تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه اندازی قرارگاه‌های فرهنگی در کشور گفت: هنر صورت مناسبی برای رساندن معنا و پیام دین است؛ سرود کم نظیری که اخیرا مورد توجه نسل جدید قرار گرفت از عنصر هنری شعر و سرود بود که اجتماع بزرگی را در قلب تهران شکل داد.

به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز یکشنبه -۸ خرداد ماه- در مراسم اختتامیه جشنواره عکس و شعر، اظهار داشت: اگر فعالیت‌های فرهنگی را از مسجد و نماز جمعه جدا کنیم در واقع برای خودمان مشکل ایجاد کردیم. چون در فضاهایی که این اتحاد وجود داشته است موفق بوده ایم ولی هرجا که افتراق بوجود آمد، دچار آسیب شده ایم و برای ما هزینه ساز شده است.

وی افزود: شعار فعالیت‌های فرهنگی را بازگشت به دین و مراکز دینی مانند مسجد قرار داده ایم و نماز جمعه نمونه ای از آن است که برای مثال در کنار مصلاها نمایشگاه های فرهنگی برگزار می شود.

اسماعیلی با اشاره به راه اندازی قرارگاه های فرهنگی گفت: هنر، ابزار مناسبی برای رساندن پیام دین است. سرود کم نظیری که اخیرا مورد توجه نسل جدید قرار گرفته از عنصر هنری شعر و سرود بوده است و اجتماع کم نظیری را در قلب تهران بوجود می آورد.

عضو کابینه سیزدهم ادامه داد:  در طول دوران دفاع مقدس، شعرا و مداحان و خوانندگان نقش مهم و کم نظیری در ترویج روحیه ایثار و از خودگذشتگی داشتند که از دستاوردهای بزرگ انقلاب است.

اسماعیلی با اشاره به برگزاری جشنواره عکس و شعر نماز جمعه افزود: موضوع نماز جمعه در قالب شعر و عکس کار بسیار ستایش آمیز و خوبی است و نشان می دهد که در حوزه تعظیم شعایر باید بتوانیم از حداکثر امکانات استفاده  کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: تعریف سیاست از نگاه اندیشمندان بزرگ همچون امام خمینی (ره) این است که برای سعادتمندی مردم از همه امکانات استفاده کنیم در حالی که غرب معتقد است دین اجازه ورود به عرصه دنیا را ندارد.

وی تاکید کرد: در دولت مردمی همه تلاش رییس جمهوری این است که بتوانیم خدمت‌گزاری مناسبی در حوزه دین انجام دهیم.

اسماعیلی همچنین با تسلیت به مردم آبادان گفت: با همه کسانی که مسئولیتی در این فاجعه داشتند با اشد مجازات برخورد خواهد شد.

هنری که به خدمت دین درآید جاودانه می‌شود

حجت‌الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری با عرض تسلیت به خانواده های داغدیده آبادان گفت: هر هنری که به خدمت دین درآید قدسی و جاودانه می‌شود و چنین هنرمندی در مرحله اول خودش فیض می‌برد و دوم به مسئولیت خود عمل می‌کند.

وی افزود: نماز جمعه یک عنایت بسیار بزرگ خداوند درباره جامعه اسلامی و یک واجب نمادین است که ظرفیت‌های فوق العاده در محور خودسازی و صفابخشی به ذهن مردم متبادر می کند. این فریضه الهی به صورت هفتگی در محور اجتماعی نقشی ناب در انسجام بخشی مردم و تحقق آرمان های مشترک دارد و مسیری برای رسیدن به تمدن اسلامی است.

علی اکبری افزود: نماز جمعه در سال های اولیه انقلاب، دفاع مقدس و مناسبت های مختلف ضمن انسجام بخشی به مردم بسیار خاطره انگیز بوده است. البته راه های نرفته فراوانی داریم و معتقدم حق نماز جمعه ادا نشده است و فاصله بسیاری با این اهداف داریم که این وظیفه از ما شروع می شود تا مسئولان و نخبگان ادامه می یابد.

امام جمعه موقت تهران افزود: بر همین اساس اقتضا می کند برای ادای دین و شکرگزاری تلاش کنیم. چون برای هدف های بزرگ مانند تمدن اسلامی راه درازی در پیش داریم.

وی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس و شعر نماز جمعه گفت: این برنامه حکایت از رویکردی است که در ستاد داریم و آن دعوت از هنرمندان است که در محضر نماز جمعه به فیض برسند و به رسالت خود عمل کنند و ما بتوانیم با استفاده از ظرفیت نماز جمعه به وظیفه خودمان عمل کرده باشیم.

علی اکبری گفت: این جشنواره آغاز خوبی بود و عکس های این جشنواره بسیار جذاب است و ما را به صفوف نماز پیوند می دهد. این آغازی برای فعالیت در عرصه فرهنگی است.

وی ادامه داد: در حوزه شعر نیز با توجه به ظرفیتی که خداوند در انسان قرار داده است یک کار فوق العاده ای انجام شد و آثار خوبی به این رویداد رسید که بالاتر از تصور ما بود. از مشارکت مرکز موسیقی صدا و سیما و عزیزانی که این آثار را بوجود آوردند به ویژه شاعران جوان و عکاسان تشکر می کنم.

جشنواره عکس و شعر با مشارکت مرکز سرود صدا و سیما برگزار شد.

تجلیل از برگزیدگان 

بیش از ۳۳۰ شعر و ۱۲۰۰ عکس به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و داوران هر دو بخش از برگزیدگان و شایستگان تقدیر شد.

بخش عمومی:

محمد زارعی از استان مرکزی، امیرعلی سلیمانی از تهران، آرش پورعلیزاده و مجتبی صفدری از استان گیلان، زهرا محدثی خراسانی و حجت الاسلام سید ابوالفضل مبارز از استان خراسان رضوی 

بخش ویژه شهدای محراب:

هیچ اثری به عنوان مقام اول شناخته نشد، مقام دوم به وحیده افضلی از استان گلستان و مقام سوم به رضا علی اکبری از استان فارس رسید و اثر سمیه تورجی از استان فارس به عنوان شایسته تقدیر معرفی شد: مجتبی خرسندی از استان قم و فاطمه ناظری از استان کرمانشاه

بخش ائمه جمعه:

حجت‌الاسلام حسین رشیدیان از استان اصفهان امام جمعه تیران، حجت‌الاسلام ابوالقاسم غفوری از استان مرکزی امام جمعه دلیجان، حجت‌الاسلام محمدصادق پیمایی مدیر نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ایلام، حجت‌الاسلام سید مهدی موسوی امام جمعه مبارکه اصفهان، حجت‌الاسلام حجت الله اسماعیلی امام جمعه قرچک و حجت الاسلام محمدتقی جلائی صلاحی امام جمعه کیاسر مازندران تجلیل شد.
 
بخش تک عکس:

مقام های اول تا سوم به مهدی مریزاد از تهران، زینب صولتی و سیدمهدی حسینی از قم رسید و در بخش مجموعه عکس نیز نفر اول محمد آهنگر از استان خوزستان معرفی شد که جایزه خود را تقدیم مردم آبادان کرد. از اکبر لطفی از قم و محمدحسین جمالزاده از استان مرکزی به عنوان شایسته تجلیل شد.