تهران - ایرنا - سومین رئیس کمیته ملی المپیک ایران بعد از انقلاب در مراسم رونمایی از سردیس چهره‌های ماندگار ورزش کشور گفت: با تلاش‌های فراوان ورزش از یک ضدارزش، تبدیل به فرهنگ شد.

به گزارش ایرنا، مراسم رونمایی از سردیس چهره‌های ماندگار ورزش کشور امروز (یکشنبه) با حضور «سیدرضا صالحی‌امیری» رئیس کمیته ملی المپیک، «طاهره طاهریان» نایب‌ رئیس کمیته، «کیکاووس سعیدی» دبیرکل کمیته، «عبدالحمید احمدی»، «محمدرضا داورزنی» رئیس فدراسیون والیبال، «مجید کیهانی» عضو هیئت اجرایی کمیته و جمع دیگری از معاونین، مسئولان و مدیران کمیته ملی المپیک، از سردیس «حسن غفوری‌فرد»، «اکبر ترکان»، «محمدرضا یزدانی‌خرم» و «ابوالقاسم فارسی» چهره‌های ماندگار ورزش ایران به‌پاس خدمات ارزنده برای ورزش کشور تجلیل به عمل آمد.

غفوری‌فرد سومین رئیس کمیته ملی المپیک بعد از انقلاب در این مراسم گفت: به مردم خوب و دوست‌داشتنی آبادان، خوزستان و همه کشور برای این فاجعه تسلیت عرض می‌کنم و برای خانواده‌های داغدار، از خداوند صبر طلب می‌کنم. 

وی افزود: روزگاری کل تشکیلات کمیته ملی المپیک یک حیاط ۱۵۰ متری در پس‌کوچه‌های خیابان شهید مفتح بود. استاندار وقت تهران در نامه‌ای به رئیس‌جمهوری، پیشنهاد انحلال استقلال و پرسپولیس را داد و خواستار برگزاری بازی تیم‌ها به‌صورت زمانی نامعلوم شد. سعی کردیم ورزش را با مردم و خانواده‌ها پیوند دهیم. شانسی هم که داشتیم این بود که مدیران ارشد سیاسی کشور هم کمک کردند.

غفوری‌فرد خاطرنشان کرد: فردی مثل اکبر ترکان با مقامی که داشت، ورزش را در سطح کشور مطرح کرد و در نهایت با کمک مدیران ارشد کشور، ورزش از یک ضدارزش، تبدیل به فرهنگ شد. با این وجود بودجه ناچیز بود. کل بودجه جاری و عمرانی یک میلیارد تومان بود که بیشترین بودجه را فدراسیون فوتبال می‌گرفت که رقم آن ۸۰۰ میلیون تومان بود.

طالقانی: در ۵۰ سال اخیر، مدیری همچون اکبر ترکان ندیدم

«محمدرضا طالقانی» رئیس اسبق فدراسیون کشتی در مراسم رونمایی از چهره‌های ماندگار ورزش کشور گفت: از روزی که ترکان را در وزارت دفاع دیدم، چندین سرتیپ و سرلشگر به او ادای احترام کردند و آنجا بود که فهمیدم چقدر این چهره ابهت دارد. نمی‌خواستم مسئولیتی در کشتی داشته باشم ولی نتوانستم دعوت ترکان و غفوری‌فرد را رد کنم. در ۵۰ سال اخیر، مدیری همچون اکبر ترکان ندیدم. هر درخواستی که در کشتی داشتم ترکان انجام داد.

او سپس از جمع درخواست کرد به احترام اکبر ترکان و فاجعه آبادان بایستند و یک دقیقه سکوت کنند.

اصغر ترکان: طالقانی همچون علی دایی قهرمان ملی است

اصغر ترکان برادر اکبر ترکان ضمن تشکر از صالحی امیری به‌خاطر برگزاری مراسم امروز گفت: آنچه در کشتی به دست آمد مرهون زحمات محمدرضا طالقانی بود نه اکبر ترکان و امروز باید از سردیس طالقانی رونمایی می‌شد نه ترکان. طالقانی هم همچون علی دایی قهرمان ملی ماست.

صالحی امیری: از انسانیت تجلیل می‌کنیم نه اشخاص

رئیس کمیته ملی المپیک با تاکید بر انسانیت و اخلاق و معرفت در ورزش گفت: امروز این مکان مقدس منور به حضور بزرگان و قهرمانان ایران‌زمین است. اگر امروز ورزش ایران هویت دارد، به‌خاطر ریشه‌هاست. مبادا رسم و فرهنگ ایرانی را فراموش کنیم و فرزندانمان احترام به بزرگان را فراموش کنند. چون ایرانی یعنی احترام و اخلاق. ورزش معاصر ایران یک قرن قدمت دارد و تمام تلاش ما در این ۴ سال این بود که نشان دهیم ورزش ایران تبار دارد و این سالن نمادی از تبار ورزش ایران است.

وی افزود: باید از تک‌تک سرمایه‌های ورزش کشور تقدیر و از سردیسشان رونمایی شود. ما از شخص تجلیل نمی‌کنیم بلکه از فضیلت و انسانیت تجلیل می‌کنیم تا بگوییم ما به دنبال شخصیت می‌گردیم تا به نسل جوان معرفی کنیم. به همین‌ خاطر ۱۰ تالار تعریف کردیم تا تمامی کسانی که در یک قرن اخیر در ورزش ایران خدمت کردند را به همه معرفی کنیم. ورزش ۲ ساحت دارد که یک ساحت آن قهرمانی است اما عنصر اصلی ورزش، ترویج روح پهلوانی است.

بادامچیان: هنوز به نقطه کمال در ورزش نرسیده‌ایم

اسدالgه بادمچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی نیز در این مراسم گفت: من ورزشکار نیستم ولی همیشه سعی کردم در این حوزه انجام وظیفه کنم. انقلاب تحول بسیار ارزشمندی در ورزش ایجاد کرد ولی هنوز به نقطه کمال نرسیدیم.

وی افزود: خدا را شکر که در زمان زنده بودن طالقانی از او تقدیر می‌کنیم. انصافا یزدانی‌خرم هم شخصیتی بسیار ارزشمند بود. برای همه آرزوی عنایات الهی را دارم. امیدوارم قدرشناس انقلاب باشیم و مشکلات باعث نشود ارزش‌ها را نبینیم. 

داورزنی: از  یزدانی‌خرم و ترکان جز تلاش و انسانیت چیزی ندیدیم

محمدرضا داورزنی رئیس فدراسیون والیبال نیز گفت: برایم سخت است که بخواهم از همه خدمات این عزیزان یاد کنم. انصافا طی ۳۰ سال از  یزدانی‌خرم و ترکان جز تلاش و انسانیت چیزی ندیدیم. صالحی‌امیری کار خوبی انجام داد و چه کار زیبایی است که در زمان زنده بودن غفوری‌فرد از او تقدیر می‌شود.

وی افزود: غفوری‌فرد حرف جالبی در خصوص بودجه یک میلیارد تومانی کشور در زمان‌های گذشته زد. آن زمان هم ورزش به لحاظ بودجه با مشکل مواجه بود.

داورزنی ادامه داد: اینکه ما در والیبال و کشتی و … در سطح جهان حرفی برای گفتن داریم، مرهون زحمات این عزیزان است. انشاا… بتوانیم راه این دوستان را ادامه دهیم و باعث سربلندی کشور شویم.