به گزارش روز دوشنبه ایرنا، بر اساس آمارهای جهانی سالانه میلیون ها درخت جهت تولید مصنوعات کاغذی از بین می رود و این در حالی است که صنعت بازیافت قابلیت احیاء پسماند های کاغذی را به چرخه بازیافت دارد،بطوریکه میتوان از پسماندهای کاغذی،کاغذ تولید کرد.
از طرفی همزمان با پایان امتحانات نوبت دوم، حجم قابل توجهی از زباله های کاغذی اعم از کتابها ،دفاتر و برگههای آزمون تبدیل به زباله های کاغذی میشود.
از این رو آموزش و پرورش شهرستان اسلامشهر با همکاری شورای اسلامی و شهرداری اسلامشهر احمد آباد مستوفی، دهیاریها و اداره محیط زیست شهرستان در نظر دارد با پایان یافتن امتحانات خرداد ماه، طرح آموزش مستمر و نهادینه کردن امر تفکیک از مبدا را با محوریت زباله های کاغذی مدارس اجرا نماید.
بر اساس این طرح پس از پایان سال تحصیلی دانش آموزان و اولیای گرامی می توانند کتاب ها و دفاتر و تمام اوراق کاغذی مستعمل، سالنامه ها، کتاب ها ،دفاتر و جزوات دانشگاهی فاقد ارزش خود را به هنگام دریافت کارنامه به مدرسه تحویل دهند.
درآمد حاصل از فروش بازیافت پسماندهای کاغذی هر واحد آموزشی در جهت ساخت مدرسه و بهسازی فضاهای آموزشی در اختیار مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان قرار خواهد گرفت و دانش آموزان می توانند در قبال پسماندها کاغذی خود اقلام فرهنگی دریافت نمایند .
اساس این طرح قدم های بنیادین آموزش در بین دانشآموزان نهاده شده و قرار است در تمام طول سال تحصیلی آتی این گروه از مخاطبین به صورت مستمر و پایدار تا زمان دستیابی به شرایط ایده آل تفکیک زباله از مبدا را از منظر آموزش و اجرایی حمایت شوند .
ارتقاء فرهنگی بدون مشارکت همگانی میسر نیست
شایان ذکر است این مدیریت برای رسیدن به هدف یاد شده نیاز به مشارکت همگانی من جمله در راس فرماندار ، شهرداری ،محیط زیست و همچنین سایر نهادهای مدنی و فعال اجتماعی را دارد چرا که هیچ الگویی رفتاری اجتماعی و ارتقاء فرهنگی بدون مشارکت همگانی میسر نخواهد شد.
پیشنهاد می شودسایر مدیران مسئول این دستگاه ها نیز در اجرای این طرح مشارکت داشته و اوراق مستعمل و فاقد ارزش خود را داوطلبانه تحویل داده و در جهت تبلیغات و پوشش خبری این موضوع مشارکت نمایند.
اسلامشهر با جمعیتی حدود ۶۰۰ هزار نفر در جنوب غرب پایتخت واقع شده است.