به گزارش روز یکشنبه ایرنا از صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک، «محمدحسین مقیسه» در مورد اینکه واحدهای کوچک چگونه میتوانند نسبت به تأمین مالی اقدام کنند، توضیح داد: یکی از عمده مشکلات واحدهای صنعتی به ویژه واحدهای کوچک، بحث تأمین مالی است ازاینرو دولتها در کشورها مختلف به دنبال تسهیل گری در حوزه تأمین مالی از طرق مختلف هستند.
وی افزود: زمانی که واحدی برای دریافت تسهیلات به بانک مراجعه میکند، فرض بر این است که این واحد، یک واحد کوچک است که شروع به سرمایهگذاری اولیه کرده، بنابراین برای تأمین سرمایه در گردش، مشکل تأمین مالی دارد.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک ادامه داد: با توجه به اینکه این واحدها، شرکتهای کوچکی هستند و سوابق قبلی در نظام بانکی ندارند، بانکها با نگاه تجاری در اعتبارسنجی برای اعطای تسهیلات از واحد درخواست وثیقه میکنند و همین مسئله منجر به ایجاد تناقض شده و این تناقض با تأسیس صندوقهای ضمانتهای حل میشود.
مقیسه تصریح کرد: صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک نیز بر همین اساس سال ۱۳۸۳ تأسیس شد و قرار بود از طریق این صندوق، وثیقه صنایع کوچک برای نظام بانکی تأمین شود و درواقع ضمانتنامههای صندوقها جایگزین وثیقه هستند و نزد نظام بانکی کارکرد وثیقهای دارند تا واحدهای کوچک با میانبری از ما ضمانتنامه بگیرند و تأمین مالی را انجام دهند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک با اشاره به سرمایه این صندوق بیان کرد: بهواسطه صدور ضمانتنامه برای نظام بانکی، برای صندوق تعهداتی ایجاد میشود که ممکن است برخی از این ضمانتنامهها خسارتی شوند؛ به این معنا که با توجه به فضای کسبوکار و اقتصاد ممکن است واحد تولیدی نتواند به تعهدات خود در قبال بانک عمل کند و ضمانتنامه خسارتی میشود و بانک ضمانتنامه را وصول میکند.
وی توضیح داد: در این صورت نیاز به منابع کافی برای وصول این ضمانتنامهها داریم و باید بهاندازه ۴ تا ۵ برابر سرمایه، ضمانتنامه صادر کنیم تا بتوانیم به تعهدات عمل کنیم و در اینجا کفایت سرمایه شکل میگیرد.
مقیسه با بیان اینکه برای داشتن تأثیرگذاری مثبت باید سرمایه قابلتوجه داشته باشیم، عنوان کرد: سال ۱۳۸۳ که صندوق تأسیس شد با ۵۰ میلیارد تومان سرمایه، کار خود را آغاز کرد که متأسفانه باوجود افزایش نرخ تورم و هزینههای جانبی، این مبلغ تا سال ۱۳۹۴ ثابت ماند و در سال ۱۳۹۴ با درخواست افزایش سرمایه، سرمایه صندوق به ۷۵ میلیارد تومان رسید.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک ادامه داد: در پایان سال ۱۳۹۸ دوباره ۱۰۰ میلیارد تومان به سرمایه صندوق اضافه شد و هفته گذشته نیز افزایش سرمایه ۷۰ میلیارد تومانی گرفتیم که درمجموع هماکنون با سرمایه ۳۰۰ میلیارد تومانی کار میکنیم که اگر بخواهیم این سرمایه را با حدود پنج۵ برابر اهرم کنیم، سقف تعهدات حدود ۲ هزار میلیارد تومان میشود.
وی افزود: از بدو تأسیس صندوق تاکنون حدود دو هزار و ۲۰۰ فقره ضمانتنامه به ارزش تقریبی هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان صادرشده است.
مقیسه در مورد پرداخت تسهیلات به واحدهای تولیدی نیز گفت: ملزم شدهایم که ۴۰ درصد (۳۰میلیارد تومان) از افزایش سرمایه اخیر را با کمک نظام بانکی و تلفیق منابع بانکی بهعنوان تسهیلات به واحدهای تأثیرگذار در بخشهای مختلف صنعتی، پرداخت کنیم.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک افزود: بنابراین با نزدیک به ۳۰میلیارد تومان از منابع صندوق و ۶۰میلیارد تومان از منابع بانکها درمجموع امسال ۹۰تا ۱۰۰میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای صنعتی پرداخت خواهد شد.
وی در مورد شیوه پرداخت یارانه سود نیز عنوان کرد: اگر واحدها شاخصهای درجشده در سامانه بهین یاب را داشته باشند و در سرسید مشتریان تعهدات خود را عمل کنند، بر اساس ضوابط، منابعی خارج از این سرمایه بهعنوان یارانه سود به واحدهای تولیدی که تعهدات را بهموقع تسویه میکنند، پرداخت میشود.