به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه خبری شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، این شرکت اعلام کرد: با تلاشهای صورتگرفته توسط کارکنان صنعت برق و گزارشهای مردمی، ۱۴۱ مرکز غیرمجاز استخراج رمزارز در یک ماه گذشته کشف و یک هزار و ۹۶۴ دستگاه ماینر از این مراکز جمعآوری شد.
۱۹ درصد ازاین کشفیات توسط گزارش های مردمی ، ۴۷ درصد از طریق بازرسی های محلی و ۳۴ درصد با سایر روش ها انجام شده است.
هر دستگاه استخراج بیتکوین (ماینر) بهصورت متوسط توان مصرفی بهاندازه پنج یخچال ۲۰ فوت و چهار کولر آبی دارد و به همین دلیل استخراجهای غیرمجاز به دلیل ایجاد اختلال در شبکه توزیع، میتواند باعث بروز آسیب به وسایل برقی شهروندان شود.
هموطنان می توانند در صورت مشاهده تخلف، موارد را ازطریق سامانه اینترنتی سمات به آدرس https://www.tavanir.org.ir/samaat و یا اپلیکیشن برق من گزارش کنند.
پس از بررسی و صحت سنجی گزارش، به افشاکنندگان پاداش نقدی تعلق میگیرد و اطلاعات افشاکنندگان (سوتزنان) محرمانه باقی میماند.
ماینر، دستگاه تولیدکننده رمزارز است. رمزارز نوعی دارایی دیجیتال است که به طور غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج رمز ارزها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه بهصورت مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است.
متوسط انرژی موردنیاز برای استخراج هر بیتکوین بهعنوان اولین رمزارز ساخته شده، حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی بهصورت متوسط معادل مصرف برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک روز است.
به استناد تخمین مراجع بینالمللی (Cambridge، ۲۰۲۱) در حال حاضر متوسط مصرف برق سالانه کل شبکه جهانی بیتکوین در حدود برابر ۹۶ میلیارد کیلوواتساعت برآورد میشود که این مقدار از مصرف سالانه برق در کشورهایی مانند بلژیک، فنلاند و اتریش بیشتر است.