اصفهان- ایرنا- مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان گفت: بر اساس گزارش‌ سازمان جهاد کشاورزی، پیش بینی تولید گندم از مزارع استان ۱۷۰ هزار تُن و پیش بینی خرید تضمینی این محصول حدود یکصد هزار تُن است.

محسن ضیایی، روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۲ هزار و ۶۳۴ تُن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان بصورت تضمینی خریداری شده است.

وی  با بیان اینکه تاکنون ۵۴۷ محموله گندم از ۲۶۳ کشاورز خریداری شده، ارزش ریالی این محموله‌ها را ۲۷۸ میلیارد و ۵۸۵ میلیون و ۷۶۶ هزار و ۱۶۵ ریال عنوان و ابراز امیدواری کرد که با تامین اعتبارات، وجوه گندم خریداری شده در کوتاهترین زمان ممکن به حساب گندمکاران واریز شود.

وی با بیان اینکه خرید تضمینی در استان از شهر مهاباد اردستان بعنوان نخستین مرکز از بیستم اردیبهشت شروع شده است و تا آخر شهریور ادامه خواهد داشت،  افزود: خرید تضمینی گندم مانند سال‌های گذشته با توجه به شرایط آب و هوایی از شهرستان‌های شمالی استان از جمله مهاباد اردستان، آران و بیدگل و کاشان شروع شده است و بتدریج به شهرستان‌های سردسیر استان خواهد رسید.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان ادامه داد: تولید گندم امسال در استان با توجه به شرایط خشکسالی که بر مزارع کشت آبی و دیم این خطه حاکم شده است، کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.

وی با بیان‌اینکه ۴۶ مرکز برای خرید گندم مازاد بر مصرف کشاورزان استان سازماندهی شده است، خاطرنشان کرد: خرید تضمینی گندم در راستای دستورالعمل ابلاغی در مراکز خرید استان انجام می‌شود و به ازای هر کیلوگرم محصول ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان با توجه به درجه پاکی گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.  

ضیایی اضافه کرد: ظرفیت ۸۰۰ هزار تُن ذخیره‌سازی گندم به مدت ۱۵ ماه در استان وجود دارد که از این مقدار ۵۰۰ هزار تُن جزو سیلوهای مِلکی و ۳۰۰  هزار تُن فضای ایجاد شده توسط بخش خصوصی است.

به گفته وی، هیچ مشکلی برای ذخیره‌سازی گندم در استان وجود ندارد و اصفهان می‌تواند در این زمینه مُعین چند استان باشد.

ضیایی خاطرنشان کرد: اداره کل غله و خدمات بازرگانی که تا چندی پیش تحت نظارت وزارت صمت قرار داشت در زمان حاضر جزو اداره‌های زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است و تامین، نگهداری و توزیع کالاهای اساسی را بر عهده دارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان بیان کرد: این اداره کل مُتولی ساماندهی، ذخیره و توزیع گندم، برنج، شکر و روغن است اما کار اصلی این اداره بیشتر در زمینه گندم، آرد و نان نمود پیدا می‌کند.

زمین‌های کشاورزی اصفهان حدود ۵۶۳ هزار هکتار، برابر ۳.۵ درصد از مساحت استان است که با توجه به محدودیت‌ منابع آبی سال‌های گذشته، تنها حدود ۲۹۰ هزار هکتار از آن زیر کشت رفت.