تهران- ایرنا- کمک‌داور بین‌المللی فوتبال کشورمان، گفت: فهرست داوران و کمک‌داوران اعلام شده برای قضاوت در جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر قطعی نیست و باید تست‌ها و آزمون‌هایی که فیفا از ما خواهد گرفت را با موفقیت به اتمام برسانیم.

به گزارش ایرنا، محمدرضا ابوالفضلی در گفت‌وگویی رادیویی اظهار داشت: فیفا فقط داورانی که کاندیدای قضاوت در جام‌جهانی بودند را اعلام کرده و با توجه به آزمون‌های باقی مانده، هنوز این لیست قطعی نبوده و بازی‌ها به صورت کامل مشخص نیست‌.

وی ادامه داد: تا زمان جام‌جهانی قطعا تست‌ و آزمون‌هایی از ما گرفته و سمینارهایی نیز توسط فیفا برگزار می‌شود. این معرفی را به هیچ‌ عنوان تمام شده تلقی نمی‌کنیم. سعی بر این داریم تا به کمک دوستان از این دوره‌ها به شایستگی عبور کرده و امیدوارم این افتخار تا لحظه آخر نصیب ما شود و در جام‌جهانی حضور داشته باشیم. 

این داور فوتبال کشورمان با اشاره به نامزد شدن خود برای حضور در رقابت‌های جام‌جهانی تصریح کرد: این افتخاری است که نصیب من و سایر همکارانم شده است. به‌عنوان نمایندگان ایران و آسیا در این رقابت‌ها حضور داریم اما این رویداد را تمام‌ شده تلقی نمی‌کنیم چراکه هر لحظه ممکن است تغییراتی در آن رخ بدهد. تمام وقت خود را از جمله آمادگی جسمانی و ذهنی به این موضوع معطوف کرده‌ایم تا در این مسابقات حضور داشته و نماینده شایسته‌ای برای ایران باشیم.

ابوالفضلی در پاسخ به این سوال که اگر قرار باشد با وجود برخی مشکلات، داوران از رقابت‌های گوناگون حذف شوند گفت: این موضوع وظیفه فدراسیون فوتبال است و باید پیگیر آن باشد و شرایط را به گونه‌ای برای داوران فراهم کنند که ما کمترین آسیب را ببینیم. امیدوارم این اتفاق برای هیچ کدام از همکارانم رخ ندهد که کمبود امکانات باعث حذف از رویدادی شود. 

او بیان کرد: FIFA و AFC نسبت به داوری طبق برنامه‌ریزی خود رویکرد جدیدی را نشان داده‌اند. ابزار ساده‌ای که یک داور برای کار خود نیاز دارد همان سیستم‌های صوتی و وجود VAR است. چرا که مسابقات رفته رفته بر اساس این ابزارها پیش می‌رود و این‌ها ملزومات یک مسابقه به شمار می‌رود که داور باید بتواند به آن واقف باشد. طبیعتا اگر کسی نتواند با این سیستم کار کند قطعا مشکلاتی برای آن به وجود می‌آید و امیدوارم هر چه زودتر این موانع برطرف شود. 

وی افزود: به‌هیچ عنوان نه مقابل هواداران و نه بازیکنان و مربیان بوده بلکه در کنار آنان هستیم. موضوعی که برای داور می‌تواند مخرب باشد حضور بیش از حد در فضای مجازی است. اگر بخواهند یک بازی را قضاوت کنند و به مسائل حاشیه‌ای بپردازند، تمرکز خود را برای آن بازی از دست می‌دهند. هوادارن معمولا تیم و بازیکنان شاخص خود را دوست دارند. داور هیچ وقت توسط هواداران، دوست داشتنی نیست‌. او باید خودش را دوست داشته باشد تا موفق شود. داور باید با چراغ خاموش حرکت کند و برای موفقیت خود برنامه‌ریزی کند.

ابوالفضلی ادامه داد: با توجه به گستردگی رسانه‌ای، این اواخر به محض اتمام یک مسابقه در فضای مجازی و تلفن‌های همراه، شاهد تمام صحنه‌ها و اتفاقات بازی هستیم. من بازی‌هایی که در آن حضور دارم‌ را ضبط می‌کنم و بعد از اتمام مسابقه، ۹۰ دقیقه بازی را تماشا می‌کنم تا حرکاتی که خوب بوده را تقویت و اگر جایی اشتباه کرده‌ام را اصلاح کنم. برخی مواقع اشتباهات به صورت ناخودآگاه پیش می‌آید. در برخی از مواقع دید داور با صحنه‌هایی که از طریق تصاویر تلویزیونی پخش می‌شود تفاوت دارد و ما باید در کسری از ثانیه این موضوع را به اطلاع داور میدان برسانیم. در برخی از مواقع تصاویری که ما از کنار زمین می‌بینیم با آنچه دوربین‌ها از بالا نشان می‌دهند یکسان نیست اما تمام سعی خود را می‌کنیم که این اشتباهات را به صفر رسانده تا حقی از تیم‌ها ضایع نشود.