تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب رفتار، منش، اندیشه و زندگی شهید سلیمانی را در قالب یک مکتب تعریف کردند و وی را شایسته ویژگی‌های یک مکتب ذیل مکتب انقلاب اسلامی دانستند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، داود عامری در آیین رونمایی از کتاب شهید سلیمانی در اندیشه نخبگان گفت: زمانی که خداوند توفیق شهادت را نصیب شهید والامقام سردار سلیمانی کرد شاهد اجتماعات کم‌نظیر در جهان بودیم و در حدود ۲۴۰ منطقه در دنیا اجتماعات مردمی برای اظهار ارادت به مقام شهید سلیمانی را داشتیم که در تاریخ انقلاب اسلامی، ایران و تاریخ منطقه کم‌نظیر است.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی افزود: شاید برخی از بزرگان آسیا و بزرگانی که برای مردم جهان به عنوان آزادگان مطرح بودند شاهد ظهورهای اجتماعی بودیم. بعد از رحلت حضرت امام (ره) در جای جای جهان حتی در روستاهای برخی از کشورهای آفریقایی اجتماعات ارزشمندی داشتیم که اگر از برخی از آنها عبور کنیم در سطح این نگاه و اجماع جهانی اظهار ارادتی که به مقام شهادت و شهید سلیمانی انجام شد موضوعی کم‌نظیر در دنیا بود.

عامری بیان کرد: این موضوع در همان زمان دوستان و علاقمندان شهید سلیمانی در کشور را مجاب کرد که تلاش کنند گام‌ها و قدم‌هایی را برای این موضوع بردارند از این جهت که ارزش و مقام شهادت و مکتب شهیدان شناخته شود و این عطر و بو است که می‌تواند تحولات آینده را برای ما به شایستگی رقم بزند. بعد از آن شور بسیار ارزشمندی که برای عرض ارادت به مقام شهادت و شهیدان انقلاب اسلامی شاهد بودیم لازم بود اتفاقی بیفتد که این تبدیل به معرفت، دانش و نگاه برای آینده شود.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در توصیف شهید سلیمانی غیر از آن ادبیات فاخری که درباره شخص وی و ادبیات صمیمانه‌ای که درباره شخصیت وی ارائه دادند به نکته مهم و باارزشی اشاره کردند و ما در انقلاب اسلامی شاهد نبودیم که درباره این شخصیت اینگونه صحبت و یا اندیشه‌پردازی شود.

رهبر معظم انقلاب رفتار، منش، اندیشه و زندگی شهید سلیمانی را در قالب یک مکتب تعریف کردند

عامری افزود: رهبر معظم انقلاب رفتار، منش، اندیشه و زندگی شهید سلیمانی را در قالب یک مکتب تعریف کردند و وی را شایسته ویژگی‌های یک مکتب ذیل مکتب انقلاب اسلامی دانستند که وظیفه جامعه فرهنگی را سنگین‌تر کرد از این جهت که لازم است این اندیشه و فرمایشات تبیین، ترویج و تعمیق شود تا بتواند در قالب اندیشه‌های شهید سلیمانی و محصولاتی که بتواند این مکتب درس‌آموز را منتقل نماید، ظهور پیدا کند.

وی عنوان کرد:‌در چهلمین روز شهادت سردار سلیمانی موفق شدیم به همت بسیاری از علاقه‌مندان و فرهیختگان در همین سالن نشستی را برگزار کنیم که این نشست موجب شد تعدادی از علاقمندان به سردار سلیمانی به اینجا آمدند و درباره خصوصیات ویژگی‌ها، اخلاقیات و خصوصیات و مسائلی که می‌تواند از زندگی شهید سلیمانی درس‌آموز باشد گفت‌وگو کردند.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: به یاد دارم وقتی در آن زمان از حسین امیرعبداللهیان که در آن زمان دستیار رئیس مجلس در این نشست تقاضا کردم که متنی را برای سخنرانی آماده کند گفت که نمی‌خواهم سخنرانی کنم بلکه می‌خواهم توفیق داشته باشم چند خاطره و چند حس شخصی‌ام را درباره شهید سلیمانی بیان کنم.

