به گزارش ایرنا، ایجاد زیرساخت های لازم برای تامین و توزیع آب آشامیدنی پایدار و سالم از جمله مهمترین فعالیتهای اساسی در یک کشور بشمار میرود که نقش بسزایی در حفظ سلامت و همچنین ارتقای رفاه ساکنان آن خطه دارد.
همه جهان دید که در زمان همه گیری بیماری کووید-۱۹ شست و شوی مکرر دست ها و استفاده از آب برای رعایت موازین بهداشتی از جمله اولویت ها بمنظور حفظ سلامتی و جلوگیری از شیوع بیشتر و روز افزون ویروس بود و این موهبت الهی به غیر از مصرف آشامیدن و استحمام به ابزاری برای حفظ جان تبدیل شد.
بویژه در مناطق خشک و با منابع آب نه چندان کافی که تولید و توزیع آب با شرایط سختتری انجام میشود امکان آلوده شدن آن به مراتب بیشتر است بنابراین کنترل و نظارت بر تامین آب از اولویتها محسوب می شود.
نبود آب آشامیدنی سالم و کافی، چالشی خطرساز
نبود آب آشامیدنی کافی، بهداشتی و مطمئن وضعیت سلامت در یک منطقه را با چالش روبه رو میکند و بهداشت مردم را تا حدزیادی به خطر میاندازد، از سوی دیگر مسائل مختلف امنیتی و اجتماعی به تامین آب بویژه آب آشامیدنی مرتبط است و بی شک نمیتوان ساده از کنار آن رد شد.
بر پایه اطلاعات موجود در ایران سهم مصرف آب در بخش کشاورزی حدود ۹۰ درصد، شرب هشت درصد و صنعت و معدن ۲ درصد است، در صورتیکه در کشورهای توسعه یافته سهم بخش کشاورزی ۳۰ درصد، شرب و بهداشت ۱۱ درصد و سهم بخش صنعت و معدن ۵۹ درصد است، در بخش آب آشامیدنی و بهداشت، مصارف به دو بخش کلی خانگی و غیر خانگی تقسیم میشود و مصارف غیر خانگی شامل تجاری، صنعتی، عمومی و اداری، آموزشی و اماکن مذهبی، بنایی و آزاد است.
گزارش های نهادهای مرتبط حاکی است که در کشورمان در بخش شهری میزان مصرف آب ( شامل آب فروش رفته، هدررفت ظاهری و مصارف بدون درآمد) در سال حدود ۵.۴ میلیارد متر مکعب برآورد می شود که از این میزان مصرف مقدار ۴.۳ میلیارد مترمکعب مربوط به مصارف بخش خانگی است، لذا با توجه به جمعیت تحت پوشش در مناطق شهری میزان سرانه مصرف آب یا همان میانگین مصرف آب به ازای هر نفر در روز برای کل مصارف ۲۲۴ لیتر به ازای هر نفر در روز و برای مصارف خانگی ۱۸۰ لیتر به ازای هر نفر در روز است.
استان اصفهان با دارا بودن ۲۸ شهرستان و جمعیتی افزون بر پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر با قرار گرفتن در منطقه خشک همچون برخی دیگر مناطق کشور با چالش جدی تامین آب در بخشهای مختلف مواجه است، اما در کنار دیگر نیازها باید تامین آب آشامیدنی را مهمترین نیاز این منطقه دانست.
شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان بعنوان متولی تولید و توزیع آب آشامیدنی یک میلیون و ۱۸۰ هزار مشترک را زیر پوشش دارد، تامین آب پایدار سالم از منبع اصلی رودخانه و سد زاینده رود و این رودخانه انجام میشود و بخشی دیگر نیز از منابع محلی در مورد استفاده قرار می گیرد.
استان اصفهان ۳.۲ متر مکعب کسری آب شرب دارد
این استان با آغاز فصل گرم سال و افزایش مصرف با کمبود ۳.۲ مترمکعب بر ثانیه آب شرب مواجه است، مقایسه آمار و ارقام حاکی است که سال ۸۹ حدود ۹۳۵ هزار انشعاب در استان اصفهان وجود داشت که این رقم سال قبل به یک میلیون و ۴۱۲ هزار رسید.
شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان در چند سال اخیر با افزایش فعالیت های خود در این زمینه آب پایدار را در اولویت های خود قرار داد، امسال نیز طرح آبرسانی در مناطق و نواحی مختلف در دستور کار قرار گرفته است، مدیریت تامین و توزیع آب آشامیدنی به گونه ای است که در بخش های مختلف از لحاظ فنی با فنون مهندسی خاص و گوناگون انجام میشود از خطوط انتقال گرفته تا تصفیه خانه از جمله وسایل و تجهیزاتی که باید برای آنها برنامهریزی شود.
اجرا و تکمیل ۶ طرح آبرسانی در استان، نیاز اساسی نصف جهان
معاون برنامهریزی و توسعه سرمایهگذاری شرکت آبفای اصفهان در این پیوند اعلام کرد: اجرای ۶ طرح آبرسانی در مقیاس های بزرگ و کوچک را برای امسال در نظر گرفته ایم که تامین اعتبار و کمبود نقدینگی بزرگترین چالش آنهاست.
کاظم جعفری در گفت و گو با ایرنا با اشاره به انجام اقدامات ذیل این طرح ها افزود: اجرا و تکمیل ۲ تصفیه خانه آب، بالغ بر ۸۰ کیلومتر لوله گذاری و خط انتقال و تجهیز چاه آب آشامیدنی در قالب این طرح ها انجام می شود.
وی تصریح کرد: آبرسانی به شهرستان گلپایگان از محل سد کوچری و همچنین آبرسانی به شهرهای اردستان، نطنز و بادرود طرح های در مقیاس بزرگ تر این بخش را شامل می شود.
معاون آبفا اصفهان اظهار داشت: همچنین تامین آب آشامیدنی شهر گز، تجهیز و تامین زیرساخت برای آبرسانی به خور و بیابانک و تامین آبی شهر باغبهادران پروژه های کوچکتر این بخش به شمار می رود.
وی اضافه کرد: بخش هایی از برخی پروژه های مذکور در سال های گذشته به بهره برداری رسیده یا پیشرفت فیزیکی داشته اما افتتاح نشده است که می طلبد امسال با عزم بیشتر برای تکمیل آنها کوشید.
جعفری خاطرنشان کرد: برای تکمیل و بهره برداری طرح های نامبرده بالغ بر ۴۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که تامین و تخصیص آن از جمله مصوبات سفر رییس جمهوری به استان پیشنهاد و ارائه شده است.
گروه اخبار استانهای خبرگزاری جمهوری اسلامی برای پیگیری اجرای طرحهای نیمه تمام در کشور پرونده خبری عزم دولت سیزدهم برای تکمیل طرح های نیمه تمام را تشکیل داده است؛ برای آگاهی از مهمترین طرح های در دست اجرا و میزان پیشرفت آنها را می توانید این پرونده را دنبال کنید.