تهران- ایرنا - «ژانگ جون» نماینده چین در سازمان ملل متحد پس از وتوی قطعنامه تحریم کره شمالی از سوی روسیه و چین در جلسه شورای امنیت سازمان ملل ، با انتقاد از عملکرد آمریکا، درباره آنچه که «تلاش برای به راه انداختن جنگ در شبه جزیره کره» خواند، هشدار داد.

به گزارش روز شنبه ایرنا از روزنامه «گلوبال تایمز» چین، «ژانگ جون» نماینده چین در سازمان ملل متحد با انتقاد از آمریکا برای استفاده از مسئله شبه جزیره کره به عنوان کارتی برای "استراتژی هند-اقیانوسیه" پس از وتوی قطعنامه علیه آزمایش های موشک بالستیک قاره پیمای کره شمالی از سوی روسیه و چین،گفت: اصرار یکجانبه آمریکا برای اعمال تحریم ها نه تنها موجب افزایش تنش ها در منطقه می شود بلکه موجب بروز مشکلات بشردوستانه نیز خواهد شد.

کارشناسان معتقدند اقدام آمریکا ادامه دستکاری های اخیر گسترده این کشور در منطقه هند-اقیانوسیه است و هدف واقعی آمریکا بی اعتبار کردن تصویر چین به عنوان قدرتی مسئول می باشد.

پیش نویس قطعنامه آمریکا که حمایت ۱۳ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد را کسب کرده بود، کاهش نفت وارداتی به کره شمالی و ممنوعیت واردات تنباکو به این کشور را شامل می شد.

از سوی دیگر «لیندا تامس گرینفیلد» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد گفت آزمایش های موشکی بالستیک پیونگ یانگ تهدیدی برای امنیت و صلح جامعه جهانی است و به همین دلیل واشنگتن تحریم های بیشتری علیه کره شمالی اعمال می کند. 

در جلسه رای گیری شورای امنیت «ژانگ جون» تمامی طرفین را به خویشتن داری و حفظ آرامش دعوت کرد و از تمامی کشورها خواست تا از انجام اقداماتی که به تنش های بیشتر دامن می زنند خودداری کنند. وی در ادامه افزود این آمریکاست که باید برای شرایط کنونی در منطقه سرزنش شود زیرا این کشور طی ۳ دهه گذشته  و از زمان پایان جنگ سرد رفتاری ریاکارانه و غیرقابل اعتماد در برابر کره شمالی داشته است. در واقع تهدیدهای آمریکا ریشه آزمایش های موشکی کره شمالی بوده است.

در همین راستا، «لو چائو» کارشناس مسائل شبه جزیره کره در مصاحبه با خبرنگاران گفت: واشنگتن به دنبال خلع سلاح هسته ای کره شمالی نیست و مسائل هسته ای این کشور برایش اهمیتی ندارد. در واقع آنچه برای آمریکا حائز اهمیت است دستکاری در مسائل منطقه ای برای حفظ منافع خود در منطقه هند- اقیانوسیه می باشد. 

این دیپلمات چینی تاکید کرد سفر اخیر «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا به کشورهای آسیایی که با هدف بی اعتبار کردن چین صورت گرفت تنها موجب افزایش تنش های منطقه ای شده است. 

در سفر هفته گذشته رئیس جمهوری آمریکا به آسیا و دیدار با همتای کره جنوبی اش ، هر ۲ بر سر سلسله اقداماتی از جمله تجدید سیستم بازدارندگی و دفاعی توافق کردند. روز چهارشنبه نیز این دو کشور رزمایش مشترکی با شلیک ۲ موشک در پاسخ به ۳ آزمایش موشکی کره شمالی انجام دادند.