عامری خاطرنشان کرد: حاصل همان خاطرات، صحبت‌ها و چند گفت‌وگو و مصاحبه همین کتاب صبح امروز شد و چاپ هشتم و نهم این کتاب در بازار مورد توجه مخاطبین قرار می‌گیرد.  

وی تصریح کرد: همان زمان کلیدی زده شد و اندیشه و نگاهی خلق شد که برای حفظ این جمع تلاش شود تا بتوانیم برای آینده به مرور کار شایسته ارائه دهیم. بنابراین طرح‌ریزی شد که ما هر ساله کنفرانسی را با جهت‌گیری‌های مختلف و مدار مکتب شهید سلیمانی با نگاه به حوزه تمدن نوین اسلامی داشته باشیم.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی ادامه داد: سومین کنفرانس را سال گذشته برگزار کردیم. کنفرانس دوم و سوم به دلیل شرایط کرونایی در بستر فضای مجازی انجام شد و کنفرانس دوم فقط در یک پلتفرم داخلی، نزدیک به ۴۲۰ هزار نفر مخاطب پیدا کرد و در پلتفرم‌های خارجی با حضور مهمانان خارجی نزدیک به ۱۶۰ هزار مخاطب این کنفرانس را به صورت آنلاین استفاده کردند و به مرور در فضای مجازی بارگذاری شد و به صورت کلیپ‌های کوتاه در همه دنیا و در رسانه‌ها استفاده شد و بهره بیشتری از آن برده شد.

*جامعه تشنه شنیدن معارف شهید سلیمانی است

عامری خاطرنشان کرد: زمانی که گزارش کنفرانس دوم را خدمت یکی از آقایان در کشور فرستاده بودم از عدد و آمار تعجب کرده بود و عنوان کرده بود ما در برخی دانشگاه‌ها و مراکز وقتی کنفرانس علمی و فرهنگی و هنری برگزار می‌شود وقتی عدد به ۲۰۰، ۳۰۰ مخاطب می‌رسد از اجتماع و اقبالی داریم بسیار خوشحال می‌شویم. این میزان استقبال از برنامه‌های علمی، فرهنگی با این مشی، استقبال کم‌نظیری بود. این موضوع ما را به یک معنا نزدیک کرد و این بود که جامعه تشنه شنیدن معارف این شهید بزرگوار است.

وی گفت: به جمعی که علاقه‌مند بودند مسیر را دنبال کنند گفتیم هدف‌گیری را احصا مولفه‌های مکتب شاهدان و شهیدان قرار دهیم چراکه حضرت امام (ره) بارها از آن صحبت کرده‌اند و همان مکتب، انقلاب اسلامی را تا به امروز ایمن نگه داشته است و موجب تولید، تعمیق و ترویج فرهنگ مقاومت در کشور ما و جای جای جهان شده است.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی ادامه داد: ما باید الگو، نماد و نمونه این مکتب را شهید سلیمانی و نگاه فاخر و متعالی وی قرار دهیم و او را به عنوان نمونه‌ای از مکتب شاهدان و شهیدان عرضه کنیم.

عامری تصریح کرد: قرار بود کنفرانس سوم را با فروکش کرونا به صورت حضوری با مهمانان داخلی و خارجی برگزار کنیم اما کم‌توفیق کنیم و با پیک کرونا برخورد کردیم و ناچار شدیم این کنفرانس را هم در بستر فضای مجازی برگزار کنیم. در پلتفرم‌های داخلی و خارجی و برخی از پاکدست‌های فضای مجازی که در اختیار مخاطبین قرار گرفت در مجموع نزدیک به ۶۰۰ هزار نفر از این کنفرانس دوم استقبال کردند و فقط در یک پلتفرم خارجی حدود ۸۰ هزار مخاطب آن هم در پنج شب به دلیل طولانی شدم برنامه داشتیم.

