به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، محمدباقر حبی معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره امروز یکشنبه در نشست خبری با اشاره به صیانت از مرزهای صلاحیت حرفهای روانشناسان گفت: بیشترین تمرکز ما بر عملکرد اعضا و افرادی است که پروانه تخصصی دارند و باید صلاحیت حرفهای آنها احراز شود.
وی با اشاره به مرزهای چهارگانه تحصصی، فرهنگی، قانونی و اعتقادی برای بررسی وضعیت حرفهای روانشناسان، افزود: اگر مشاوران و روانشناسان به گونهای عمل کنند که بر اساس بررسیها و گزارشهای بازرسی از مرزهای چهارگانهای که ترسیم کردیم، عدول کنند بر اساس ماده ۱۹ سازمان مستوجب برخورد خواهند بود که از یک تذکر شروع میشود تا ابطال پروانه که موارد آن هم بسیار زیاد است.
حبی افزود: کار ما در دو بخش است اول حمایت از حقوق مراجعین و سپس حقوق مشاورین زیرا فعالیتهای غیر مجاز آسیبهای شدیدی به اعتماد مردم زده است.
معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به نارضایتی مردم از برخی روانشناسان و مشاوران، آنان را روانشناسنما خواند و اظهار کرد: این فشارها از طرف مردم و برخی مسئولان وجود دارد و آنان نسبت به رفتارها و عملکردهای برخی مشاوران و روانشناسان که دستورالعمل های عجیبی ارائه میدهند معترض هستند.
وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم تا لیست اسامی روانشناسنماها به دقت منتشر شود، افزود: همکاران ما در سازمان نظام روانشناسی باید در چارچوب قانونی فعالیت داشته باشند؛ این سختگیری در همه دنیا وجود دارد و دیگر کشورها هم این ضابطه را دارند که باید مطابق با قانون آن جامعه فعالیت داشته باشند.
حبی با بیان اینکه مشاوران باید آسیبها را بشناسند و نسبت به خطوط قرمز درمانی آگاه باشد، افزود: اکثر تخلفاتی که رخ داده است در حیطههای خارج از قوانین ما بوده و بر همین اساس بود که تصمیم گرفتیم عملکردها را نظاممند کنیم.
معاون انتظامی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره از بررسی عملکرد 7 هزار روانشناس و پیجهای روانشناسی و مشاوره خبر داد و گفت: کارشناسان ما در طول 2 سال اخیر، موارد شکایتی و دیگر موارد مشابه را به صورت شبانهروزی بررسی کردند تا اسامی روانشناسنماها به درسی اعلام شود.