی شناسایی شد که از نیجریه که این بیماری در آن حالت آندمیک یا بومگیر دارد، به انگلستان بازگشته بود.
به گفته پروفسور «دیوید هیمن» که ریاست یک گروه تخصصی در سازمان جهانی بهداشت را بر عهده دارد، بین سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، چهار مورد ابتلا به آبله میمون در انگلیس ثبت شد که همگی مسافران از نیجریه بودند. سه مورد دیگر با سابقه سفر مشابه در سال ۲۰۲۱ ثبت شد.