اصفهان - ایرنا - دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: ماموریت اصلی هفدهمین دوره این رویداد، افزایش حجم سرمایه‌گذاری و رونق کسب و کارهای فناورانه و دانش بنیان و بین‌المللی کردن جشنواره است.

عبدالرضا کبیری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی آبان امسال همزمان با هفته جهانی کارآفرینی و با هدف حفظ و ارتقای جایگاه جشنواره ب­عنوان برترین رویداد فناوری کشور، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور، جهت‌دهی به فعالیت‌های فن­‌آفرینانه بمنظور حل مسائل و چالش‌های اساسی و جهت‌گیری به سمت یک رویداد بین‌المللی و جذب طرح‌های موفق از خارج از کشور با هدف تاثیرگذاری بیشتر بر زیست‌بوم نوآوری و فناوری برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ماموریت شانزدهمین جشنواره ملی شیخ بهایی که آبان پارسال برگزار شد در برقراری ارتباط بین فن­‌آفرینان و سرمایه­‌گذاران و برگزاری جلسات مشترک دوجانبه (B۲B) با وجود شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا به‌خوبی محقق شد، اظهار داشت: هفدهمین دوره نیز در ادامه برنامه‌های ماموریتی جشنواره گذشته با رویکرد بین‌المللی‌سازی و معرفی جشنواره در سطح فراملی بر افزایش تعداد فناوران و سرمایه‌گذاران فعال داخل و خارج از کشور در بخش‌های مختلف کسب‌ و کار متمرکز خواهد شد.

کبیری با اشاره به اینکه فراخوان هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از اول خرداد امسال آغاز شد، خاطرنشان کرد: مخاطبان جشنواره از جمله شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، شرکت­‌های نوپا و در حال رشد، واحدهای تحقیق و توسعه و سرمایه‌­گذاران خصوصی و دولتی می توانند تا ۱۵ تیر امسال برای شرکت در این رویداد ثبت نام کنند.

وی بخش‌های مسابقه‌ای هفدهمین جشنواره ملی فن‌­آفرینی شیخ‌بهایی را " طراحان کسب و کار " و " فن آفرینی و تجاری سازی فناوری" اعلام و اضافه کرد: در این دوره از جشنواره با هدف معرفی جشنواره به علاقه‌مندان این زیست‌بوم در خارج از کشور و جهت‌گیری به سمت برگزاری یک رویداد فراملی در دوره‌های آتی بر جذب طرح‌ها و مشارکت شرکت‌های فناور خارج از کشور تمرکز ویژه‌ای می شود.

دبیر جشنواره ملی شیخ بهایی، هدف از بخش مسابقه ای فن‌­آفرینی و تجاری‌سازی فناوری را توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت‌ساز خواند و گفت: داوری این مسابقات در دو بخش شرکت‌های نوپا و رشدیافته و با توجه به شاخص هایی مانند مدیریت، فناوری و مالی انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: امسال نیز مانند دوره گذشته جایزه "فناوری صنعت‌ساز دکتر شیخ‌زین‌الدین" به برترین طرح‌های فناورانه‌ای که به مرحله تولید انبوه رسیده و بر اساس آن خط تولید یا کارخانه ایجاد شده است، اعطا خواهد شد.

کبیری به دیگر بخش های جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی اشاره کرد و اظهار داشت: در بخش‌ فرصت­‌های سرمایه­‌گذاری، مذاکره بین سرمایه‌گذاران و طراحان کسب‌وکار و فن‌آفرینان علاقه‌مند به جذب سرمایه و توسعه بازار تا حصول نتیجه دنبال شده و نتایج مذاکره ها در زمان برگزاری جشنواره رونمایی می شود. 

وی  برگزاری نشست های تخصصی و کارگاه های جذب سرمایه با همکاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی و برپایی نمایشگاه دستاوردهای شرکت های فناور را از دیگر برنامه های هفدهمین جشنواره ملی فن‌­آفرینی شیخ ­بهایی عنوان کرد.

هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی از ۲۴ تا ۲۶ آبان امسال در اصفهان برگزار می شود.

شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فن‌­آفرینان موفق به سرمایه‌­گذاران دولتی، خصوصی و خیران حوزه فن‌آفرینی، گسترش ارتباط مراکز علمی و پژوهشی، ایده‌پردازان و طراحان، مخترعان و مبتکران با بخش‌های مختلف اقتصادی، ترویج، توسعه و تشویق فرهنگ خلاقیت، نوآوری، فن‌آفرینی و کارآفرینی مبتنی بر فناوری، افزایش امید در فن‌آفرینان و تقویت خودباوری و اعتماد به نفس به ویژه به‌صورت کارگروهی، شناسایی واحدهای فناور آماده ورود به بازارهای ملی و بین المللی و جذب سرمایه‌گذاران و بازرگانان بین‌المللی جهت افزایش سهم صادرات محصولات دانش‌بنیان در اقتصاد کشور از جمله اهداف این رویداد است.

جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به‌عنوان نخستین رویداد فن‌آوری و فن‌آفرینانه کشور توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود.

از آنجا که شیخ‌ بهاء‌الدین محمد عاملی مُتخلص به شیخ‌ بهایی از مفاخر بزرگ جهان اسلام باعث انجام خدمات ارزشمند علمی، فرهنگی و عمرانی در ایران بود برای زنده نگه داشتن یاد او، این جشنواره به ‘شیخ ‌بهایی’ نامگذاری شده است.