محمد راشد مدرس گرجی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: میانگین شاخص برخورداری از آسفالت راه روستایی روستاهای بالای ۲۰ خانوار در کشور بیش از ۸۰ درصد است که این شاخص در استان با توجه به آسفالت راه های روستایی در ۲ سال اخیر، به حدود ۶۵ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه رسیدن به شاخص کشوری نیاز به احداث و آسفالت ۹۰۰ کیلومتر از راه های روستایی استان دارد، گفت: با انجام اقدامات انجام شده و طبق برنامه تعریف شده ۲ ساله تا سال ۱۴۰۳ اجرای ۳۴۰ کیلومتر احداث و آسفالت راه روستایی در دستور کار قرار گرفته است و تحقق این امر نیازمند تامین و تخصیص حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان یادآور شد: برای رسیدن به شاخص میانگین کشوری، نیاز به اجرای ۵۶۰ کیلومتر دیگر احداث و آسفالت راه های روستایی است و این مهم با توجه به اینکه قسمت عمده باقی مانده پروژه ها در مناطق کوهستانی است، نیازمند تامین حداقل ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.
وی یادآور شد: بزرگترین مشکلی که این اداره کل در راستای شروع پروژه ها در سال جاری با آن مواجه است، عدم استقبال پیمانکاران از مناقصات برگزار شده به دلیل مشکلات اقتصادی است که منجر به تجدید چندین باره مناقصات شده و همین امر دلیل عدم شروع تعدادی از پروژه ها در برخی شهرستانهای استان است و هم اکنون این اداره کل در حال پیگیری و تعیین تکلیف آنها است.
استان کردستان حدود هشت هزار کیلومتر راه دارد که از این میزان ۶ هزار و ۱۰۰ کیلومتر آن راه روستایی و حدود یک هزار و ۹۰۰ کیلومتر آن راه بینشهری شامل ۳۲۵ کیلومتر بزرگراه، ۸۸۸ کیلومتر اصلی و ۷۰۰ کیلومتر نیز فرعی و عریض است.