به گزارش خبرنگار ایرنا، «سلمان محمدی» روز شنبه در جلسه ستاد ثبت نام دانش آموزان در سال تحصیلی ۱۴۰۱ - ۱۴۰۲ که با حضور مدیران و معاونان آموزش و پرورش استان کرمانشاه برگزار شد، افزود: مدارس در دوران تحصیل به کمک والدین و مشارکت خیرین نیاز دارند و کمک به مدرسه هیچ مشکلی ندارد اما در زمان ثبت نام نباید هیچ گونه وجهی اضافه ای از دانش آموزان دریافت شود.
وی شرایط ثبت نام در مدارس خاص مانند غیر انتفاعی و شاهد را متفاوت و براساس ضوابط و مقررات آنان دانست که خانواده ها پذیرفته اند و گفت: مدارس غیر انتفاعی تا زمان تعیین شهریه سال جاری باید براساس شهریه سال ۱۴۰۰ کار ثبت نام دانش آموزان را انجام دهند و به خانواده ها نیز اعلام کنند که پس از تصویب نرخ جدید، مابه تفاوت شهریه را بپردازند و این مدارس حق اخذ هیچ هزینه اضافه ای خارج مصوبه تعیین شده ندارند و اگر چنین کنند مرتکب تخلف شده اند و خانواده ها باید گزارش کنند.
محمدی، عدالت محوری، مردم داری و قانون مداری را شعار اصلی آموزش و پرورش در سال جاری اعلام کرد و مصداق کار عدالت محور در آموزش و پرورش استان را تقسیم کار نیروی انسانی خوب در بین همه مدارس و نواحی عنوان کرد و گفت: معلمان نمونه و خوب استان باید در همه نواحی و مدارس حضور داشته باشند نه فقط در سطح مدارس و نواحی خاص تدریس کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ادامه؛ آموزش و پرورش را به خاطر معلم بودن الگوی همه ادارات معرفی کرد و گفت: تمام مدارس در بحث مردم داری باید حرمت والدین دانش آموزان را نگه دارند و هرچند این کار دو طرفه است والدین نیز باید شان و جایگاه معلمان و مدیران مدرسه را حفظ کنند و در این خصوص نیاز به فرهنگ سازی داریم.
برای ثبت نام پایه های اول، هفتم و دهم حضور والدین الزامی است
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در سال جاری ۳۵ هزار دانش آموز بدو ورود به مدرسه در استان داریم، گفت: پیش ثبت نام و نوبت دهی برای سنجش سلامت این دانش آموزان اول ابتدایی از خرداد ماه شروع شده و تا ۲۶ خرداد ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ۳۶ پایگاه سنجش سلامت، ۲۳ پایگاه ثابت و ۱۴ پایگاه سیار در استان برای سنجش سلامت دانش آموزان پایه اول و همچنین پیش دبستانی ها در استان در نظر گرفته شده است، افزود: طبق برنامه از چهارم تیرماه کار سنجش سلامت دانش آموزان پایه اول در استان شروع می شود و در هنگام پیش ثبت نام به والدین آنها برگه نوبت دهی و سنجش سلامت داده شده است.
این مقام مسئول آموزش و پرورش استان کرمانشاه در ادامه حضور والدین برای ثبت نام دانش آموزان پایه های اول، هفتم و دهم را الزامی اعلام کرد و گفت: دیگر پایه ها به صورت سیستمی و غیر حضوری توسط خود مدارس انجام می شود و نیاز به حضور دانش آموز یا والدین آنها نیست.
ایاب و ذهاب و سرویس مدارس یک معضل بزرگ برای آموزش و پرورش شده است
محمدی در بخش دیگری از صحبت های خود، بهترین مدرسه را نزدیکترین مدرسه به منزل دانش آموزان اعلام کرد و از خانواده ها خواست به آموزش و پرورش اینقدر فشار نیاورند که بچه هایشان در مدارس دورتر از منزل خود ثبت نام کنند و نیاز به سرویس مدرسه داشته باشند.
وی در ادامه بحث ایاب و ذهاب دانش آموزان و سرویس مدارس را یک معضل بزرگ برای آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: همواره یکی از دغدغه های اصلی مدیران مدارس ما این شده سرویس های مدرسه و ساماندهی آنها، ترافیک و مشکلات در مدرسه باید در خیابان، کوچه و معابر به دنبال سرویس دانش آموزان بگردد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه افزود: با هم افزایی اداره راهداری و حمل و نقل (ایاب و ذهاب مدارس روستایی)، شهرداری ها، راهنمایی و رانندگی، تاکسی رانی و استانداری به دنبال حل مشکلات ترافیک شهری ناشی از سرویس مدارس و همچنین تعیین نرخ آنها هستیم.
دانش آموزان پایه دهم انتخاب رشته ریاضی، فنی و حرفه ای و کاردانش اولویت خود قرار دهند
محمدی در بخش دیگری از سخنان خود از مشاوران تحصیلی، والدین و دانش آموزان پایه دهم خواست در بحث ثبت نام در این پایه و انتخاب رشته و هدایت تحصیلی شان انتخاب رشته های ریاضی، فنی و حرفه ای و کاردانش را در اولویت قرار دهند.
وی توضیح داد: بیش از ۶۰ درصد دانش آموزان رشته تجربی انتخاب می کنند، در حالی که سهمیه و صندلی برای پذیرفته شدگان رشته های دانشگاهی رشته تجربی کمتر از ۲ درصد این تعداد دانش آموز است و بعدها بسیاری از آنها با وجود استعداد زیاد به اجبار نمی توانند به دانشگاه و ادامه تحصیل و موفقیت دست یابند اما اگر ریاضی و دیگر رشته ها انتخاب کنند، حتما در آینده به ویژه در شغل موفق خواهند بود.
استان کرمانشاه، ۳۶۰ هزار دانش آموز، ۲۶ هزار فرهنگی شاغل، حدود ۲۰ هزار فرهنگی و معلم بازنشسته، چهار هزار و ۱۰۰ مدرسه با ۱۶ هزار کلاس درس دارد.