معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس شنبه در سلسله نشستهای خبری مدیران پاسخگو که به میزبانی این استانداری برگزار میشود، با بیان اینکه بزرگترین تقسیمات کشوری مربوط به استان فارس با ۳۷ شهرستان است، گفت: اعتباراتی که در سطح ملی باید به استان فارس تخصیص داده شود متناسب با وسعت، جمعیت و وضعیت استان نیست.
عبدالعلی کریمی افزود: میطلبد که ۱۸ نماینده استان فارس در مجلس شورای اسلامی برای تخصیص اعتبارات در حد و اندازه استان فارس به کمک سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بیایند.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس ادامه داد: حتی اعتباراتی به هشت شهرستان جدید استان فارس اختصاص داده نشده است و این باید به عنوان یکی از مطالبات استان مطرح شود. شهرستانهای جدید فارس در حد و اندازه یک استان هستند و متولیان امر تخصیص اعتبارات بایستی این شهرستانها را نیز در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه بحث آب اولین اولویت استان در تخصیص اعتبار است، گفت: بحث انتقال آب از حوزه خلیج فارس به داخل استان و بهرهوری در امر استفاده از منابع آبی زیرزمینی از مهمترین مباحثی است که باید به صورت جدی دنبال شود.
معاون استاندار فارس گفت: با توجه به اینکه در بخش کشاورزی از آبهای زیرزمینی استفاده زیادی میشود که باید بهرهوری را در سرلوحه کار بخش کشاورزی قرار دهیم. همچنین نیاز است شهرکهای گلخانهای در سطح استان ایجاد شود و در شهرستانهایی که مشکل آب وجود دارد از کشتهای سنتی به سمت بهرهوری و کشتهای گلخانهای برویم.
وی توجه به بحث صنعت و معدن را از دیگر اولویتهای استان فارس دانست و گفت: استان فارس از ظرفیتهای بسیار بالایی در بحث معدن بهره میبرد و میطلبد در این حوزه برنامهریزی و اقدامات خوبی که انجام شده است را گسترش دهیم.
کریمی با اعتقاد به اینکه گردشگری استان ظرفیت بسیار بالقوهای است که به صورت کامل بالفعل نشده است، گفت: در بخش گردشگری جای کار بسیار زیاد است. همان طور که گفتیم کشاورزی جزو مزیتهای اصلی استان است اما با توجه به تحلیل آبهای زیرزمینی با مشکل مواجه هستیم.
وی طرحها و پروژههای نیمه تمام در حوزههای مختلف را هم از دیگر اولویتهای استان قلمداد کرد و افزود: امیدواریم اعتبارات لازم به این بخشها نیز اختصاص داده شود. اعتباراتی نیز در سطح کشور برای طرحهای کلان استان در نظر گرفته شده است که انشالله با تلاشهایی که در این سازمان مهم در حال انجام است روز به روز شاهد توسعه و پیشرفت استان پهناور فارس باشیم.
او ادامه داد: جهاد تبیین و رسانهای کردن زحمات و تلاشهایی که توسط دستگاههای اجرایی انجام میشود یکی از مهمترین موضوعاتی است که در ارتباط با فرمایشات رهبر معظم انقلاب میتوان بیان کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس ادامه داد: رسانهها پُل ارتباطی بین دستگاههای اجرایی و مردم و بیانگر تلاشهای این سازمانها هستند.
وی اضافه کرد: تلاشهای بسیاری در سطح استان توسط سازمانها انجام میشود که یکی از سازمانهای مهم و اصلی در رأس این تلاشها سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس محسوب میشود.
کریمی با بیان اینکه اساسیترین موضوعات توسعهای استان در این سازمان پیگیری و رصد میشود، گفت: مباحث مربوط به اعتبارات و بودجه استان و مسائل برنامهریزی و توسعه ای استان و مسائل مربوط به آموزش مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی به عنوان سه سرفصل اصلی است که بر عهده این سازمان قرار دارد.
این مقام مسئول گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس در تمام جلسات و کارگروههای اساسی یک طرف اصلی قضیه به شمار میرود و اهم موضوعات توسعهای و پیشرفت استان در ابعاد مختلف کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری از طریق این سازمان برنامهریزی، پیگیری و به مرکز منعکس میشود.
معاون استاندار فارس اظهار کرد: تلاشهای مضاعف در خصوص جذب اعتبارات ملی و اعتبارات بودجهای در سطح کشور می طلبد که پیگیریهای بسیاری انجام شود. اگر پیگیریها انجام نشود استان به آن بالندگی مورد نظر نمیرسد.
به گزارش ایرنا، استان فارس چهارمین استان کشور از نظر وسعت و جمعیت، در تقسیمات کشوری شامل ۳۷ شهرستان است.آخرین شهرستان شکل گرفته در این استان، جویم در جنوب فارس است که ایجاد آن اسفند ۱۴۰۰ از تصویب هیات دولت گذشت.
پیش از این، در مهرماه ۱۳۹۸ نیز هفت شهرستان جدید در فارس شکل گرفت. بنا بر مصوبه هیات وزیران وقت، بخش آباده طشک به شهرستان بختگان، بخش زرقان به شهرستان زرقان، بخش بیضا به شهرستان بیضا، بخش خفر به شهرستان خفر، بخش سرچهان به شهرستان سرچهان، بخش اوز به شهرستان اوز و بخش چنار شاهیجان به شهرستان کوهچنار ارتقا یافت.