خرم‌آباد - ایرنا - رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان گفت: دو نقشه‌ای بودن و ساخت اضافه بر پروانه صادر شده در بیش از ۸۰ درصد ساخت و سازهای استان اتفاق می افتد و این سازمان اهرم اجرایی برای توقف این روند ندارد.

"علیرضا آریان مهر" روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: نظارت این سازمان بر تمامی ساخت و سازها امکانپذیر نیست چراکه بر اساس قانون، نظام مهندسی اجازه نظارت بر ساخت و سازهای قانونی حریم شهر را دارد.

وی اظهار داشت: همچنین نظارت سازمان نظام مهندسی تنها بر ساخت و سازهایی امکانپذیر است که شهرداری دستور تهیه نقشه را به این سازمان داده و این عمل انجام شده باشد که پس از آن طراحان و ناظران بر حسب صلاحیت و درجه بندی و تعداد طبقات ساختمان تعیین می شوند.

وی ادامه داد: در این چرخه، برخی مالکان نسبت به ساخت ساختمان هایی اضافه بر پروانه صادر شده اقدام می کنند و به عنوان مثال، در حالیکه مجوز ساختمان پنج طبقه صادر شده است اما سازه هفت طبقه را می سازند که منجر به وقوع حوادثی چون ریزش متروپل آبادان می شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان تصریح کرد: شهرداری این تناقض ها را در کمیسیون ماده ۱۰۰ قانونی می کند در صورتی که تصمیم جدید، طراحی و به نظام مهندسی ارجاع نشده است تا نقشه جدید با وضع موجود طراحی شود.

آریان مهر با انتقاد از این چرخه گفت: در این شرایط، شهرداری ها با جریمه های کمیسیون ماده ۱۰۰ و تاییدیه "استحکام" از سمت کانون کارشناسان رسمی دادگستری برای ساختمان های فاقد طراحی و کنترل کیفیت، پایان کار صادر می کنند که این سازه ها همانند بمب های آماده انفجار هستند.

وی همچنین در خصوص تخلف برخی از ناظران سازمان نظام مهندسی ساختمان افزود: کمیته کنترل مضاعف نظام مهندسی به صورت سرزده و تصادفی از این ساخت و سازها بازدید و گزارش تهیه می کند و در صورت تایید تخلف ناظر، وی را به کمیته انتظامی معرفی خواهد کرد.

وی توضیح داد: ناظران سازمان نظام مهندسی موارد خلاف نقشه از جمله تخلف از پروانه ساخت و عدم استفاده از مصالح غیر استاندارد را اعلام می کنند که این تنها اهرم سازمان نظام مهندسی است و اختیاراتی برای توقف روند ساخت و ساز ندارد.

آریان مهر توقف روند ساخت و ساز را از اختیارات شهرداری ها برشمرد و اظهار داشت: این تخلفات در بسیاری از موارد به واسطه رابطه مالک و افراد شاغل در شهرداری ها رخ می دهد و هم اکنون کمیته کنترل مضاعف در حال بررسی و برآورد ساختمان های مشکل دار سطح خرم آباد است.

وی اضافه کرد: دو نقشه ای بودن و ساخت اضافه بر پروانه صادر شده، در بیش از ۸۰ درصد ساخت و سازهای استان اتفاق می افتد و احداث، خلاف نقشه طراحی شده انجام می شود.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان لرستان گفت: یک راهکار اولیه برای کاهش این تخلفات، ایجاد بستر الکترونیکی برای ثبت مراحل یاد شده است تا تمامی گزارش ها و روند تصمیمات کمیسیون ماده ۱۰۰ از این طریق ثبت شود که این روال تاثیر بسزایی در حذف پدیده دونقشه ای دارد.

آریان مهر با تاکید بر اینکه باید برای اضافه ساخت ساختمان، نقشه جدیدی طراحی شود بیان کرد: سامانه الکترونیکی ثبت گزارش ها بیست و سوم تیرماه در استان رونمایی می شود.