بیرجند - ایرنا - سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: یکی از مولفه‌ها و پیشران‌های اقتصادی در استان تجارت خارجی است و از این به عنوان اقتصاد صنعت مرز تعبیر کرده‌ایم چون کارخانه‌های متعددی در خراسان جنوبی به صادرات وابسته هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد اشرفی روز دوشنبه در دیدار اعضای کمیسیون اتاق بازرگانی بیرجند افزود: وابستگی ما به مرز زیاد است و اگر برای چند روزی مرز بسته شود صنعت استان دچار متضرر می‌شود و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

وی با بیان اینکه از حسن همکاری فعالان بخش خصوصی اتاق بازرگانی بیرجند قدردانی می‌کنیم گفت: در شرایط فعلی کار مقداری سخت است لذا باید تلاش کرد اما نه به روال کُند سال‌های گذشته.

اشرفی افزود: دستگاه‌های اجرایی استان باید همراهی بسیار قوی داشته باشند تا شاهد تغییر و تحول باشیم اما اگر بر مدار گذشته حرکت کنند قابل قبول نیست.

وی بیان کرد: از اتاق بازرگانی بیرجند نیز درخواست داریم ضمن تقویت همکاری‌ها، این مطالبه را از دستگاه‌های اجرایی داشته باشند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: اتاق بازرگانی بیرجند و فعالان اقتصادی استان یک وزنه و ابزار در تصمیم‌گیری‌های استان است، سال‌های قبل بی‌توجهی‌هایی هم شده اما خضوع و خشوع حیا در پیش دوستان گذشته و جنبه مطالبه‌گری را تحت تاثیر قرار داده است.

وی عنوان کرد: درخواست داریم این روحیه را مدنظر قرار داده و آنچه برای مدیریت صادرات و واردات از مرزها نیاز است در دستور کار قرار دهید.

اشرفی با اشاره به ایجاد شرایط خرده‌فروشی برای مرزنشینان استان یادآور شد: با فعال سازی بازارچه خرده‌فروشی در مرز، مرزنشینان قادر خواهند بود در هفته ۴۰۰ دلار کالا صادرات یا واردات داشته باشند.

وی ادامه داد: خروجی این امکان باید در سبد معیشت مرزنشینان استان قابل مشاهده باشد تا از این مهم منتفع شوند و باید از این ظرفیت به طور ویژه استفاده شود، تا تحولی در حوزه صادرات استان ایجاد شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی افزود: دولت در این حوزه برای استان‌های مرزی که کولبری دارد شرایط خاصی مهیا کرده است، در استان ما به دلیل نبود کولبر در مرز، در بازارچه‌ها شرایط فراهم شده است.

وی بیان کرد: امتیازات صادرات و واردات خوبی برای مرزنشینان فراهم شده که تحول ایجاد خواهد کرد، کالاهایی که در این طرح دیده شده باید پالایش شود تا اقلام مورد نیاز استان وارد شود.

اشرفی اظهار داشت: دبیری این طرح با استان خراسان جنوبی است و هفته آینده در تهران جلسه‌ای با حضور معاونان اقتصادی چند استان مرزی در این خصوص برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه در این طرح ۶ منطقه تعیین شده است تصریح کرد: هر چند استان دبیری یک از جمله توسعه‌ای، سرمایه‌گذاری، تولیدی، اشتغال و بازارچه مرزی را بر عهده گرفته که دبیری بازارچه مرزی با خراسان جنوبی است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: خوشبین هستیم با اجرای این طرح وضعیت مرزها و مرزنشینان استان درست شود.

اشرفی تاکید کرد: جنبه و شان اتاق بازرگانی بیرجند زیاد است لذا جدی و بیشتر از گذشته باید دستگاه‌های اجرایی و بانک‌ها را پای کار بیاورید.

لزوم استفاده از نظرات بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌های استان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم گفت: فعالان اقتصادی وظیفه سختی بر عهده دارند لذا توقع نیز دارند در فرایند تصمیم گیری از توان بخش خصوصی و فعالان اقتصادی استفاده شود.

وی اقدام دولت در اجرای طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را شجاعانه دانست و تصریح کرد: برای اینکه این طرح درست و هدفمند اجرا شود باید همه کمک کنیم.

احتشام ادامه داد: در این زمینه بحث تنظیم بازار از اهمیت زیادی برخوردار است، در چنین شرایط مدیریت بازار بسیار اهمیت دارد چون همه اقلام گران شده و در صورت عدم مدیریت موجب بی‌اعتمادی مردم خواهد شد.

وی عنوان کرد: با توجه به نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری، کارآفرینی را دچار اختلال و نقصان نکنید، انگیزه تولیدکننده و فعال اقتصادی را حفظ کنید.

