اسدالله محسن زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اصلاح و بازسازی باغات میوه در دستور کار قرار گرفته و تمهیدات لازم برای ایجاد نهالستان و باغ مادر در اراضی کشت و صنعت مغان اتخاذ شده است.
وی اظهار کرد: با وارد کردن تعداد ۲۵ هزار اصله نهال از کشور صربستان که ۱۰ هزار اصله نهال آن وارد شده و در گلخانه شرکت در قرنطینه میباشد، میتوان علاوه بر نیاز منطقه و استان، نهال مورد نیاز کل کشور را تامین کرد.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان همچنین از افزایش تولید شیر در این شرکت خبر داد و گفت: تولید شیر خام از ۱۶۰ تن در روز به ۲۳۰ تن در روز رسید که در دوران فعالیت مجتمع دامپروری شرکت مغان بیسابقه بوده است.
محسن زاده ادامه داد: با ارتقای شرایط بهداشتی محیط نگهداری دامها و تغذیه غذایی سالم و باکیفیت، تعداد دامها در این مجتمع از ۱۷ هزار و ۳۰۰ راس به بالای ۲۰ هزار راس افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مغان افزود: با تامین بموقع و مدیریت مصرف نهادهها، تولید نهادهها به میزان ۳۰ درصد افزایش یافته است.
محسن زاده گفت: این شرکت بازوی اجرایی وزارتخانه بوده و با اجرای سیاستهای ترسیمی وزارتخانه برای تامین امنیت غذایی به کشت محصولات استراتژیک اقدام کرده است.
وی درباره راه اندازی پردیس فناوری در شرکت افزود: برای نخستین بار در کشور به اخذ مجوز پردیس کشاورزی اقدام شده و برای اجرایی کردن این پروژه تفاهمنامهای با پارک علم و فناوری منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت کشت و صنعت مغان بیان کرد: تفاهمنامه کشت نشایی نیز با معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری انعقاد گردیده و برنامه پنج ساله برای توسعه زیرساختهای شرکت اعم از باغ، زراعت، دام و صنعت به مبلغ ۲۳ هزار میلیارد تومان تنظیم و به وزارتخانه ارسال شده است.
شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با داشتن اراضی وسیع زراعی، ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار باغات میوه، مجتمع بزرگ دامپروری، کارخانههای قند، لبنیات، فرآوری میوه و چند واحد تولیدی دیگر از شرکتهای منحصر بفرد کشور محسوب میشود.
این شرکت در اجرای قانون خصوصیسازی در سال ۱۳۸۸ در لیست واگذاریها قرار گرفت و بعد از چهار فقره آگهی درسال ۱۳۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد. این واگذاری با توجه به اعتراضهایی که بدنبال داشت در شانزدهم مهرماه سال ۱۳۹۹ با پنج رای موافق و یک رای مخالف هیات داوری ابطال شد.