به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، ویژه نامه ضمیمه روزنامه ایران که به تازگی در پیشخوان روزنامه فروشی ها قرار گرفته، دربردارنده مطالبی همچون «آزادی خرمشهر در روایت ها و اسناد ایرانی، عراقی و آمریکایی»، «تصمیم گیری برای ورود به خاک عراق پس از آزادی خرمشهر»، «بررسی نوارهای مکالمات صدام و فرماندهان ارتش عراق»، «برنامه ایران برای جنگ با اسرائیل»، «موقعیت عجیب صدام، رمز و راز پیروزی های جنگی به روایت فرماندهان»، «سند مهم سازمان سی آی ای درباره ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر» است.
تاریخ نگاری مصور تحولات خرمشهر در جنگ با عنوان نجات ملی بخشی دیگر از این ویژه نامه است.
از خونین شهر تا خرمشهر در ابتدای این ویژه نامه مروری کوتاه بر اتفاقات دو مقطع مهم مقاومت و آزادی خرمشهر از ۱۹ فروردین ۵۸ تا ۲۲ تیر ۶۱ با روایت کتبی و تصویری دارد.
در این بخش همچنین برخی از نوشته های رسانه های بیگانه از جمله لس آنجلس تایمز در ۲۸ مهر ۵۹ با این مضمون «ایران اعلام کرد نام خرمشهر را که در فارسی به معنای شهر حاصلخیز است به خونین شهر که به معنای شهر خون است تغییر داده است» درج شده است.
سخنان تکان دهنده و رویای صدام دیگر بخش این ویژه نامه شامل مرور متن پیاده شده نوار جلسه صدام و تعدادی از مقامات حزب بعث در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۵۹ است. نوارهای جلسات پس از سقوط صدام توسط آمریکایی ها به ایالات متحده برده شده است.
«این جلسه یک روز پیش از آن است که صدام قرارداد الجزایر را ملغی اعلام کند، یک هفته پیش از این جلسه نیز هجوم سراسری ارتش عراق به ایران آغاز شد، کوین وودز و همکارانش در کتاب نوارهای صدام بخش هایی از این جلسه مهم تاریخی را آورده اند. محتوای این جلسه به صورت اختصاصی توسط تیم تحقیقاتی خارج از مرز ترجمه شده است.»
ده پرده از سرنوشت خرمشهر و عملیات بیت المقدس بخش دیگری از این ویژه نامه را تشکیل میدهد؛ پرده اول شامل شهر خرم، پرده دوم مقاومت در شهر، پرده سوم خرمشهر در اشغال، پرده چهارم عملیات نصر، پرده پنجم تحول بزرگ، پرده ششم فرماندهان جوان، پرده هفتم در تدارک عملیات بزرگ، پرده هشتم طرح دفاعی صدام، پرده پنجم آغاز عملیات، پرده نهم جشن بزرگ و پرده دهم فاتحان خرمشهر.
تصمیم سرنوشت ساز، نتایج یک نظرسنجی، بازی اسرائیلی، روایت از درون بعث، جنگ تبلیغاتی و موقعیت عجیب صدام، مناقشه بر سر کیو، اسناد سازمان سیا از جنگ و خرمشهر و سند کلیدی، از دیگر مطالب این ویژه نامه را تشکیل میدهد.
بیشترین تصاویر این ویژهنامه توسط کاظم اخوان عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی به ثبت رسیده است، اخوان متولد ۱۳۳۸ مشهد ۲۱ ساله بود که جنگ آغاز شد و در ابتدای جنگ به ستاد جنگ های نامنظم رفت و در کنار دکتر چمران بود، در نبردهای بسیاری عکاسی کرد که آخرینش عملیات آزادسازی خرمشهر بود، بعد به نیروهای ایرانی که به سوریه اعزام شده بودند پیوست. ۱۴ تیر ۱۳۶۱ اخوان همراه احمد متوسلیان، سید محسن موسوی و تقی رستگار مقدم در مسیر بیروت توسط نیروهای مارونی متوقف و به جای نامعلومی برده شدند و هنوز خبر دقیقی از آنها نداریم.