سعید پورآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بنا به تاکید رییس جمهور مبنی بر ارتباط گسترده با کشورهای همسایه، ضرورت دارد تا از ظرفیتهای خراسان شمالی همچون مناطق گردشگری زیبا، اقتصاد مرزی مانند بازارچههای مشترک با کشورهای همسایه استفاده شود.
وی با بیان اینکه افغانستان دارای بازار مناسبی برای محصولات تولیدی خراسان شمالی است، تصریح کرد: این کشور بدلیل نزدیکی با خراسان شمالی مورد رغبت سرمایه گذاران افغانستانی قرار دارد و مایل به حضور در این استان هستند و امیدواریم با راه اندازی اتاق مشترک زمینه صادرات کالا های صنعتی، فنی و مهندسی، توسعه گردشگری و کشاورزی در آینده نزدیک تسهیل شود.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از ۲ میلیون تن انواع محصول کشاورزی زراعی و باغی و همچنین دامی تولید میشود که بستر مناسبی برای سرمایه گذاری صنایع تبدیلی و صادرات این محصولات برای سرمایه گذاران افغانستانی محسوب می شود.
وی عنوان کرد: رایزنی و نامه نگاری های لازم برای تشکیل این اتاق در بجنورد با رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان انجام شده و بزودی این مهم انجام می شود و در این صورت بسیاری از روادید تجاری بین تجار خراسان شمالی و افغانستان تسهیل می شود.
بنا به اظهارات رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان؛ از سال گذشته که با تغییر حکومت در افغانستان مواجه شدیم، وضعیت تجارت ایران با این کشور با نوسان همراه شد و حدود ۲ تا ۳ ماه اول بعد از این تغییرات سطح تجارت با این کشور به صفر رسید؛ اما به تدریج شرایط بهتر شد و مجدد سطح صادرات ایران به افغانستان بهبود یافت.
صنایع مادر پتروشیمی، سیمان بجنورد، آلومینای جاجرم و قند شیروان در خراسان شمالی فعال هستند که علاوه بر این، صنایع دستی و محصولات باغی و کشاورزی نیز از دیگر مزایای دارای مزیت نسبی این استان شمالشرق کشور برای ارتباط اقتصادی با دیگر کشورها محسوب می شود.
استان خراسان شمالی به ۲۲ کشور کالا صادر می کند که بیشترین آن به کشورهای افغانستان، ترکمنستان، هندوستان و ترکیه است.