مهدی جهان نجاتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه طرح دامدار کارت طرح دامدار کارت از انتهای سال گذشته آغاز شد، اظهار داشت: طرح دامدارکارت در راستای مردمی سازی و عادلانه سازی یارانه هاست که با هدف رونق واحدهای تولیدی دام و طیوری اجرایی شده است.
وی ادامه داد: این طرح برای تامین مالی واحدهای تولید جهت خرید نهادهای دام و طیور از طریق سامانه بازارگاه طراحی شده است تا زنجیره تولید غذا ادامه یافته و امنیت غذایی و پایداری تولید را تامین کند.
وی اضافه کرد: برای آنکه بتوان در کوتاه ترین زمان ممکن تسهیلات را در اختیار تولید کنندگان دام طیور و آبزیان قرار داد سامانه ای به نام سیتا طراحی شده که افراد به مدیریتهای جهاد کشاورزی در شهرستانها مراجعه میکنند و درخواست آنان در این سامانه ثبت و افراد به صورت برخط به شعب بانک کشاورزی معرفی میشوند.
مدیر شعب بانک کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: مبلغ این وام که به صورت کارت اعتباری است برای واحدهای خرد کشاورزی نرخ سود ۱۰ درصد، وحدهای متوسط ۱۲ درصد، واحدهای بزرگ ۱۵ درصد و برای واحدهای دامداری بسیار بزرگ صنعتی ۱۸ درصد است.
جهان نجاتی اشاره کرد: مبلغ وام بر اساس تعداد دام و طیور متفاوت است و اگر کسی واحد پرورش طیور گوشتی داشته باشد تا ظرفیت کمتر از ۳۰ هزار قطعه وام با نرخ سود ۱۰ درصد، ۳۰ تا ۵۰ هزار قطعه با نرخ سود ۱۲ درصد، بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار قطعه با نرخ سود ۱۵ درصد دریافت میکند.
وی افزود: واحدهای گاوداری شیری با ظرفیت کمتر از ۲۰۰ راس وام با نرخ سود ۱۰ درصد، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ راس وام با نرخ سود ۱۲ درصد دریافت می کنند و واحدهای پرورش شترمرغ با هر ظرفیتی نرخ سود وام آنها ۱۵ درصد است.
مدیر شعب بانک کشاورزی هرمزگان خاطر نشان کرد: دامداریهای پرورش گوسفند و بز با هر ظرفیتی وام با نرخ سود ۱۰ درصد و واحدهای تکثیر و پرورش آبزیان هم تا سقف ۲ میلیارد ریال ۱۰ درصد وام دریافت میکنند.
جهان نجاتی خاطر نشان کرد: این وام تا سقف ۱۵ میلیارد ریال تنها با معرفی ضامن پرداخت میشود و نیازی به وثیقه وجود ندارد ضمن آنکه از تاریخ ابلاغ این طرح به مدت سه چک برگشتی و مطالبه های سر رسیده هم لحاظ نمیشود و افراد برای دریافت آن با محدویت روبه رو نمیشوند.
وی یادآور شد: از آنجایی که این وام بانکی به صورت کارت اعتباری است مبلغ پس از خرید از طریق سامانه بازارگاه به حساب فروشنده واریز میشود و چنانچه افراد تقاضای دریافت وجه نقد داشته باشند بایستی تقاضای سرمایه در گردش عادی کنند.
مدیر شعب بانک کشاورزی هرمزگان گفت: واحدی غیر فعال و راکد هم بخش دام و طیور هم میتوانند سرمایه در گردش و سرمایهای دریافت کرده تا واحدشان را نوسازی کرده و واحد چرخه تولید شوند.
وی اشاره کرد: هیچگونه محدودیت اعتباری در این زمینه وجود ندارد و به هر میزان تقاضا باشد امکان پرداخت وام هست.