طبق تعاریف سازمانهای بینالمللی "حواسپرتی" در رانندگی عبارت است از انحراف راننده از توجه به فعالیتهایی که برای رانندگی ایمن، حیاتی هستند.
سرهنگ اصغر زارع روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: از جمله نمونههای این حواس پرتی و بیدقتیها در حین رانندگی میتوان به صحبت کردن با تلفن همراه، گوش دادن به موسیقی، پایین کشیدن شیشه، عوض کردن شبکههای رادیو، تعویض سی دی یا فلاش، خوردن و آشامیدن ، تمیز کردن داشبورد و یا بحث و جدل با سرنشینان یا کارهایی از این دست اشاره کرد که تاثیر بسیار زیادی بر تمرکز و توجه راننده به جلو دارد.
وی اظهار داشت: یکی از بیشترین نمونههای حواسپرتی راننده میتوان به استفاده از تلفن همراه و ارسال پیامک حین رانندگی اشاره کرد که این مورد موجب میشود تا حواس راننده از جاده پرت، ذهن راننده از جاده و اطراف آن منحرف و دستهایش از فرمان خودرو برداشته شود و همچنین بر واکنش او به سیگنالهای ترافیکی از جمله ترمز تاثیر میگذارد که این عامل بیشترین تاثیر را بر رفتار راننده و بروز حوادث ترافیکی دارد.
رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی اصفهان با بیان اینکه حواس پرتی هنگام رانندگی، مشکلی بسیار جدی و رو به رشد است که تهدیدی برای ایمنی ترافیکی محسوب میشود افزود: این مساله موجب میشود تا توجه راننده بهطور موقت بین آنچه که از آن به عنوان وظیفه اصلی رانندگی یاد میشود و آنچه ارتباط مستقیم به رانندگی ندارد، تقسیم شود.
وی یادآور شد: از جمله روشهای جلوگیری از حواس پرتی در هنگام رانندگی، گذاشتن اشیای صندلی عقب در جای مطمئن است زیرا ممکن است در هنگام رانندگی از روی صندلی به پایین افتاده و باعث حواس پرتی شما شوند و همچنین مدیریت مسیر و زمان در رانندگی قبل از حرکت است.
سرهنگ زارع خاطرنشان کرد: همچنین قبل از رانندگی تنظیمات داخلی ماشین شامل تهویه هوا، رادیو یا ضبط ماشین را تنظیم کنید، از تنظیمات آیینهها، صندلی و فرمان مطمئن شوید و از خوردن و آشامیدن در حین رانندگی پرهیز کنید و همچنین شیشه جلوی اتومبیل را بصورت منظم تمیز کنید زیرا میتواند از انعکاس آزار دهنده نور خورشید به چشم راننده جلوگیری کند .
وی یک نکته بسیار مهم در پیشگیری از بروز حوادث ترافیکی و حواس پرتی رانندگان را مقاومت نکردن در برابر خواب عنوان کرد و گفت: هیچ گاه در زمان خواب آلودگی رانندگی نکنید زیرا ذهن شما قادر نیست به خوبی اجسام و تحرکات اطراف شما را تحلیل کند.
رییس پلیس راه فرماندهی انتظامی اصفهان افزود: همیشه به خاطر بسپارید که وقتی پشت فرمان هستید رانندگی وظیفه اول شماست؛ محافظت از جان تعدادی مسافر، نگهداری از چند تن فلز و شیشه ، حمل چند هزار لیتر مواد خطرناک و حرکت دادن آنها در جاده با ایمنی کافی و بدون برخورد و ایجاد خطر برای دیگران مسئولیتی است که بر عهده شما قرار داده شده است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته ۸۹۰ نفر بر اثر حوادث ترافیکی درونشهری و برونشهری در استان اصفهان، جان خود را از دست دادند.