وی عنوان کرد: همچنین قرار بود آرا و نظرات ۴۰ نفر از نخبگان داخلی و خارجی را به صورت کوتاه برای استفاده داشته باشیم اما به دلیل استقبال بی‌نظیری که از سوی مخاطبین مختلف صورت گرفت و علیرغم اینکه بخشی را حذف کنیم و بعدا به کارهای نشر و استفاده‌های دیگر ببریم، ناچار شدیم در ۵۰ پنل قرار دهیم تا از آن استفاده شود و خودمان هم فکر نمی‌کردیم کسی پنل دوم و سوم را نگاه کند اما استقبال مردم و علاقه‌مندی اندیشمندان مختلف در دنیا ما را متحیر کرد.

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی بیان کرد: سال اول که شروع به‌ ‌کار کردیم سختی‌های بسیاری داشت با توجه به کار بسیار ددمنشانه‌ای که دشمنان ما در منطقه انجام داده بودند بسیار از دوستان ما تحفظ داشتند که درباره شهید مطالبی را بیان کنند و دعوت ما را به سختی پذیرفتند اما در سال‌های بعد با استقبال بی‌نظیری مواجه شدیم استقبالی که خودمان هم آن را تصور نمی‌کردیم.

عامری گفت: به عنوان مثال خانم نویسنده‌ای از لبنان متن ایمیلی برای ما زد که چرا به ما اجازه نمی‌دهید درباره شهید سلیمانی حرف بزنیم و فقط سراغ برخی از شخصیت‌های خاص رفته‌اید؟ اگر سخنرانی وی در کتاب دوم و سوم منتشر شود خواهیم دید که یک نویسنده عرب درباره شخصیت شهید سلیمانی و جهان اسلام چه اندیشه و بیانی دارد. در این کتاب منتخبین حدود ۵۰ نفر از نخبگان که حاصل کنفرانس اول و دوم است را قرار دادیم.

وی افزود: اینکه چرا این روش را انتخاب کردیم به این دلیل بود که امروز هم این کتاب به دلیل اینکه اندیشه فلان عالم بزرگ اهل تسنن در عراق را دارد یا فلان نویسنده عرب در سوریه را دارد یا فلان محقق انگلستانی و فرانسوی را دارد آنها مبشر این اندیشه و کتاب خواهند بود.  

دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی ادامه داد: این کتاب به زبان‌های فارسی و انگلیسی در حال ترجمه و آماده‌سازی برای نشر بیرون از ایران است و مجبور شدیم فایل‌های انگلیسی آن را تحت فشار برای استفاده خارج از کشور ارسال کنیم.

عامری با بیان اینکه نیازمند رویکرد انقلابی در نشر معارف انقلاب اسلامی هستیم، گفت: یکی از حوزه‌هایی که به ما کمک می‌کند که بتوانیم بخشی از معارف شهیدان و انقلاب اسلامی را اول در جهان اسلام و بعد در جهان کنونی در منظر دید اندیشمندان و نخبگان، مراکز علمی دانشگاهی به مردم و علاقمندان قرار دهیم حوزه نشر است و حوزه نشر حوزه فاخری است و ما احساس این کار می‌تواند کمک جدی به ما کند.

وی افزود: ما با کمک دوستانمان در کمیته علمی این کنفرانس به پنج کتاب رسیدیم که در حال آماده‌سازی برای نشر است و این کتاب قرار بود به عنوان اول در نمایشگاه کتاب امسال با حضور شخصیت‌های مختلف و خانواده شهید سلیمانی رونمایی شود اما متاسفانه مصادف شد با همان روزی که آلودگی هوا نمایشگاه را تعطیل کرد و ناچار شدیم امروز این برنامه را برگزار کنیم زیرا کتاب در حال عرضه به بازار و به بیرون از ایران است و با حضور برخی از نویسندگان و اهالی فرهنگ رونمایی کتاب را داشته باشیم.

در این مراسم با حضور علیرضا اسماعیلی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی، علی زارعی نجفدری دبیرکل اتحادیه ناشران جهان اسلام، داود عامری دبیرکل مجمع جهانی صلح اسلامی، علی ناظری رییس پژوهشگاه ناشران دفاع مقدس از پوستر چهارمین کنفرانس مجمع جهانی صلح اسلامی رونمایی شد.