به گزارش ایرنا، «اندیشکده غذا» در آمریکا، در مطلبی تحت عنوان «قیمت های فزاینده، امنیت جهانی غذا را تهدید می کند»، نوشت: در هفته های اول حمله روسیه به اوکراین، قیمت مواد غذایی رکورد زد و ناامنی غذایی را در جهان بدتر کرد.
براساس شاخص قیمت مواد غذایی منتشر شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو)، قیمت مواد غذایی در ماه مارس، ۲۹ درصد بیشتر از قیمت آنها در همین موقع، در سال قبل بود.
در شرایطی که در ماه آوریل، قیمت ها یک کاهش کوچک را تجربه کرد، «ماکسیمو توررو» معاون مدیرکل فائو اعلام کرد که حتی با این کاهش هم، قیمت ها در مقایسه با قدرت خرید مردم، بسیار بالا هستند.
این اقتصاددان ارشد فائو در گفت و گو با اندیشکده غذا خاطرنشان کرد: مشکل کنونی مربوط به کمبود غذا نیست بلکه مربوط به دسترسی به آن است و در صورت تداوم وضعیت موجود، جهان ممکن است سال آینده با کمبود مواد غذایی مواجه شود.
«اندیشکده غذا» نوشت: بدترین سناریو ترسیم شده توسط فائو این است که ۳۰ درصد صادرات غلات جهان ممکن است متوقف شود و محدودیت دسترسی به کود به کاهش تولید محصولات کشاورزی در سایر نقاط جهان منجر شود. این موضوع نه تنها به کاهش دسترسی به غذا منجر می شود بلکه به افزاش قیمت غذا و ناامنی غذایی منجر خواهد شد و وضعیت بد سوءتغذیه در جهان را بدتر خواهد کرد.
معاون مدیرکل فائو در این گفت وگو با ابراز امیدواری درباره تحقق نیافتن بدترین سناریو، خاطرنشان کرد: وابستگی کشورها به تعداد معدودی تولیدکننده مواد غذایی، آنها را در معرض آسیب جدی قرار داده است.
گزارش «اندیشکده غذا» تصریح کرد: ۳۰ درصد واردات گندم و ذرت ۵۰ کشور جهان از روسیه و اوکراین است و ۳۰ کشور از این ۵۰ کشور، بیش از ۵۰ درصد نیاز گندم خود را از این دو کشور تامین می کنند.
این اندیشکده آمریکایی نوشت: تهدید محدود شدن صادرات برخی کشورهای تولیدکننده مواد غذایی مثل روسیه نیز ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت شود.
معاون مدیرکل فائو رهبران جهان را به افزایش همبستگی و تسهیل تجارت تشویق کرد و گفت: علاوه بر توصیه به عادی شدن تجارت در جهان، فائو در جستجوی راهی برای کمک به کشورهای آسیب پذیر در شرایط افزایش هزینه هاست.
«توررو» معتقد است پر کردن شکاف قیمتی مواد غذایی در کشورهای آسیب پذیر نه تنها امنیت غذایی را در این کشورها تامین می کند بلکه خطر ناآرامی اجتماعی را نیز کم خواهد کرد.