ایلام - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی ایلام با بیان اینکه هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان مشاهده نشده است، گفت: مصرف کنندگان باید گوشت مورد نیاز خود را باتوجه به شیروع تب کریمیه کنگو در برخی مناطق کشور از مراکز مجاز و قصابی های مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.

دکتر رامین پورنجف روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مصرف کنندگان برای حفظ سلامت خود از خوردن جگر خام یا نیم پخته اجتناب و گوشت تازه خریداری شده را قبل از مصرف در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری کنند.

وی افزود: سلامت دام های ذبح شده در مراکز غیر مجاز فاقد پروانه فعالیت از سوی دامپزشکی مورد تایید این اداره کل نیست لذا مردم به منظور حفظ سلامتی خود و اطرافیان از خرید و مصرف گوشت از این گونه اماکن پرهیز کنند.

پورنجف یادآور شد: معضل کشتار غیرمجاز دام از عوامل اصلی و شایع ترین راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو است و زمینه بروز و شیوع بیماری را در سطح استان فراهم می آورد.

وی ادامه داد: کسانی که اقدام به ذبح دام و عرضه گوشت و فرآورده های خام دامی می کنند باید ضمن رعایت موازین بهداشتی و احتیاطی از دستکش و چکمه استفاده کرده و از تماس با ترشحات و خونابه احشام ذبح شده نیز خودداری کنند.

وی انجام تبلیغات محیطی، نصب بنر و توزیع تراکت در بین مردم برای معرفی و راه های پیشگیری از بیماری تب کنگو را از اقدام های این ادراه کل برای مقابله و پیشگیری از شیوع این بیماری دانست.

پورنجف یادآور شد: دام ها بعد از معاینه و گرفتن تاییدیه سلامت از سوی بازرسان و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان ایلام باید در محیطی بهداشتی و کنترل شده ذبح و لاشه آنها در اختیار مراکز مجاز عرضه گوشت همچون قصابی ها قرار گیرد.

مدیرکل دامپزشکی ایلام همچنین از دامداران خواست: از تماس دست با کنه های بدن دام جداً خودداری و با سم پاشی بدن و جایگاه نگهداری دام با انگل های خارج بدن احشام مبارزه کنند.

وی به دامداران هم توصیه کرد: با سم پاشی مداوم جایگاه دام، بهداشت محیطی محل نگهداری دام ها را حفظ کنند و از تماس حشره کنه با پوست و بدن دام خودداری کرده ضمن اینکه این حشره را با دست از روی پوست دام ها جدا نکنند.

به گزارش ایرنا، تب کریمه کنگو ویروسی است که از راه گزش پشه کنه وارد بدن دام می شود و راه های انتقال این ویروس تماس با خون و ادرار دام آلوده و مبتلا به ویروس از دام به دام و انسان است، این بیماری در بین مردمان مناطق دارای دامپروری شیوع بیشتری دارد.

بیماری تب کریمه کنگو در فروردین تا شهریور ماه شایع می شود و ابتلا به این ویروس در دام دارای علائم خاصی نیست اما در انسان گاهی فرد به صورت خفیف دچار اسهال، تهوع، تب، کوفتگی بدن، ضعف، ترس از نور، دل درد می شود.

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر شیوع بیماری تب کریمه کنگو در نقاط مختلف کشور منتشر شده ضمن اینکه یک مورد مرگ بخاطر ابتلا به این بیماری نیز تایید شده است.