مشهد- ایرنا- سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: عملیات مکانیزه برداشت جو در سطح ۱۳ هزار و ۸۰۰ هکتار جو آبی و هشت هزار و ۵۰۰ هکتار جو دیم از اراضی کشاورزی این شهرستان آغاز شد.

محمد میری دیسفانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی کنونی در این شهرستان ۲۲ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت جو آبی و دیم رفته است و پیش‌بینی می‌شود بیش از ۵۵ هزار تن جو از این سطح برداشت شود.

وی با بیان این که متوسط عملکرد جو آبی چهار تن در هکتار و جو دیم ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار است ادامه داد: ارقام کشت شده در سطح شهرستان مشهد عمدتا رقم یوسف، بهمن، نوت، ریحان و بهرخ است. 

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: رانندگان بیش از ۱۳۰ دستگاه کمباین شامل ۳۰ دستگاه کمباین بومی و ۱۰۰ دستگاه کمباین مهاجر، برداشت جو را در این شهرستان بر عهده دارند و در این رابطه اکیپ‌های برداشت متشکل از کارشناسان مجرب مستقر در مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌های تابعه این شهرستان بر کار برداشت و تنظیم کمباین‌ها نظارت دارند. 

میری افزود: هرساله با آغاز فصل برداشت غلات، طی نشستی که با کمباین داران منطقه انجام می گیرد، نرخ برداشت انواع کمباین در هرهکتارمشخص می شود. 

وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از۹۵ درصدبرداشت غلات این شهرستان به صورت کاملا مکانیزه انجام می‌شود و در آغاز روز، به منظور جلوگیری از انتشار بیماری گیاهان، تمامی کمباین‌ها ضدعفونی می‌شوند.

سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: با هماهنگی های انجام شده با شرکت پخش فراورده های نفتی، سوخت مورد نیاز کمباین ها تأمین و در اختیار کمباین داران قرار می گیرد تا کار برداشت به سرعت انجام شود.

میری افزود: نرخ برداشت هر هکتار جو با کمباین های استاندارد جو آبی ۹۲۲ هزار تومان و جو دیم ۵۵۹ هزار تومان است. 

وی در مورد تامین سوخت کمباین‌های برداشت غلات نیز اظهار کرد: سهمیه سوخت این کمباین های بومی به صورت ماهیانه و کمباین های مهاجر به صورت ۱۵ روزه تامین می شود به صورتی که برای کمباین های سبک ۶ هزار لیتر در ماه و برای کمباین‌های نیمه سنگین و سنگین ماهانه ۹ هزار لیتر در نظر گرفته شده است.

سرپرست جهاد کشاورزی مشهد، توزیع به موقع نهاده‌ها و توزیع بذر اصلاح شده، ارائه خدمات فنی و کارشناسی و اطلاع‌رسانی و پیگیری بیمه محصول را از اقدامات انجام شده برای حمایت از کشاورزان شهرستان اعلام کرد.