به گزارش ایرنا از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداشپور معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان با صباح علاوی رییس دانشگاه سامرا و هیات همراه آن به منظور افزایش ارتباطات در محل این سازمان دیدار کرد.
داداش پور در این نشست صمیمی گفت: برادران عراقی، برادارن ایمانی ما هستند و دو کشور دارای آرمانها و اعتقادات مشترکی هستند و در همین راستا مشتاق افزایش ارتباطات دانشگاهی بین دو کشور هستیم.
وی ادامه داد: در سازمان امور دانشجویان به عنوان بخشی از وزارت علومف حوزه دانشجویی را دنبال میکنیم. در سه سال گذشته دانشجویان عراقی بسیاری تحصیل خود را در ایران شروع کردهاند که اتفاق مبارکی محسوب می شود.
رییس سازمان امور دانشجویان در خصوص تعداد دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در ایران تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از ۵۰ هزار نفر دانشجوی عراقی در دانشگاه های ایران مشغول به تحصیل هستند.
وی اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی ظرفیتهای بسیار بزرگی در دانشگاه های ایران ایجاد شده است که این ظرفیت ها میتواند در خدمت تعداد بیشتری از دانشجویان عراقی و ارتقای دانش آن کشور قرار گیرد.
داداشپور تصریح کرد: فرصت بینظیری وجود دارد تا تعاملات و همکاریها در زمینههای دیگر نیز گسترش یابد و مشتاق گسترش این تعاملات هستیم. این تعاملات سبب میشود دو کشور شناخت عمیقتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند.
وی افزود: امامین عسکریین علیه السلام نقطه اتصال ما با سامرا است. وجود این امامین عزیز مرزهای سیاسی را کم رنگ کرده است. مرز حقیقی دو کشور قلبی و اعتقادی استه که انسانها را به هم متصل میکند و خیل عظیم زوار دو کشور بیانگر این حقیقت است و امیدوار هستیم این ارتباط افزایش یابد و با یکدیگر همکاری بیشتری در آینده داشته باشیم.
معاون وزیر علوم از شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس به عنوان دو مبارز همرزم که در برابر جریان داعش و تکفیری مقاومت کردند و در استقلال عراق نقش آفرین بودند یاد کرد و گفت: تشییع با شکوه در دو کشور و نیز خون این دو شهید عزیز دارای آثار و برکاتی شد که تا همیشه دست هر توطئه گری را که بخواهد میان دو ملت اختلاف افکند، قطع خواهد کرد و عشق و ارادت دو ملت را مستحکمتر خواهد ساخت.
داداشپور اظهار داشت: اکنون ۳ میلیون ۲۰۰ هزار دانشجو در کشور داریم که در بیش از ۲ هزار دانشگاه به تحصیل میپردازند و برخی از این دانشگاهها در ایران دارای جایگاه معتبری در سطح جهانی هستند و لازم است از این جایگاه برای تقویت ارتباطات بین دو کشور استفاده کنیم.
در ادامه این جلسه صباح علاوی رییس دانشگاه سامرا با تقدیر از استقبال از وی و تدارک این سفر توسط جامعه المصطفی عنوان کرد: واقعیت این است که حضور عراق در ایران برای تحصیل و زیارت موضوع جدیدی نیست و اختصاص به گروه خاصی ندارد.
علاوی ادامه داد: سامرا به دلیل وجود امامین عسکریین شهری خاص است که این ویژگی سبب ایجاد حلقه اتصال ارزشمندی میان اقشار مختلف مردم شده است. مردم عراق همواره مشتاق پذیرایی از هموطنان خود و مردم ایران هستند و این موضوع اختصاص به دانشگاه ندارد.
وی تاکید کرد: در دانشگاه سامرا سالها است مشتاق دیدار و ملاقات با شما هستیم، اما متاسفانه به دلیل مشکلات موجود و شیوع ویروس کرونا زمان این دیدار تا به امروز به تعویق افتاده است.
علاوی در ادامه با معرفی دانشگاه گفت: دانشگاه سامرا نسبت به دانشگاه بغداد تازه تاسیس محسوب میشود. این دانشگاه در رتبهبندی دانشگاههای عراق رتبه ۶۳ را دارد. دانشگاه سامرا دانشگاه جامعی است و رشتههای مختلفی همچون شیمی، فیزیک، علوم آزمایشگاهی، تربیت بدنی و ورزش، رشتههای علوم انسانی، اسلامی، تطبیقی در آن وجود دارد و دانشجویان میتوانند در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری در این رشتهها به تحصیل بپردازند.
رییس دانشگاه سامرا در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به فضای مناسبی که در سامرا وجود دارد تصمیم گرفتیم به کشور جمهوری اسلامی ایران بیایم و با دانشگاههای ایران ارتباط برقرار کنیم. امیدواریم این همکاری شکل گیرد و تعاملات میان دو کشور افزایش یابد.