به گزارش روز شنبه ایرنا، در ادامه فعالیت های ادارات دامپزشکی شهرستان های استان تهران در راستای صیانت از بهداشت عمومی و مبارزه و پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، نظارت بر رعایت کامل ضوابط بهداشتی و قرنطینه ای حمل و نقل دام، خوداری از کشتار غیر مجاز دام و خارج کشتارگاه ها، نظارت بر اجرای صحیح ضوابط بهداشتی کشتار دام و همچنین نظارت بر خودداری از مصرف گوشت تازه (گوشت خریداری شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال ۰ تا ۴ درجه سانتی گراد نگهداری شده ) بیش از پیش کنترل می شود.
کشف و جمع آوری واحد غیر مجاز تهیه و عرضه همبرگر دست ساز درشهریار
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار، از کشف واحد غیر مجاز و غیر بهداشتی تهیه و عرضه همبرگر دست ساز و کباب ترکی تهیه شده از فرآورده های خام دامی غیر بهداشتی درزیر زمین یک واحد مسکونی در این شهرستان خبر داد.
محمد وحید تاویلی اظهار داشت: براساس گزارش های مردمی در خصوص فعالیت یک واحد غیرمجاز تهیه و عرضه غیر بهداشتی انواع فرآورده های خام دامی با اخذ دستور ورود به واحد مسکونی مذکور مورد بررسی کارشناسان بخش نظارت این اداره و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان و مامور اداره اماکن قرار گرفت.
تاویلی افزود: مشخص شد فردی متخلف زیرزمین واحد مسکونی را علاوه بر زندگی (همراه با خانواده) تبدیل به محلی جهت تهیه و تولید همبرگر دست ساز و کباب ترکی از فرآورده های خام دامی فاقد هویت با شرایط ارگانولپتیکی نامناسب کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص محموله های فاقد هویت و آلایش غیر مجاز و غیر بهداشتی که اعلام شده نسبت به معدوم سازی و معرفی فرد متخلف به مراجع قضایی اقدام شود و با توجه به کشف و ضبط بیش از ۱۵۰ کیلوگرم فراورده خام دامی غیر بهداشتی (همبرگر دست ساز و کباب ترکی منجمد) در محل نسبت به معدوم سازی محموله فوق اقدام شد.
معدوم سازی ۱۸ لاشه گوسفندی در شهریار
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان شهریار گفت: با کشف و توقیف خودروی پراید وانت فاقد سردخانه حاوی تعداد ۱۸ لاشه گوشت گوسفندی، مشخص شد یکی از دامداران سنتی و فاقد مجوز از مراجع ذیصلاح در یکی از استانهای همجوار اقدام به ذبح غیر مجاز و غیر بهداشتی تعداد ۱۸ راس گوسفند به میزان ۲۴۵ کیلوگرم و انتقال آن به صورت غیر مجاز و غیر بهداشتی با خودروی فاقد سردخانه و در شرایط نامساعد بهداشتی و ارگانولپتیکی به استان تهران و شهرستان شهریار جهت تحویل به واحدهای عرضه مستقر در این شهرستان کرده است.
تاویلی اضافه کرد:با به دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در خصوص محموله های فاقد هویت و قضاوت در خصوص لاشه های استحصالی حاصل از کشتار غیر مجاز (خارج از کشتارگاه) و گوشت های گرم و فاقد هویت (بدون طی نمودن زنجیره سرد ۲۴ ساعته) که موید عدم قابلیت نمونه برداری از چنین محموله هایی بوده نسبت به معرفی افراد متخلف به مراجع قضایی و اخذ دستور معدوم سازی محموله اقدام شد.
وی ادامه داد: کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی به استناد دستور العمل های سازمان متبوع و جهت جلوگیری از انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام (از جمله بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF ) خط قرمز سازمان دامپزشکی کشور و به تبع آن اداره کل دامپزشکی استان تهران است و این اداره با تمام توان جهت تامین سلامت غذایی مردم با این پدیده مبارزه می کند.
پلمب یک سفره خانه سنتی در شهرستان پیشوا
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان پیشوا گفت:یک سفره خانه سنتی بعلت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در نگهداری فرآورده های خام دامی و مواد غذایی با دستور مقام قضایی شهرستان و همکاری نیروی انتظامی پلمب شد.
احمد علیزاده ادمه داد :طی بازدید مشترک اداره دامپزشکی شهرستان پیشوا با شبکه بهداشت شهرستان ضمن ضبط و معدوم سازی 57 کیلو گرم فرآورده خام دامی بعلت نامناسب بودن شرایط ارگانولپتیکی و فاقد شرایط مصرف انسانی ، یک سفره خانه سنتی بعلت رعایت نکردن ضوابط بهداشتی در نگهداری فرآورده های خام دامی و مواد غذایی با دستور مقام قضایی شهرستان پلمب شد.
به گزارش ایرنا، بیماری کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوانات اهلی و وحشی چون گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی است.
از جمله راههای پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو پرهیز از مصرف گوشت دام به صورت خام و نیم پز، خودداری از ذبح دام در منزل و مراکز غیربهداشتی، و رعایت کامل حفاظت فردی هنگام تماس با دام است.