رییس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه مشکلات صادرات باید حل و فصل شود یادآور شد: تعهدات ارزی با کشور افغانستان مشکل دارد زیرا صادرات ما به صورت ریالی انجام می‌شود، کارخانه‌ها یا باید تعطیل کرده یا صادرات داشته باشند، تعهدات ارزی مشکلی برای تولیدکننده شده است و نگاه واقع بینانه باید انجام شود.

وی گفت: اتاق بازرگانی بیرجند کمیسیون‌های تخصصی بسیار فعالی دارد و این اتاق بر اساس تقسیم کار می‌چرخد و فعال است.

احتشام افزود: نیروهای بسیار کارآمدی در اتاق فعال هستند لذا ما در خدمت شما هستیم و می‌توانید از نظرات بخش خصوصی در تصمیم‌گیری‌ها استفاده کنید.

احصای قوانین دست و پاگیر در استان

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: کمیسیون انرژی اخیرا در استان تشکیل شده چون استان زیرساخت بسیار مهمی در این حوزه دارد.

سینا سرحدی افزود: با استفاده از ظرفیت انرژی‌های خورشیدی می‌توان سبب توسعه و پیشرفت استان شد که تا حدودی بخشی از کاردر استان اجرا شده و پنل‌های خورشیدی برای خانوارهای روستایی متوسط به پایین نیز نصب شده است.

وی با بیان اینکه شرایط بحرانی است اظهار داشت: تیم فنی در نظر گرفته شده تا قوانین و مقررات و موانع را احصا کنند، چون یکسری قوانین دست و پا گیر بوده و از طرفی مراجعه‌کنندگان در جریان برخی قوانین نیستند.

رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه انرژی زیرساخت است عنوان کرد: اگر انرژی نباشد هیچ بخش دیگری به حرکت در نمی‌آید، تا این لحظه برخی از مشکلات با فعالیت تیم ما در استان احصا شده است.

وی بر لزوم زمانبندی برای اجرای پروژه‌ها تاکید کرد و گفت: اگر برای پروژه زمان تعیین نشود بدون شک پروژه از بین می‌رود، باید از ظرفیت تسهیلات تبصره ۱۸ در خصوص توسعه انرژی خورشیدی استفاده کرد.

رییس کمیسیون مدیریت واردات و توسعه صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند هم گفت: برخی از مدیران استان نسبت به مسایل بی توجه هستند که نیاز همکاری در این زمینه داریم.

ضرورت استفاده از ظرفیت مشاوره‌ای اتاق بازرگانی بیرجند

علیرضا خامه زر افزود: اتاق بازرگانی بیرجند از گذشته تاکنون برای تصمیم‌گیری و مشارکت در استان آمادگی لازم را دارد ضمن اینکه می‌توان از حلقه مشاوره‌ای فعالان اتاق استفاده کرد.

رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: وظیفه تک تک ما این است به موفقیت دولت کمک کنیم که مطمین باشید در این زمینه دریغ نمی‌کنیم.

رمضانی افزود: افسوس می‌خوریم که بخش خصوصی توانمندی‌های دارد که دولت‌های گذشته از این ظرفیت استفاده نکردند تا این لحظه نیز از توان این بخش استفاده نشده است.

وی بیان کرد: مقام معظم رهبری در نخستین جلسه‌ای که با هیات دولت داشتند تاکید کردند دولت اعتماد از دست رفته مردم را جلب کند متاسفانه اعتماد صنعت و تولیدکننده کمرنگ شده و باید این اعتماد را برگردانید.

رییس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: اولین شرط این است جلسه‌ای با مدیران دستگاه‌های اجرایی برگزار و با آنها اتمام حجت شود، بخش خصوصی پتانسیل‌های خاصی دارد که باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی اظهار داشت: مشکلات بخش صنعت استان بارها احصا و مطرح شده اما گوش شنوایی در استان نبوده است، در جلسات باید انتقادات، خواسته‌ها و مشکلات بیان شود تا دولت در خارج از جلسات موفق باشد.

عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: اگر مراوده‌ای با کشور همسایه انجام می‌شود باید هدفمند و قانونمند باشد، در حالیکه کشور مقابل به تعهدات خود عمل نمی‌کند.

محمد حسن موهبتی زهان افزود: خواهش داریم بخاطر حفظ حرمت ایرانی‌ها اگر مرز را می‌خواهند باز کنند در خدمتیم اما اگر تصمیم دارند یک روز بازارچه و مرز باز و یک روز بسته باشد حرمت شکسته می‌شود.

علی اکبر فرامرزی، نایب رییس اول اتاق بازرگانی بیرجند هم گفت: مسایل به صورت جداگانه احصا و به صورت ماهانه جلسه‌ای با حضور معاون اقتصادی استانداری و روسای کمیسیون‌های اتاق بازرگانی بیرجند برگزار و مشکلات رفع شود.