شهرری- ایرنا - در راستای صیانت از بهداشت عمومی،جمع آوری یک واحد غیرمجاز تهیه و عرضه همبرگر دست ساز از فرآورده‌های خام دامی غیربهداشتی، معدوم سازی ۱۸ لاشه گوسفندی در شهرستان شهریار و پلمب یک سفره خانه سنتی به علت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در نگهداری فرآورده های خام دامی در پیشوا انجام شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، در ادامه فعالیت های ادارات دامپزشکی شهرستان های استان تهران در راستای صیانت از بهداشت عمومی  و مبارزه و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، نظارت بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای حمل  و نقل دام، خوداری از کشتار غیر مجاز دام و خارج کشتارگاه ها، نظارت بر اجرای صحیح ضوابط بهداشتی کشتار دام  و همچنین نظارت بر خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شده ) بیش از پیش کنترل می شود.

کشف و جمع آوری واحد غیر مجاز تهیه و عرضه همبرگر دست ساز درشهریار

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار، از کشف واحد غیر مجاز و غیر بهداشتی تهیه و عرضه همبرگر دست ساز و کباب ترکی تهیه شده از فرآورده های خام دامی غیر بهداشتی درزیر زمین یک واحد مسکونی در این شهرستان خبر داد.

محمد وحید تاویلی اظهار داشت: براساس گزارش های مردمی در خصوص فعالیت یک واحد غیرمجاز تهیه و عرضه غیر بهداشتی انواع فرآورده های خام دامی با  اخذ دستور ورود به واحد مسکونی مذکور مورد بررسی کارشناسان بخش نظارت این اداره و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان و مامور  اداره اماکن قرار گرفت.

 تاویلی افزود: مشخص شد فردی متخلف زیرزمین واحد مسکونی را علاوه بر زندگی (همراه با خانواده) تبدیل به محلی جهت تهیه و تولید همبرگر دست ساز و کباب ترکی از فرآورده های خام دامی فاقد هویت با شرایط ارگانولپتیکی نامناسب کرده است.

وی ادامه داد: با توجه به دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص محموله های فاقد هویت و آلایش غیر مجاز و غیر بهداشتی که اعلام شده نسبت به معدوم سازی و معرفی فرد متخلف به مراجع  قضایی اقدام شود و با توجه به کشف و ضبط بیش از ۱۵۰ کیلوگرم فراورده خام دامی غیر بهداشتی (همبرگر دست ساز و کباب ترکی منجمد) در محل نسبت به معدوم سازی محموله فوق اقدام شد.

 معدوم سازی ۱۸ لاشه گوسفندی در شهریار

 رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار گفت: با کشف و توقیف خودروی پراید وانت فاقد سردخانه حاوی تعداد ۱۸ لاشه گوشت گوسفندی، مشخص شد یکی از دامداران سنتی و فاقد مجوز از مراجع ذیصلاح در یکی از استانهای همجوار اقدام به ذبح غیر مجاز و غیر بهداشتی تعداد ۱۸ راس گوسفند به میزان ۲۴۵ کیلوگرم و انتقال آن به صورت غیر مجاز و غیر بهداشتی با خودروی فاقد سردخانه و در شرایط نامساعد بهداشتی و ارگانولپتیکی به استان تهران و شهرستان شهریار جهت تحویل به واحدهای عرضه مستقر در این شهرستان کرده است.

تاویلی اضافه کرد:با به دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص محموله های فاقد هویت و قضاوت در خصوص لاشه های استحصالی حاصل از کشتار غیر مجاز (خارج از کشتارگاه) و گوشت های گرم و فاقد هویت (بدون طی نمودن زنجیره سرد ۲۴ ساعته) که موید عدم قابلیت نمونه برداری از چنین محموله هایی بوده  نسبت به معرفی افراد متخلف به مراجع  قضایی و اخذ دستور معدوم سازی محموله اقدام شد.

وی ادامه داد:  کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی به استناد دستور العمل های سازمان متبوع و جهت جلوگیری از انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام (از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF ) خط قرمز سازمان دامپزشکی کشور و به تبع آن اداره کل دامپزشکی استان تهران است  و این اداره با تمام توان جهت تامین سلامت غذایی مردم با این پدیده مبارزه می کند.

پلمب یک سفره خانه سنتی در شهرستان پیشوا

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان پیشوا گفت:یک سفره خانه سنتی بعلت رعایت نکردن  ضوابط بهداشتی در نگهداری فرآورده های خام دامی و مواد غذایی  با دستور مقام قضایی شهرستان و همکاری نیروی انتظامی پلمب شد.

احمد علیزاده ادمه داد :طی بازدید مشترک اداره دامپزشکی شهرستان پیشوا با شبکه بهداشت شهرستان  ضمن ضبط و معدوم سازی  57 کیلو گرم فرآورده خام دامی بعلت نامناسب بودن شرایط ارگانولپتیکی و فاقد شرایط مصرف انسانی ، یک سفره خانه سنتی بعلت  رعایت نکردن ضوابط  بهداشتی در نگهداری فرآورده های خام دامی  و مواد غذایی با دستور مقام قضایی شهرستان  پلمب شد.

به گزارش ایرنا، بیماری کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوانات اهلی و وحشی چون  گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی است.  

از جمله راه‌های پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو پرهیز از مصرف گوشت دام به صورت خام و نیم پز، خودداری از ذبح دام در منزل و مراکز غیربهداشتی، و رعایت کامل حفاظت فردی هنگام تماس با دام است.